حسین مولایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: زمان هرس درختان پر بار در سال جاری باید خفیف بوده و این عملیات می تواند بعد از برداشت میوه آغاز شود اما هرس شدید درختان کم بار بهتر است در نیمه دوم بهمن ماه و پس از رفع خطر سرمازدگی انجام شود.
وی تصریح کرد: هرس باردهی درختان مرکبات بسیار مفید و موثر درمیزان تولید مطلوب و بهبود کیفیت میوه ها می شود، چراکه افزایش نفوذ نور به داخل درخت و برقراری تعادل بین رشد رویشی و رشد زایشی، افزایش تولید شاخه های گل دهنده برگدار، افزایش اندازه و مقدار محصول و بهبود کیفیت محصول داخل و بیرون درخت و کنترل شکل و اندازه درخت و سهولت اعمال مدیریت و کاهش هزینه ها از مزیت های هرس است.
این کارشناس باغبانی جهاد کشاورزی مازندران با باغداران توصیه کرد که شاخ وبرگ های خشکیده درختان مرکبات نیز باید به صورت عمیق هرس شود تا زمینه تحریک به رشد و رویش شاخه ها در درختان ایجاد شود.
۹۰ درصد پرتقال مازندران برداشت شد
مولایی با بیان این که تا کنون حدود ۹۰ درصد مرکبات مازندران برداشت شده است، گفت: باغداران برداشت میوه به ویژه پرتقال را به صورت کامل انجام بدهند.
این کارشناس باغبانی مازندران بر لزوم استفاده از نهال های شناسنامه دار و کیفی را نخستین گام در باغداری فنی توصیف کرد و گفت: باغداران به هیچ عنوان به نهال های متفرقه که به راحتی با قیمت بسیار مناسب تر در دسترس قرار می گیرد، اعتماد نکنند.
مولایی ضمن تاکید بر خرید نهال دارای برچسب گواهی سلامت و کد مخصوص همان رقم، افزود : باغداران در اصلاح و نوسازی باغ ها از نهال های پرتقال توسرخ و نارنگی های زودرس استفاده کنند.
وی با توضیح این که نهالی که دارای برچسب گواهی سلامت هستند، در صورت هر گونه خسارت آفتی و یا ندادن محصول مورد نظر قابل پیگیری و از سوی تولید کننده نهال جبران خسارت می شود، تصریح کرد: بررسی ها نشان می دهد که در دو سال اخیر توسعه کشت پرتقال تابستانه بین باغداران رواج یافته است رقمی که مناسب برای مناطق نیمه گرمسیری یعنی برای جنوب کشور است و با توجه به آب هوای معتدل در شمال ، این رقم با خطر سرمازدگی مواجه خواهد شد.
برداشت مرکبات مازندران هر ساله از نیمه دوم شهریور با ارقام زودرس نارنگی پیش رس شروع می شود و معمولا در آذر ماه پیک برداشت تامسون و این فعالیت باغبانی در دی ماه با کامل شدن قند ارقام پرتقال توسرخ برداشت به پایان می رسد.
مازندران با دارا بودن ۱.۵ درصد از اراضی کل کشور و ۲.۵ درصد اراضی کشاورزی سالانه بیش از هفت میلیون تن انواع محصولات تولید می کند که ۱۰ درصد ارزش اقتصادی محصولات کل را به خود اختصاص داده است.
نظر شما