برگزاری بیش از ۸۰ نشست تجاری بین هیات های خارجی و شرکت های‌ ایرانی در نمایشگاه ایران‌ساخت

تهران- ایرنا- مدیر بخش B۲B در نمایشگاه ایران‌ساخت ۱۴۰۲ گفت: در سه روز نخست برگزاری دوره یازدهم نمایشگاه ایران‌ساخت، بیش از ۸۰ نشست تجاری بین هیات‌های خارجی و شرکت‌های ایرانی برگزار شد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، با هماهنگی‌های انجام شده در یازدهمین نمایشگاه ایران‌ساخت، نشست‌های B۲B متعددی بین هیات‌ها و شرکت‌های افغانستانی و عراقی با شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی انجام شد که با توجه به حجم تعاملاتی که با یکدیگر داشتند امید می‌رود بسیاری از آنها به خرید محصول یا راه‌اندازی خط تولید در این کشورها منجر شود.

عمادالدین عسگریه که در قالب مؤسسه «صفحه اول»، کارگزاری برگزاری رویدادهای B۲B Forum معاونت علمی و فناوری در نمایشگاه را بر عهده داشته است، اظهار داشت: مهمانانی از عراق و افغانستان از نمایشگاه بازدید کردند و علاوه بر این فضای نشست‌های تجاری را در نمایشگاه فراهم کردیم که روز دوم به طور مشخص به شرکت‌های افغانستانی و روز سوم به شرکت‌های عراقی اختصاص داده شد.

وی در ادامه عنوان کرد: شرکت‌های حاضر در نمایشگاه به واسطه پلتفرمی که در نمایشگاه ایجاد شده است، می‌توانند فهرست مهمانان خارجی را بررسی و زمان و مکان مشخصی را هم برای جلسه تعیین کنند و با یکدیگر در راستای توسعه صادرات و ارائه خدمات و فناوری‌هایی که دارند ملاقات‌هایی انجام دهند.

بیشتر هیات‌ها در زمینه‌های پزشکی فعالیت می‌کنند

عسگریه تاکید کرد: هیات‌ها از حوزه‌های مختلفی چون آزمایشگاه‌های تشخیص طبی، کشاورزی، صنعتی و شیمیایی، آزمایشگاه‌های حوزه ساخت و ساز، کنترل کیفی، آزمایشگاه‌های پزشکی و حوزه سلامت، بخش تحقیق و توسعه و آزمایشگاه‌های مرتبط با این بخش هستند. پیش‌تر اطلاعات شرکت‌های داخل نمایشگاه در اختیار هیات‌ها قرار داده شده و آنها با دیدی کاملا باز وارد این نمایشگاه شده‌اند تا بتوانند نیاز خود را برطرف کنند.

وی افزود: این هیات‌ها از مسئولان آزمایشگاه‌ها هستند که بیشتر به منظور تجهیز مرکز با تجهیزات ساخت‌ایران به این نمایشگاه آمده‌اند.

عسگریه ادامه داد: در بین هیات‌های افغانستانی حاضر در این نمایشگاه، برخی سال گذشته هم حضور داشتند و محصولات ایران‌ساخت را خریداری کرده بودند و این دومین سال حضورشان محسوب می‌شود. ماحصل این ملاقات‌ها و جلسات ممکن است هم به فروش محصول به هیات‌ها و هم ایجاد خط تولید در آن کشور بینجامد که کاملا بسته به مذاکرات انجام شده است. برخی کشورها راغب هستند خط تولید محصولات خاصی را در کشور خود راه اندازی کنند.

مهدی آرمان، مدیر بخش B۲B در نمایشگاه ایران‌ساخت ۱۴۰۲ نیز بیان کرد: با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مرکز IHiT تهران فضایی را فراهم کرده‌ایم تا شرکت‌ها بتوانند با هیات‌های خارجی تعامل کرده و جلساتی را به منظور آشنایی با یکدیگر و نوع فعالیت‌شان داشته باشند. هیات‌های خارجی که در نمایشگاه امسال حضور پیدا کرده‌اند با توجه به محدودیت‌های تعطیلات ژانویه، تنها از عراق و افغانستان بوده‌اند. روز دوم نمایشگاه را به افغانستان و روز سوم را به هیات‌های عراقی اختصاص دادیم.

او در ادامه افزود: روز پنجشنبه پنج شرکت عراقی در حوزه‌های مختلف در نمایشگاه حضور پیدا کردند. هر جلسه شرکت خارجی با شرکت‌های حاضر در نمایشگاه طی ۲۰ دقیقه برگزار می‌شود. زمینه فعالیت شرکت‌ها متفاوت است برای مثال، از پنج شرکت عراقی حاضر در نمایشگاه امسال بیشتر در حوزه‌های پزشکی فعالیت می‌کنند. در این میان، دو شرکت در حوزه آزمایشگاه‌های پزشکی و دو شرکت در حوزه کنترل کیفیت فعال هستند. آزمایشگاه‌های ساخت و ساز که برای مصالح و نیز در حوزه پزشکی فعالیت می‌کنند از دیگر شرکت‌های حاضر بوده‌اند.

بیش از ۸۰ تعامل B۲B طی دو روز

آرمان بیان کرد: بیشتر شرکت‌های افغانستانی در حوزه‌های پزشکی فعالیت می‌کنند. از کشور عراق هم هیات‌های متعدد از جمله نماینده‌ای از گروه شیمی دانشگاه «المستقبل» در نمایشگاه امسال حضور پیدا کردند. روز دوم نمایشگاه حدود ۴۰ جلسه B۲B بین شرکت‌های ایرانی و هیات های افغانستانی برگزار شد و روز سوم تعداد جلسات B۲B بین شرکت‌های ایرانی و شرکت‌های عراقی از این عدد فراتر رفت و در مجموع، در سه روز نخست برگزاری دوره یازدهم نمایشگاه ایران‌ساخت، بیش از ۸۰ نشست تجاری بین هیات‌های خارجی و شرکت‌های ایرانی برگزار شده است.

مدیر بخش B۲B در نمایشگاه ایران ساخت ۱۴۰۲ ادامه داد: علاوه بر نشست‌های B۲B که بین شرکت‌های داخلی و خارجی برگزار شده است، نشست‌های B۲B دیگری هم بین شرکت‌های خارجی داریم که این برنامه با استقبال همراه بوده است. برای مثال، شرکتی افغانستانی فعال در حوزه کنترل کیفیت با همتای عراقی خود، با گفت‌وگویی دو طرفه تجربیات خود را به یکدیگر منتقل کردند.

تعاملات دو طرفه را دنبال می‌کنیم

آرمان تصریح کرد: در روز دوم قرار بود شش شرکت افغانستانی در جلسات B۲B شرکت کنند، اما یک شرکت دیگر هم که پیش‌تر به واسطه دفتری که در ایران داشت، با شرکت‌های ایرانی همکاری و در نمایشگاه حضور پیدا کرده بود، به عنوان هفتمین شرکت به آنها اضافه شد.

وی گفت: این تعاملات B۲B که بین شرکت‌های خارجی و شرکت‌های داخلی انجام می‌شود تنها یک جلسه معارفه و آشنایی بین دو طرف محسوب می‌شود و در همین زمان کوتاه انتظار شکل‌گیری تفاهم‌نامه یا قراردادی نداریم. اما تقریبا بعد از گذشت دو هفته آنها را دنبال خواهیم کرد، با شرکت‌های خارجی ارتباط گرفته و از چند و چون ارتباطشان با طرف ایرانی پرس و جو می‌کنیم.

آرمان افزود: شرکت‌های افغانستانی که در روز دوم با شرکت‌های ایرانی تعامل کرده بودند، روز سوم نمایشگاه فرصت این را داشتند که از غرفه شرکت‌ها در داخل نمایشگاه دیدن کنند و با محصولات و فعالیت آنها ملموس‌تر آشنا شوند. از روز اول آمادگی لازم را داشتیم که در صورت برقراری تفاهم‌نامه اولیه، تفاهم‌نامه‌ تنظیم شده را در اختیار دو طرف قرار دهیم تا به امضای دو طرف برسد.

به گزارش ایرنا، «یازدهمین نمایشگاه بین المللی تجهیزات و مواد آزمایشگاهی و تست آزمون پیشرفته ایران ساخت» متشکل از ۳۶۶ شرکت فناور به همت معاونت علمی ریاست جمهوری از ۱۲ تا ۱۵ دی ماه به مدت چهار روز و با ارائه ۱۰ هزار و ۵۰۰ محصول نوآورانه در سالن های ۳۱، ۴۰ و ۴۴ نمایشگاه بین المللی میزبان شرکت‌های دانش‌بنیان، فناور، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و هیات‌هایی از کشورهای خارجی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha