به گزارش ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گناباد، سرپرست گروه این عمل جراحی روز سه شنبه با بیان مطلب فوق گفت: شایع ترین تومور بدخیم پلک به نام «کارسینوم بازال یا تومور BCC » است که روی پلک یا نزدیک چشم ایجاد میشود و به منظور جلوگیری از آسیب عمده باید با عمل جراحی سریع برداشته شود.
دکتر صالح سلطان خواه افزود: ۹۰ درصد تومورهای بدخیم پلک از نوع BCC است که این تومور به صورت تهاجمی در بافت اطراف رشد میکند و علت اصلی آن قرارگرفتن در معرض نور ماورا بنفش خورشید است.
وی با اشاره به محل قرارگیری تومور مزبور بیان کرد: این تومور بیشتر در پلک پایینی یا در گوشه داخلی پلک ایجاد میشود که در ابتدا شبیه یک «دلمه» است و با گسترش بیشتر می تواند به بافت اطراف نیز انتشار پیدا کند و حتی استخوان و غضروف را از بین ببرد.
این پزشک متخصص گوش، حلق و بینی تاکید کرد: اگر فردی متوجه تغییر پوست پلک شد باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کند، چنانچه این تومور سریع تشخیص داده شود باعث بهبودی و حذف کامل آن بدون ایجاد مشکل از حیث زیبایی می شود.
دکتر سلطانخواه با بیان اینکه در این جراحی افزون بر نیمی از پلک تحتانی برداشته شد، گفت: نقص پوست ایجاد شده با «فلپ پوستی» گونه و پیوند پوست از پلک فوقانی اصلاح شد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: این عمل جراحی که تاکنون فقط در مراکز درمانی پیشرفته انجام میشد، با استفاده از امکانات داخلی در بیمارستان علامه بهلول گنابادی با موفقیت به سرانجام رسید.
کارسینوم سلول بازال یا تومور basal cell carcinoma ، یک تومور پوستی است که دارای ویژگی های تومورهای خوشخیم و بدخیم است، این تومور اغلب روی پلک یا نزدیک چشم ایجاد میشود و به منظور جلوگیری از آسیب عمده به چشم باید با عمل جراحی در اسرع وقت برداشته شود.
مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما