به گزارش ایرنا، بلومبرگ نوشت: دو برابر شدن تعداد اعضای بریکس ممکن است اهرم فشار غرب علیه کشورهایی مانند روسیه یا ایران را تضعیف کند.
در این گزارش عنوان شد که "بانک توسعه نوین" مستقر در شانگهای چین که "بانک بریکس" قلمداد شده و در حال حاضر توسط "دیلما روسف"، رئیس جمهور سابق برزیل، اداره می شود، وظیفه دارد به آن دسته از پروژه های زیربنایی که از سوی دیگر اعضا نادیده گرفته می شوند، تسهیلات ارائه دهد.
یکی از مواردی که اعضای کنونی بریکس روی آن اتفاق نظر دارند این است که اقتصادهای نوظهور نیاز به تامین مالی بیشتر پروژه ها دارند. علاوه بر این، آنها می خواهند که این وجوه بر اساس مقررات داخلی کشورها و نه قوانین غربی پرداخت شوند.
اکنون و با اضافه شدن عربستان سعودی و امارات متحده عربی، مدیریت بانک فوق امیدوار است که این دو کشور نفت خیز از محل ذخایر انبوه خود به این موسسه سرمایه تزریق کنند.
به نوشته بلومبرگ، یکی از خدماتی که "بانک بریکس" به خوبی ارائه می دهد، تخصیص وام های بلند مدت به ارز رایج کشورهای در حال توسعه است. تقریباً یک چهارم وام های این بانک به واحد پول محلی بوده و این دولت ها نیز چنین راهکاری را ترجیح می دهند. گر چه این خدمات تهدیدی علیه سلطه دلار نیست، با این حال نخستین گام برای ایجاد مجاری مجزای نقدینگی خارج از تیررس تحریم های آمریکا است.
نظر شما