به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا به زنجان ، چهارمین بازدید تور یک روزه رسانه ای شورای اطلاع رسانی دولت ،بازدید از یکی از پروژه های مسکن ملی در زنجان بود که درسفر دوم رییس جمهور به گفته «سعید شاهین فر» ، معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان زنجان قرار است یک هزار و ۵۰۰ واحد نهضت ملی مسکن در این استان همزمان با سفر رییس جمهور تحویل متقاضیان شود.
به گفته او برش استانی زنجان در نهضت ملی مسکن در بخش حمایتی ۲۷ هزار واحد، خود مالکی ۱۲ هزار واحد و در بحث بافت فرسوده ۲ هزار واحد است و ۲۰ هزار واحد نیز در بخش مسکن روستایی احداث می شود.
وی با بیان اینکه از ۲۷ هزار واحد حمایتی تقریبا ۱۸ هزار واحد تخصیص پروژه شده است، اظهار داشت: خرید زمینی به مساحت یک هزار هکتار در غرب زنجان انجام شد که برای ساخت مسکن ملی به کار گرفته خواهد شد. در سایت شرق زنجان، کوی زنگان، پنج هزار واحد داخل سایت و ۸۰۰ واحد در قسمت شرق وجود دارد که به میانگین پیشرفت ۶۰ درصد رسیده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان با بیان اینکه در کوی زیتون با هماهنگی دستگاههای خدماترسان آب، برق و گاز تا حدودی تامین شده است نیز افزود: در بخش آب ۹۰ درصد زیرساخت ها انجام شده و میانگین زیرساختهای سایر انرژیها نیز به ۷۰ درصد رسیده است.
بهترین مصالح را در ساخت مسکن ملی بکاربرده ایم
بعد از گفت و گوی شاهین فر در جمع خبرنگاران، نوبت به بازدید تیم رسانه از بخشی از پروژه های مسکن ملی بود که پیمانکار یعنی «امیر حسین هشترودیان» آن این ادعا را داشت که از بهترین مواد و مصالح در ساختن این واحدهای مسکونی استفاده کرده است .
یکی از پیمانکاران مسکن ملی در زنجان: متقاضی بین ۵۰۰ تا ۵۵۰ میلیون تومان واریزی داشته و ۵۵۰ میلیون تومان هم وام گرفته است اما اگر بخواهد واحدش را بفروشد سه و نیم میلیارد تومان از او می خرند.پیمانکار پروژه مسکن ملی در زنجان به خبرنگاران می گفت: هر کدام از واحدها را که می خواهید می توانیدببینید . الان در یکی ازواحدها دارند کابینت نصب می کنند اما یکی از واحدها کاملا آماده است .
واحدهای ساخته شده را سه و نیم میلیارد تومان می خرند
هشترودیان به واحدهای آماده ۹۹ تا ۱۱۵ متر مربعی اشاره کرد و شمار آنها را ۴۰۰ واحد برشمرد اما گفت ۱۷۲ واحد از این تعداد چون تکمیل وجه شده است به متقاضی تحویل می شود . به عبارت دیگر بقیه واحدها در صورت تکمیل وجه ، تحویل داده می شود .
از هشترودیان پرسیدم که آورده متقاضی برای واحدهایی که شما ساختید چقدر است ؟ که جواب داد : متقاضی بین ۵۰۰ تا ۵۵۰ میلیون تومان واریزی داشته و ۵۵۰ میلیون تومان هم وام گرفته است اما اگر بخواهد واحدش را بفروشد سه و نیم میلیارد تومان از او می خرند.
به گزارش ایرنا ، رخ بناها که خوب به نظر می رسید اما باید داخل واحدهای مسکونی می رفتم تا حداقل از ظاهر آنها برآوردی داشته باشم از این رو یکی از واحدها را بازدید کردم.
برای من که یک واحد مسکن مهر را ۲ سال پیش بعد از ۱۱ سال معطلی با هزار عیب و ایراد تحویل گرفته بودم و هنوز هم دارم هزینه می کنم دیدن یک واحد مسکونی مسکن ملی بسیار عجیب بود . در واقع وقتی داخل واحد را دیدم چون یاد مسکن مهر خودم افتادم ، احساس کردم از حرص فشارم روی هزار رفته است . دیدن مواردی مثل درب ضد سرقت ، استفاده بهینه از فضاهای پرت ، دیوار سنگی بالکن و همچنین پارکینگ و نیز آسانسور راه اندازی شده ، من را یاد مسکن مهری انداخت که در آن از این خبرها نبود.
البته نکته ای که لازم است بدان اشاره کنم این است که ما خبرنگاران از یکی از پروژه ها مسکن ملی زنجان بازدید کردیم معلوم نیست پروژه های دیگر مسکن ملی آیا به همین مرغوبیت باشد یا خیر .
آخرین بازدید تور رسانه ای جایی که ظرف های بلور اعلا می سازند
آخرین بازدید تور رسانه ای شورای اطلاع رسانی دولت خبرنگاران ، کارخانه بلور شیشه زنگان پارس سلطانیه بود . کارخانه ای بسیار پر سرو صدا ، گرم و کمی هم ترسناک برای ما که شیشه مذاب را می دیدیم که چطور در قالب های مختلف شکل می گیرد .
دودانگه مدیر کارخانه شیشه بلور زنگان پارس در جمع خبرنگاران می گفت: این واحد تولیدی به عنوان تنها واحد تولید کننده شیشه و بلورجات در استان زنجان علاوه بر تامین نیاز داخل، بخشی از محصولات خود را به کشورهای هدف صادر می کند.
به گفته وی واحد تولید شیشه و بلورجات با ظرفیت تولید سالانه ۱۴ هزار تن در شهرستان سلطانیه احداث شده است و سرمایه گذاری صورت گرفته برای این واحد ۷۵۰ میلیارد تومان است که زمینه اشتغالزایی برای ۱۸۰ نفر را در استان فراهم نموده است.
و اما بد نیست اظهارات یکی از مسوولان این کارخانه را داشته باشیم . «مهدی گرگانلو» مسوول طراحی ، سی ان سی و تراشکاری کارخانه بود که در حاشیه این بازدید با او گفت و گویی داشتم .
مسوول طراحی کارخانه بلور شیشه زنگان پارس: هر بلوری را که به ذهنتان برسد ، ما آن را تولید می کنیم . بسته به سفارشی که می گیریم و تیراژی که سفارش می گیریم ، محصول را تولید می کنیم .تیراژ که تمام شد ، قالب ها را عوض و محصول دیگری تولید می کنیم . مثلا ممکن است یک هفته لیوان و هفته بعد کاسه بزنیم.او می گفت: هر بلوری را که به ذهنتان برسد ، ما آن را تولید می کنیم . بسته به سفارشی که می گیریم و تیراژی که سفارش می گیریم ، محصول را تولید می کنیم . تیراژ که تمام شد ، قالب ها را عوض و محصول دیگری تولید می کنیم . مثلا ممکن است یک هفته لیوان و هفته بعد کاسه بزنیم.
مشتری های کارخانه بلور شیشه زنگان پارس چه کشورهایی است؟
گرگانلو ، کشور رومانی ، ترکیه ، عراق ، روسیه و افغانستان را از جمله مشتری های محصولات این کارخانه بر شمرد . او در خصوص ترکیه به عنوان یکی از مشتری های این کارخانه هم اینطور اظهارداشت : ترکیه از انجا که قیمت تمام شده محصولات ما پایین تر است ولی کیفیت بالایی دارد از ما می خرد .
به گفته این طراح ، چون قیمت مواد اولیه و انرژی در ایران نسبت به سایر کشورها ارزان تر است ، می توانیم با یک بازاریابی درست ، مشتری های زیادی از کشورهای مختلف جذب کنیم .
گرگانلو همچنین درباره مقایسه کیفیت بلور فرانسه و ایران هم اینطور گفت: درست است که مشتری یک دست استکان ایرانی را ۱۳۵ هزار تومان بخرد اما همان استکان منتها ساخت فرانسه را چهار یا پنج برابر پول بدهد اما این اختلاف قیمت دلیلی بر پایین بودن کیفیت محصول ایرانی نیست بلکه مساله برسر برندسازی و شناخته شده بودن برند فرانسوی است وگرنه کیفیت محصول ما با آنها فرقی ندارد .
بعضی پسماندهای شیشه را به کارخانه های مواد غذایی و دارویی می دهیم
لابد پسماندهایی از شیشه مایل به رنگ سبز را دیده اید . در این کارخانه هم از این پسماندها ، مقداری بود .
گرگانلو در خصوص عاقبت این پسماندها اینطور توضیح داد: نگران نباشید. ما که از اینها برای تولید محصولاتمان استفاده نمی کنیم . اینها را به کارخانه های همسایه تولید کننده مواد غذایی و دارویی می دهیم تا شیشه مربا و شیشه دارو را از آن تهیه کنند.
یک لشکر لیوان و استکان داغ
فرایند ساخت بلورجات بسیار دیدنی است . لیوان ها که به خط می شد و از قالب در می آمد، داغ داغ بود. حتی وقتی که آنها را داشتند بسته بندی می کردند هم گرم بود.کارگران داخل یکی از لیوان ها چند تا حبه قند ریخته بودند که موقع نوشیدن چای ، قند ها را از لیوان برمی داشتند .
یکی از لیوان ها را مسوول کنترل کیفیت از ردیف قالب ها بیرون آورد و یکی از خبرنگاران به شوخی گفت: به لیوان دست بزن ببین داغه یا سرده ؟
من هم جواب دادم : راست میگی خودت دست بزن .
اما خوب شد که به لیوان دست نزدم چون از یکی از کارگران که پرسیدم ، گفت : لیوان داغ داغ است .
بازدید دارد تمام می شود و از ما با یک سینی چای با استکان های ساخت کارخانه پذیرایی کردند و چقدر آدم خوشحال می شود وقتی از ساخته خودش استفاده کند؛ برای همین من هم یک عکس یادگاری از سینی چای گرفتم.
دور اول سفر رئیس جمهور به استان زنجان در آبانماه ۱۴۰۰ حدود ۹۰ توافق و مصوبه به دنبال داشت که ماهیت آنها عمدتا عمرانی، سرمایه گذاری و پرداخت تسهیلات بود.
در دور اول سفر رئیس جمهور به استان ۴۰ هزار میلیارد ریال و با اعتبارات متمم مجموعا ۷۰ هزار میلیارد ریال برای استان مصوب شد که ۹۰ درصد تعهدات دولت در استان محقق شد.
به گفته محسن افشارچی استاندار زنجان دور اول سفرهای استانی بر مبنای پروژه محوری بود و دور دوم سفر رییس جمهور به استان ها برنامه محور است و در این خصوص برنامه های مختلفی برای افتتاح پروژه ها در نظر گرفته شده و تا کنون میزان اعتبارات برای دور دوم سفر ۹۰ هزار میلیارد ریال برآورد شده است.
در دور دوم سفر رییس جمهور به استان زنجان یک هزار و ۹۵ پروژه و پنج هزار و ۸۵۷ واحد مسکونی( نهضت ملی،حمایتی و ...) جمعا به ارزش ۳۰۰ هزار میلیارد ریال افتتاح می شود.
مهمترین این پروژه ها احیا و افتتاح هشت واحد صنعتی وتولیدی بزرگ استان شامل آندیا فولاد،فولاد آسین ابهر،شیشه زنگان و سرجین بافت به ارزش ۴۹ هزار و ۴۴۰ میلیارد ریال،افتتاح پنج هزار و ۸۶۷ واحد مسکونی با ۲۳ هزار و ۳۲۰ میلیارد ریال اعتبار و ۳۱ پروژه آموزشی، فرهنگی و ورزشی با ۲ هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال اعتبار است.
نظر شما