به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، جعفر نیکزاد در حاشیه بازدید از یازدهمین نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ایرانساخت با بیان اینکه ارزیابی شرکتهای دانش بنیان از سوی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان انجام میشود، افزود: بر اساس ضوابطی که از سوی سازمان غذا و دارو ابلاغ شده، تسهیلاتی برای شرکتهای دانشبنیان و هستههای فناور در نظر گرفته شده است که از جمله این ضوابط اعطای پروانه بهرهبرداری در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی را می توان نام برد.
وی اظهار داشت: شرکتهایی که در پارکهای علم و فناوری مستقر هستند شاید این پروانه را نداشته باشند و به جای آن میتوانند گواهی دانشبنیانی خود را در سایت سازمان غذا و دارو بارگزاری کنند.
نیکزاد تاکید کرد: در صورتی که این شرکتها گواهی دانشبنیانی خود را بارگزاری کنند، رسیدگی به پروندههای آنها تسریع خواهد شد.
وی در خصوص چالش برخی از شرکتها برای اخذ مجوزها از سازمان غذا و دارو و قدیمی شدن فناوری به دلیل زمانبر بودن ارزیابی طرحها، با تاکید بر اینکه زمان ارزیابیها در این حد طولانی نمیشود، افزود:به دلیل کمبود نیروی کارشناسی، ممکن است در برخی موارد ارزیابیها زمانبر شود، ولی در تلاش هستیم با افزایش تعداد کارشناسان فنی به ادارات کل، بررسی پروندهها را تسریع کنیم.
نیکزاد در خصوص اعطای مجوز برای توسعه محصولات و عرضه نسلهای جدید تجهیزات توضیح داد: این مساله به میزان تفاوت ایجاد شده در نسلهای توسعهای یک تجهیز یا دستگاه بستگی دارد. در صورتی که نوآوریهای اعمال شده روی فناوری، ویژگیهای جدیدی را به دستگاه اضافه کند که نیاز به بررسیهای بالینی داشته باشد، صدور مجوزهای جدید ضروری است.
مشاور رییس سازمان غذا و دارو در امور فعالیتهای دانشبنیان سلامت محور با بیان اینکه برای صدور مجوزهای جدید برای تجهیزی تغییریافته همان فرآیند قبلی باید طی شود، گفت: قبول داریم این فرآیند طولانی میشود ولی این یک ضابطه است و در تمام دنیا نیز همین روش در حال اجرا است؛ چرا که وقتی برخی ویژگیها به دستگاهی در حوزه سلامت اضافه شده و روی فناوری قبلی تغییراتی اعمال میشود، لازم است مجددا کارایی و ایمنی آن مورد ارزیابی قرار گیرد.
وی، اعتبار مجوز پروانههای بهره برداری صادر شده از سوی این سازمان را سه ساله عنوان کرد و افزود: بعضا بر اساس محصول ممکن است مجوزهای موقت ۶ ماهه و یک ساله نیز صادر شود.
مشاور رییس سازمان غذا و دارو در خصوص حمایت از شرکتهای دانش بنیان تجهیزات ساز تاکید کرد: بخشی از حمایت ها در زمینه خرید این تجهیزات است و هر دستگاه مورد نیاز آزمایشگاه سازمان غذا و دارو که در کشور تولید می شود و استانداردهای کیفی را داشته باشد، در اولویت خرید است و در این راستا در نمایشگاه امسال هم مذاکراتی با دکتر مشایخ، معاون اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی صورت گرفت.
نظر شما