به گزارش خبرنگار ایرنا، سید مجید امامی روز چهارشنبه در نشست فوقالعاده شورای فرهنگ عمومی شاهرود با بیان اینکه در راستای ایجاد همبستگی، اتحاد بیشتر انسانی و فرهنگی، مقدمات خواهرخواندگی شهرهای شاهرود با نجف اشرف فراهم شده است، افزود: وجود علمای بزرگی چون آیت الله سید محمود حسینی شاهرودی و دیگر علمای دینی که در بالندگی فقه، کلام و عرفان شیعه تاثیرگذار بودند در این شهر موجب شد تا پیشنهاد خواهرخواندگی این ۲ شهر ارایه شود.
وی با بیان اینکه این نوع فعالیتها میتواند در فرهنگ عمومی بسیار تاثیرگذار باشد، ابراز کرد: معاونت بینالملل شورای فرهنگ عمومی کشور با هماهنگی سازمان شهرداریها و وزارت امور خارجه آماده پیگیری، تدوین و تعامل با مسئولان در شهر نجف اشرف عراق در خصوص این پرونده هستند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور به قطببودن شاهرود در عرفان، معنویت اسلامی و همچنین وجود علمای بزرگ در این شهر اشاره کرد و گفت: باید تعامل این شهر با شهرهای بزرگ جهان اسلام در قالب قراردادهای خواهرخواندگی تقویت شود.
به گفته وی، رونق و رواج گردشگری بین دو شهر خواهرخوانده و نامگذاری متقابل خیابانهایی به نام این شهرها از جمله نتایج اعلام خواهرخواندگی شهرها است.
امامی با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی شاهرود یکی از موفقترین شوراها در کشور است، ادامه داد: دلیل این موفقیت رهیافت فرهنگی رییس و اعضای این شورا است.
وی شاهرود را شهر عالمان، دانشمندان و فرهیختگان بزرگ خواند و گفت: فعالیتهای ارزشمند مختلفی در عرصههای جهاد تبیین، خانواده و گردشگری در این شهرستان تاریخی و تمدنی در استان سمنان انجام شده است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور اظهار کرد: ظرفیتهایی در قالب رویداد خانواده و فرهنگ عامه در ۹ عرصه توسط این شورا به استانها ارایه شده است.
امامی با بیان اینکه شوراها باید چشم تیزبین تغییرات فرهنگی در جامعه باشند، افزود: ظرفیتهای خوبی در عرصه مد و لباس و صنایع فرهنگی در کشور وجود دارد که میتوان از آنها بهره مناسب برد.
وی به تدوین پیشنویس نقشه راه فرهنگی شاهرود اشاره کرد و گفت: این نقشه راه در ۹ عرصه متنوع در راستای اولویتهای شهرستان برنامهریزی شده است که پس از تصویب، کمک میکند تا منابع فرهنگی دستگاههای اجرایی متمرکز و روی امور به اجماع برسد و سپس سلیقه دستگاهها پیگیری شود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری اشاره کرد و گفت: انتخابات حداکثری نیازمند ترویج نگاه و نگرش فرهنگی است و به تعبیری جهاد تبیّن بر جهاد تبیین مقدم است تا قوه تشخیص اخبار دروغ از اخبار واقعی در جامعه ایجاد شود که به برگزاری انتخابات هرچه باشکوه تر کمک میکند.
آییننامه شورای فرهنگ عمومی نیاز به بازنگری دارد
امام جمعه و رییس شورای فرهنگ عمومی شاهرود هم در این نشست گفت: آییننامه شورای فرهنگ عمومی از دهه ۷۰ تاکنون بازنگری نشده است و نیاز به بازنگری دارد.
حجت الاسلام عباس امینی با بیان اینکه بازنگری در چارت، وظایف و اهداف شورای فرهنگ عمومی به بهبود جایگاه این شورا کمک میکند، افزود: این شورا باید کاربردی و کارسازتر شود تا منشاء خدمات برای مردم گردد.
وی به تهیه پیشنویس نقشه راه مهندسی فرهنگی در این شهرستان اشاره کرد و گفت: اجرای برنامههای فرهنگی بر اساس نقشه راه تاثیر بیشتری در جامعه دارد.
امام جمعه شاهرود با بیان اینکه ۱۰ کارگروه برای تدوین این نقشه راه در نظر گرفته شد، ابراز کرد: ۱۵۰ نشست با حضور بیش از ۱۵۰ صاحبنظر و کارشناس برای تدوین این پیشنویس برگزار شد.
فعالیت ۲۸۵ شعبه ثابت و سیار انتخابات در شاهرود و میامی
معاون استاندار سمنان و فرماندار ویژه شاهرود هم در این نشست گفت: ۲۸۵ شعبه ثابت و سیار برای اخذ رای مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در حوزه انتخابیه شاهرود و میامی تعیین شده است.
ابوطالب جلالی تصریح کرد: تمامی دستگاههای اجرایی باید بر اساس قانون امکانات سخت افزاری و نیروی انسانی خود را در اختیار برگزارکنندگان انتخابات قرار دهند.
وی با بیان اینکه ۲ تکلیف برای کارگزاران و نمایندگان حاکمیت در قبال برگزاری انتخابات تعیین شده است، افزود: جهاد تبیین و مشارکت قوی به منظور برگزاری انتخاباتی شکوهمند در دستور کار باشد.
فرماندار ویژه شاهرود تاکید کرد: تمامی کسانی که تریبون و مخاطب دارند باید پیرامون نشستهای تبیینی با گروههای زیر مجموعه خود در راستای مشارکتی قوی در انتخابات اقدام کنند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور طی ۲ روز حضور در استان سمنان، در نشست شورای فرهنگ عمومی استان، و شهرستانهای دامغان و شاهرود حضور یافت.
نظر شما