حمید احسانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: جلوگیری از اضافه برداشت آب از چاههای کشاورزی در اولویت این شرکت برای مدیریت مصرف است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای سمنان گفت: طبق قانون تمام پروانههای صادره کشاورزی برای مصرف آب مربوط به یک کشت بود، اما اکنون کشاورزان طی ۲ کشت(بهاره و پاییزه) فعالیت کشاورزی انجام میدهند و از آب چاه مصرف میکنند.
وی ادامه داد: اصلاح و تعدیل پروانه چاههای کشاورزی در دستور کار است و میتوان ادعا کرد که در استان سمنان چاه غیرمجاز فعال و در حال بهرهبرداری وجود ندارد.
وی بیان کرد: ۲ هزار و ۱۷۰ حلقه چاه در بخش کشاورزی استان سمنان فعال و در حال بهرهبرداری است که از این تعداد ۸۰ درصد از چاهها مجهز به کنتور هوشمند است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای سمنان گفت: مدیریت و نظارت بر میزان مصرف آب مربوط به چاههای دارای کنتور هوشمند نیازمند حضور فیزیکی کارشناس است.
وی تاکید کرد: ایجاد مرکز کنترل از راه دور (مرکز دیسپاچینگ) بر نظارت بر میزان برداشت آب از چاه موثر است و انتظار میرود تامین اعتبار برای اجرای این طرح در استان سمنان مورد توجه باشد، اکنون استانهای خراسان و یزد پیگیر اجرای این مرکز هستند.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای سمنان با بیان اینکه در مطالعات کنترل سطح آب، هر محدوده که بیلان آب زیرزمینی منفی باشد، بسته به شدت محدوده، به ممنوعه یا ممنوعه بحرانی تقسیم بندی میشود، گفت: طبق مطالعات انجام شده در ۱۴ محدوده ممنوعه و ممنوعه بحرانی در استان اجازه برداشت آب زیرزمینی وجود ندارد.
۱۹۸ هزار هکتار از وسعت استان سمنان را اراضی کشاورزی با ۵۰ هزار بهرهبردار در بخشهای مختلف تشکیل میدهد.
نظر شما