شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام لطف‌الله خدر

سمنان - ایرنا - لطف الله خدر فرزند سوم علی اکبر و فاطمه از شهیدان دفاع مقدس از شهرستان سرخه دیار دارالمرحمه سمنان است که در سن ۱۸ سالگی به عنوان آرپی‌جی‌زن به مقام شهادت نائل آمد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهید خدر بیستم بهمن ۱۳۴۷ در شهرستان سرخه در خانواده‌ای متدین دیده به جهان گشود، پدرش کارمند بهداری بود و با بازکردن قرآن نام فرزندش را لطف الله گذاشت.

او در سال ۱۳۵۷ با به اوج رسیدن مبارزات انقلابی به همراه پدرش در راهپیمایی ها شرکت می کرد.

این شهید والامقام دانش‌آموز و در حال تحصیل بود که برای دفاع از کشور به عنوان بسیجی از طرف سپاه سرخه تیپ ۱۲ گردان موسی ابن جعفر(ع)به جبهه اعزام شد.

این شهید والامقام به عنوان بسیجی در دی ۱۳۶۳ برای گذراندن دوره آموزشی به پادگان شهید کلاهدوز شهمیرزاد در شهرستان مهدیشهر استان سمنان رفت و سپس به منطقه مهران به عنوان تک‌تیرانداز اعزام شد.

او در اعزام‌های بعدی به منطقه جنوب، ایلام و شلمچه رفت و به عنوان تیربارچی، آرپی‌جی‌زن و کمک‌تیربارچی خدمت کرد و در عملیات کربلای یک و والفجر هشت نیز شرکت داشت.

رضایت مادر برای جبهه رفتن پسر

مادر شهید خدر می‌گوید: یادم می‌آید یک روز صبح پسرم آمد و گفت که «رفتم بسیج، می گویند سِنت کم است، باید پدر و مادرت رضایت بدهند.» بعدازظهر رفتم بسیج. مسؤول ثبت نام را پیدا کردم و گفتم:« من مادر لطف الله خدر هستم. شما قبول نکردید برود جبهه؟ گفت: مادرجان! سنش کم است، گفتم: من و پدرش راضی هستیم، هر چه او خواست و شما صلاح دیدید انجام بدهید.

خواهر شهید خدر نقل می‌کند: نزدیک به اعزام برادرم به جبهه بود. لحن صدایم را عوض کردم. با حالت التماس گفتم: داداش جان! مامان گریه و زاری می کند، نرو، گفت: «مامان یک قهرمان است.» بلند شد و ساک را در کنار اتاق گذاشت. بچه ام را بوسید و ادامه داد: «اینجا باشم چکار کنم؟ آن جا لااقل برای آخرتم می‌توانم کاری کنم.»

رزمنده‌ای با تسبیح آبی

یکی از همرزمان شهید خدر می‌گوید: توی دستش ندیدم. نگاه انداختم روی سجّاده، ولی آن جا هم نبود. پرسیدم: لطف‌الله کجاست؟ عین خیالش نبود، با انگشت سبابه، بندهای دستش را می‌شمرد، صبر کردم تا ذکرش تمام شود، دستی کشید به صورتش و گفت: «تسبیح آبی را می‌گویی؟» آخر نشانه او بود، اگر می‌خواستند او را به همدیگر نشان دهند، می‌گفتند: همان رزمنده که تسبیح آبی دارد.

سجّاده را جمع کرد و نشست رو به رویم. دید منتظرم. پرسید: «می‌خواهی بگویی وقتی تسبیح داری چرا تسبیحات حضرت زهرا را با دست می‌گویی؟» گفتم: «آره!» او هم گفت: «اگر ان‌شاء‌الله شهید شوم و می‌خواهم به حضرت فاطمه زهرا(س) بگویم که شفاعتم کند، تسبیح ندارم که شهادت بدهد ذکر حضرت زهرا را می‌گفتم، اما انگشتانم شهادت می‌دهند.»

این شهید جلیل القدر همزمان با حضور در جبهه، در کلاس‌های مجتمع آموزشی رزمندگان درس می خواند و در امتحان‌های سال دوم و سوم دبیرستان هم نمره خوبی گرفت.

شهید خدر پس از ۹ ماه و ۱۱ روز حضور فعال در جبهه، سرانجام در بیست و دوم دی سال ۱۳۶۵ به عنوان آرپیچی‌زن در جنوب شلمچه در عملیات کربلای پنج در سن ۱۸ سالگی بر اثر اصابت ترکش به بدنش به شهادت رسید.

پیکر مطهر شهید خدر در گلزار شهدای شهرستان سرخه به خاک سپرده شد.

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام لطف‌الله خدر

لحظه شهادت

یکی از همرزمان شهید خدر نقل می‌کند: نمی شد ایستاد. عراقی‌ها راحت سرمان را نشانه می‌گرفتند. تیمم کردیم و نشسته نماز خواندیم. صدای فرمانده در کانال بتنی پیچید که می گفت:« یک عدّه بروید داخل کانال خاکی، حواستان باشد ۱۰۰ متر جلوتر عراقی‌ها هستند! احتمال دارد درگیر بشوند!»

لطف الله بلند شد، من آرپی جی زن بودم و او کمکم. راه افتادم و او پشت سرم. خمپاره‌ها آمد طرفمان. لطف الله افتاد. سرش را گذاشتم روی زانویم. بند حمایلش را باز کردم. داشت ذکر می‌گفت. کوله اش را در آوردم، ولی انگار لبانش تکان نمی خورد. صدا زدم: لطف‌الله، اما جوابی نشنیدم.

شهید خدر در وصیت‌نامه خود گفته است: خداوندا! به جز این خون ناقابل که امانتی نزد من است، چیز دیگری ندارم که تقدیم راهت کنم. بارالها! این خون را به درگاهت قبول فرما! امت شهیدپرور! شما که خون دادید تا این انقلاب بارور شود و در مقابل توپ و تانک و مسلسل سینه سپر کردید، تا این انقلاب به پیروزی برسد؛ از شما می خواهم که نگذارید این خون ها پایمال شود. همیشه در صحنه ها حاضر باشید تا دشمن خیالی به سرش نزند که ملت ما خسته شده است. با رفتن به راهپیمایی ها، نماز جمعه و جماعت و پر کردن جبهه اسلام را یاری کنید!

در بخشی دیگر از وصیت‌نامه این شهید والامقام آمده است: پدر و مادرم! چه می توانم بگویم که شما را آزار دادم و امیدم این است که مرا ببخشید تا پیش خداوند سرافکنده و خجل نباشم. مادرجان! دوری فرزند مشکل است، اما چه کنم که زمانه به من اجازه نمی دهد، چون که اسلام در خطر است. اگر خداوند می خواهد مرا که امانتم از شما بگیرد، نباید گریه و زاری کنید! امام را دعا کنید و از خدا برایم طلب مغفرت کنید! برادرجان! از شما می‌خواهم به برادر کوچکترم بیاموزی که وقتی بزرگ شد بتواند اسلحه از دست افتاده برادرش را بردارد و علیه دشمن بجنگد!

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام لطف‌الله خدر


نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس

به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.

رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمه‌گسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسین‌برانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.

نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱۰ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.

جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمام‌قد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.

جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، می‌توان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.

مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.

سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.

مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان می‌دهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب می‌شود.

هم‎گام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهه‌های جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور می‌شود.

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام لطف‌الله خدر

نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان

شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر می‌رسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل می‌دهد و بر پایه گزارش‌ها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل می‌شود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.

از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهه‌های جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.

از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.

شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل می‌دهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.

طبق گزارش‌ها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام لطف‌الله خدر

برنامه‌ریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۳

سمنان به عنوان یکی از استان‌های سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامه‌ریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۳ مزین شود.

برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استان‌ها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سه‌هزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشه‌جاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha