کام شیرین کشاورزان کهگیلویه وبویراحمد با رونق کشت چغندر قند

یاسوج - ایرنا -کام شیرین کشاورزان کهگیلویه و بویراحمد با توجه به رونق تولید چغندرقند و گیاهان دارویی از مهمترین برکات احیای کارخانه قند یاسوج و بهره برداری از فاز نخست کارخانه گیاهان دارویی گچساران است.

به گزارش ایرنا،اگرچه احیا و بهره برداری از این واحدهای تولیدی در نگاه نخست به علت اشتغال مستقیم و غیرمستقیم مایه خوشحالی شهروندان کهگیلویه و بویراحمدی شد اما رونق کشت محصولاتی مانند چغندرقند و گیاهان دارویی از دیگر ارمغان های این طرح ها بوده که پاییز امسال خود را نشان داد.

فعالیت کارخانه قند یاسوج تابستان امسال پس از سال ها تعطیلی به همت دولت سیزدهم به چرخه فعالیت برگشت و اکنون این واحد تولیدی برای تامین مواد اولیه مورد نیاز خود با کشاورزان قرارداد منعقد کرده تا محصولات آنان را خریداری کند.

فاز نخست کارخانه گیاهان دارویی گچساران هم امسال بهره برداری شد تا این واحد تولیدی نیز برای تامین مواد اولیه مورد نیاز خود با کشاورزان استان به توافق برسد.

همچنین تولید محصول چغندرقند پس از سال ها تلخ کامی کشاورزان با احیای کارخانه قندیاسوج امسال از سرگرفته شد.

چغندرکاران کهگیلویه و بویراحمدی که در سال های گذشته با وجود تولید محصولات مرغوب اما محصولاتشان روی دست آنان باقی میماند از انجام کشت این محصول دلسرد شده بودند امسال با خیالی آسوده دست به کشت زده اند.

تفاهم نامه گیاهان دارویی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: تفاهم نامه کشت و خرید گیاهان دارویی در ۴۰۰ هکتار از مزارع استان بسته شده تا ضمن تامین مواد اولیه کارخانه تازه افتتاح شده گیاهان دارویی گچساران زمینه رونق تولید کشاورزان فراهم شود.

سید علی معتمدی پور افزود: همچنین امسال پس از چند سال رکود کشت چغندرقند در ۴۸ هکتار از مزارع کهگیلویه و بویراحمد انجام شد.

وی بیان کرد: کشت چغندرقند پس از مشکلات فروش وخسارت به کشاورزان متوقف شد اما امسال پس از احیای کارخانه قند یاسوج و امضای تفاهم نامه برای خرید محصولات تولیدکنندگان دست به کشت زدند.

احیای کارخانه قند یاسوج

کارخانه قند یاسوج در سال ۱۳۴۴ با ظرفیت تولید روزانه هزار تن قند و شکر آغاز به کار کرد. این کارخانه تا سال ۱۳۶۲ به تولید ادامه داد، اما پس از آن در دوره‌های متوالی تعطیل شد به طوری که در سال ۱۳۷۶ به علت مشکلات متعدد، کارخانه قند یاسوج غیرفعال شد و در سال‌های بعد، کارخانه مجدداً به چرخه تولید بازگشت، اما دوباره راکد شد.

کام شیرین کشاورزان کهگیلویه وبویراحمد با رونق کشت چغندر قند

در سفر نخست رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد در مهرماه ۱۴۰۰، برای بازسازی این کارخانه اعتباری اختصاص داده شد و کار بازسازی و احیای کارخانه توسط ستاد اجرایی فرمان امام آغاز شد و عملیات اجرایی کارخانه قند یاسوج به عنوان نماد صنعت استان کهگیلویه وبویراحمد در سال ۱۳۴۴ و با ظرفیت اسمی تولید روزانه یک هزار تُن قند و شکر آغاز شد.

مدتی پس از بهره برداری این کارخانه به دلایل مختلف معضلات فراوانی دست و پنجه نرم کرد و تولید کارخانه زیر بار مشکلات کمر خم کرد و به حالت رکود درآمد کارخانه قند یاسوج سرانجام پس از فراز و نشیب های فراوان و رکود و تعطیلی های مستمر در سفر دور دوم هیات دولت به استان کهگیلویه وبویارحمد و پیگیری و تاکید و با دخلت و نقش تعیین کننده شخص آیت الله رئیسی به مدار تولید بازگشت

این کارخانه با ظرفیت تولید روزانه ۷۰۰ تن قند و شکر، زمینه اشتغال مستقیم برای افراد زیادی را فراهم کرده است.

بهره برداری از فاز نخست کارخانه گیاهان دارویی

فاز نخست کارخانه فراوری گیاهان دارویی گچساران با بیش از یکهزار و ۳۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری امسال پس از ۶ سال انتظار با حضور جمعی از مسئولان کشوری، استانی و شهرستانی به بهره برداری رسید.

کارخانه گیاهان دارویی گچساران نخستین واحد فراوری گیاهان دارویی در استان کهگیلویه و بویراحمد است که تکمیل آن در سفر نخست رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد به منظور بهره وری از گیاهان دارویی موجود در استان و جلوگیری از خام فروشی مورد توجه دولت سیزدهم قرار گرفت.

ساخت این طرح مهم اقتصادی با هدف ترویج الگوی کشت گیاهان دارویی در مهرماه سال ۹۶ به تصویب رسید و عملیات ساخت آن در سال ۹۷ در روستای سربیشه گچساران در دستور کار قرار گرفت.

کام شیرین کشاورزان کهگیلویه وبویراحمد با رونق کشت چغندر قند

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام (ره) استان کهگیلویه و بویراحمد کارخانه گفت: کارخانه گیاهان دارویی گچساران در زمینی به مساحت ۱۲هزار متر مربع با زیر بنای چهار هزار و ۵۰۰متر مربع ساخته شده است.

شایان نادری ابراز کرد: فاز نخست کارخانه گیاهان دارویی شهرستان گچساران در قالب تولید انواع اَدویِه و بسته بندی گیاهان دارویی به بهره برداری رسید.

وی تصریح کرد: در این واحد تولیدی فرآوری و بسته بندی محصولات تولیدی کشاورزان نیز پیش بینی شده است.

نادری تصریح کرد: کارخانه فراوری گیاهان دارویی یکی از مهمترین طرح های اقتصادی در حال اجرای گچساران است که فراهم شدن زمینه فرصت های شغلی جدید،بهبود درآمد کشاورزان و ایجاد بازار فروش از حداقل مزایای بهره برداری از این طرح است.

وی ابراز کرد: این کارخانه برای ۳۰ نفر بصورت مستقیم شغل و برای حدود ۲۰۰ نفر نیز بصورت غیرمستقیم درآمد ایجاد کرده است.

وی گفت: ظرفیت تولید و فرآوری و بسته بندی این شرکت ۷۹۰ تن انواع گیاهان دارویی به صورت بسته بندی در حجم بالا ، ادویه و دم نوش برآورد شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha