به گزارش ایرنا، در دانشگاه مهندس کشاورزی خواند و با وجود آنکه از موقعیت ایجاد کارگاه تولیدی شخصی برخوردار بود ترجیح داد وارد حیطه آموزش شود و سفره اشتغال را برای افراد جویای شغل به ویژه بانوان پهن کند.
بیشتر کارآموزانش بانوان جوان هستند. میگوید از کارش لذت میبرد چون خیلی از افرادی که پرورش قارچ و گل و گیاه را زیر دست او آموزش دیدند زنان سرپرست خانواری هستند که حالا کارآفرین شده و بدون دغدغه چرخ زندگی خود و بچههایشان را میچرخانند.
روز زن و مادر بهانهای شد تا پای صحبت این بانوی موفق گلستانی بنشینم که چندین بار به عنوان مربی نمونه کشوری سازمان فنی و حرفهای و پژوهشگر برتر استانی تجلیل شده و توانسته مسیر اشتغال و کارآفرینی را برای پنج هزار نفر هموار کند.
خانم وارسته در آستانه ۴۶ سالگی است و مادری برای ۲ فرزند گذر عمر را برایش شیرینتر میکند. او از سال ۱۳۷۹ به عنوان مربی کشاورزی وارد سازمان فنی و حرفهای شد و طی این سالها در شهر و روستاهای گلستان مشغول ارائه آموزش مهارتی به افراد جویای کار است.
این بانوی موفق که در مقطع کارشناسی رشته گیاهپزشکی تحصیل کرده و کارشناسی ارشد را در رشته تولید محصولات گلخانهای گذرانده، کنار آموزش تولیدات گلخانهای، در پرورش قارچ هم دستی بر آتش دارد و خیلی از فراگیرانش، علاقهمند به فعالیت در تولید این محصول هستند.
وی از نحوه ورودش به سازمان فنیوحرفهای گفت و اظهار کرد: دوره کارشناسی را در رشته گیاهپزشکی گذراندم از همان زمان به پرورش قارچ علاقهمند شدم و همیشه گوشه ذهنم به فعالیت در این رشته که جنبههای مختلف علمی، کارآفرینی و درآمدزایی را در خود جای داده فکر میکردم.
این مدرس نمونه فنیوحرفهای ادامه داد: بعد از پایان تحصیل در دانشگاه، با سازمان فنیوحرفهای آشنا شدم و دورههای آموزشی پرورش قارچ را در مشهد، تهران و کرج گذراندم و پس از آن بهعنوان مربی حقالتدریس، کارم را در فنیوحرفهای شروع کردم.
وارسته افزود: سپس ۱۰ سال قبل در آزمون استخدامی سازمان فنی و حرفهای شرکت کرده و به عنوان مربی پیمانی جذب سازمان شدم و کار آموزش مهارت پرورش قارچ و محصولات گلخانهای را شروع کردم.
این بانوی موفق گلستانی که در سالنهای مرکز آموزش فنی و حرفهای گرگان مشغول پرورش قارچ و آموزش به فراگیران است گفت: بیشتر شاگردانم بانوان هستند و خیلی از آنها بعد از پایان دوره آموزشی، اقدام به راهاندازی کارگاه پرورش قارچ کرده و به درآمد پایدار رسیدند.
وی گریزی به مشغلههای همسرانه و مادرانهاش زد و گفت: در کنار آموزش به فراگیران فنی و حرفهای بر کار کارآموزانم در روستاها هم نظارت دارم و در کنار آن به کارهای خانه و تربیت فرزندام رسیدگی میکنم. در نگاه اول شاید مدیریت کردن همه این کار کمی سخت باشد اما وقتی کارم به نتیجه میرسد سختیها برایم شیرین میشود.
وارسته که راز موفقیت در هر کاری را تلاش و اراده میداند ادامه داد: همسرم همراه و حامی من بوده و خیلی از جاها انگیزه حرکت و شروع کار را از او میگیرم.
مدرس نمونهای فنیوحرفهای از بانوان خواست: اگر در زندگی بیانگیزه شدند و روزمرگی و یکنواختی آزارشان داد یادگیری یک مهارتی مثل پرورش قارچ و صنایع دستی برایشان بهترین گزینه است که علاوهبر پربار کردن اوقات فراغت میتوانند به درآمد خانواده هم کمک کنند.
نظر شما