اهدای خون؛ بخشیدن شیره جان به جان‌های بی رمق

زاهدان- ایرنا- همزمان با سرد شدن هوا شاهد کاهش میزان مراجعه مردم به مراکز انتقال خون برای اهدای خون در سیستان و بلوچستان هستیم این در حالی‌است که همچنان بیماران زیادی نیازمند و چشم انتظار دریافت خون در استان هستند.

به گزارش ایرنا، امروز ۲۱ دی ماه روز ملی «خون نادر» است این روز به مناسبت شناسایی و تامین خون کودکی با گروه خونی بمبئی در سال ۱۳۹۰ با این عنوان نامگذاری شده است.

براساس گزارش‌ها ایران در سال‌های اخیر توانسته با شناسایی افرادیکه در سراسر کشور دارای گروه‌های خونی نادر هستند، شرایطی را ایجاد کند که با ذخایر خون‌های اهدایی این افراد در سردخانه‌های پشتیبان کننده به بیماران با گروه‌های خونی در صورت نیاز کمک کند.

افرادیکه حداقل در گروه خونی اصلی (O، A، B، AB) قرار نداشته باشند در رده بندی گروه‌های خونی نادر قرار می‌گیرند. اهداکنندگان گروه های خونی نادر به ۲ گروه تقسیم می‌شوند، گروه اول (اهداکنندگان نادر) افرادی هستند که در خون آنان چند آنتی ژن منفی وجود دارد و گروه دوم (اهداکنندگان بسیار نادر) که از افرادی تشکیل شده است که یک آنتی ژن با شیوع بالا در خون آن‌ها منفی است.

شناسایی یک نفر با گروه خونی نادر در سیستان و بلوچستان
چند روز قبل بود که مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان از شناسایی یک گروه خونی نادر توسط انتقال خون این استان خبر داد.

ابوالحسن صفدری اظهار کرد: گروه خونی نادر شناسایی شده O Rh Null است، شناسایی اولیه این گروه خونی در مرکز اهدای خون زاهدان توسط دستگاه اتوماسیون گروه خونی و تعیین فنوتایپ انجام شده که نتیجه تایید آن نیز در بخش ایمنوهماتولوژی اداره کل انتقال خون استان صورت گرفته است.

گفتنی است این گروه خون مربوط به یک اهداکننده جوان بوده است که برای اولین بار به جمع اهداکنندگان خون پیوسته است‌ و فراوانی این گروه خونی شناسایی شده یک در شش میلیون نفر است همین موضوع در روز ملی «خون نادر» بهانه حضور ما در پایگاه انتقال خون زاهدان شد.

اهدای خون؛بخشیدن شیره جان به جان‌های بی رمق

زمستان؛ فصل سرد اهدای خون
براساس آمارها، کاهش میزان اهدای خون در فصل زمستان یکی از مشکلاتی‌ است که سازمان انتقال خون همواره با آن مواجه است. در فصول سرد سال به علت شیوع بیماری‌های فصلی شاهد کاهش مراجعه و اهدای خون در پایگاه‌های انتقال خون سیستان و بلوچستان هستیم این درحالیست که نیاز بیماران به خون در این فصول تغییری نمی‌کند و نیاز است که اهداکنندگان همچنان برای اهدای خون مراجعه داشته باشند.

در برخی از مواقع برای تامین فرآورده‌هایی که تاریخ نگهداری کوتاهی دارند ممکن است انتقال خون با مشکل مواجه شود از این رو با استفاده از فراخوان‌های تلفنی و پیامکی از اهداکننده‌ها دعوت می‌شود تا برای اهدای خون خود «مراکز اهدای خون» در سطح سیستان و بلوچستان مراجعه کنند.

هر سال با اهدای مازاد خون از استان‌های دیگر مشکل کمبود ذخایر خونی در سیستان و بلوچستان برطرف می شود. بیماری‌های تنفسی و امراض مختص فصل زمستان تمایل مردم به اهدای خون را در این ماه کاهش می‌دهد و سبب کاهش ذخایر خونی در این استان نسبت به دیگر فصل‌های سال می‌شود.

بیماران تالاسمی و دیالیزی و مصدومان تصادفات جاده ای و شهری از جمله افرادی هستند که به خون نیاز دارند از این رو انتظار می رود مردم برای اهدای خون بدون در نظر گرفتن فصل سرما اقدام کنند تا این افراد علاوه بر درد بیماری متحمل رنج دیگری نباشند.

اهدای خون؛بخشیدن شیره جان به جان‌های بی رمق

خون؛ هدیه‌ای به وسعت بخشش جان

یکی از اهدا کننده‌های مستمر خون در زاهدان گفت: چند سال پیش در یک تصادف دچار خونریزی شدم و به صورت اورژانسی به خون نیاز داشتم با خونی که از فرد دیگری به من اهدا شد از آن حادثه جان سالم به در بردم به همین دلیل تصمیم گرفتم هر سه ماه برای اهدا خون به سازمان انتقال خون مراجعه کنم شاید من هم نجات بخش جان دیگری باشم.

محمد سالاری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه بیماری خاصی ندارد اظهار کرد: افراد سالمی که مشکل کم خونی ندارند می‌توانند با اهدای خون به همنوعان نیازمند خود کمک کنند تا در صورت بروز حادثه ای برای هم وطنانمان مانند آنچه برای خودم اتفاق افتاده نجات دهنده جانی دیگر باشند.

یکی دیگر از افرادی که برای اهدای خون در سازمان انتقال خون زاهدان منتظر رسیدن نوبتش نشسته بود گفت: من هم افتخار اهدا خون مستمر را دارم به نظر من بهترین هدیه برای کسی که بیمار و نیازمند خون است همین هدیه باشد چرا که فرد برای اهدای خون هزینه ای پرداخت نمی‌کند اما می‌تواند یک جان را زندگی بخشد که می‌تواند بالاترین هدیه به فرد نیازمند باشد.

صادق محمددانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: شاید روزی برسد که دیگر توان اهدای خون نداشته باشم نمی‌خواهم روزی نعمت اهدای خون برایم تبدیل به حسرت شود به همه کسانی که شرایط اهدای خون دارند توصیه می‌کنم در این عمل خدا پسندانه شرکت کنند شاید همین فردا عزیز خودشان نیاز مبرم به خون پیدا کند.

بیشتر بخوانید:

اهدای خون؛ التیام بخش دردهای ناخواسته

بیماران تالاسمی سیستان و بلوچستان و امتداد یک رنج

سیستان و بلوچستان و نیاز حیاتی به خون

اهدای خون؛بخشیدن شیره جان به جان‌های بی رمق

۶۴۹۰ نفر در سیستان و بلوچستان برای بار اول خون اهدا کردند

مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون بیش از ۴۰ هزار نفر در استان خون اهدا کرده‌اند با توجه به اینکه بیماران بسیاری مانند و تالاسمی هموفیلی ها ماهانه به فرآورده های خونی اهداکنندگان خون، وابسته هستند این میزان اهدای خون فقط پاسخگو ۵۰درصد نیاز است و کمبودها از طریق شبکه ملی خون‌رسانی از سایر استان‌ها تامین می‌شود.

ابوالحسن صفدری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با توجه به جوانی جمعیت سیستان و بلوچستان، با همت جوانان استان می‌توانیم خون مورد نیاز بیماران را از هم استانی‌های خودمان تامین کنیم.

وی ادامه داد: میانگین مراجعه برای اهدای خون در سیستان و بلوچستان روزی ۲۰۰ نفر است، که همه این افراد موفق به اهدای خون نمی‌شوند اگر از امروز هر فرد اهداکننده مشوق یک فرد دیگر از نزدیکان و دوستان خود برای اهدای خون شود انتظار می‌رود مراجعه در طول روز به ۴۰۰ نفر نیز برسد که قطعا نیاز استان به دریافت خون از شبکه ملی مرتفع خواهد شد.

مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه همیشه بیمارانی وجود دارند که زندگی آن‌ها به نیازمند به تزریق خون است، افزود: این استان در حالت کلی به همه گروه‌های خونی نیازمند است اما در برخی مواقع با کاهش موجودی گروه‌های خونی +O و -O مواجه است، از ابتدای سالجاری تاکنون ۴۰ هزار و ۱۹۸ نفر اهدای خون در استان انجام داده اند.

صفدری بیان کرد: میانگین مصرف روزانه سیستان و بلوچستان به خون نزدیک به ۳۵۰ واحد گلبول قرمز متراکم است در حال حاضر ذخیره خونی پنج روزه برای استان، ذخیره مطلوبیست اما ممکن است برای بعضی گروهای خونی ذخیره به کمتر از سه روز برسد.

میانگین مصرف روزانه سیستان و بلوچستان به خون نزدیک به ۳۵۰ واحد گلبول قرمز متراکم است در حال حاضر ذخیره خونی پنج روزه برای استان، ذخیره مطلوبیست اما ممکن است برای بعضی گروهای خونی ذخیره به کمتر از سه روز برسد

وی در مورد استان‌های معینی که به سیستان و بلوچستان خون ارسال می‌کنند اظهارکرد: شبکه ملی خون‌رسانی با توجه به بعد مسافت و زیرساخت‌های حمل و نقل و انتقال خون استان‌های معین رو مشخص می‌کند که برای این استان از خراسان جنوبی، کرمان، یزد، بجنورد، قزوین، زنجان و سایر استانها خون ارسال می‌شود.

مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان در مورد شرایط اهدای خون عنوان کرد: همه افراد با سن بین ۱۸ تا ۶۵ سال و حداقل وزن ۵۰ کیلوگرم می‌توانند به پایگاه‌های خون مراجعه کنند این افراد پس از مرحله ثبت نام، مصاحبه و معاینه پزشکی در صورتی که مشکلی نداشته باشند می‌توانند خون خود را اهدا کنند.

وی با بیان اینکه خون اهداکنندگان دارای گروه‌های خونی مختلف همیشه مورد نیاز است، خاطرنشان کرد: پایگاه‌های انتقال خون در شهرستان‌های زابل، زاهدان، خاش، ایرانشهر، چابهار و سراوان آماده دریافت خون خون این عزیزان در فصل سرما است.

صفدری افزود: همچنین سرویس های انتقال خون در سطح این استان قبل از اهدای خون داوطلبان، سوالات لازم در مورد سلامت، نداشتن بیماری در گذشته و حال پرسیده می‌شود تا اطمینان حاصل شود که اهدا کننده خون شرایط اهدای خون را دارد.

وی تصریح کرد: ۵۴ درصد اهداکنندگان خون در سیستان و بلوچستان قبلا سابقه اهدا داشته اند و تاکنون ۶ هزار و ۴۹۰ نفر برای اولین بار خون خود را به افراد نیازمند اهدا کرده‌اند.

مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان به ضرورت مشارکت زنان در اهدای خون اشاره کرد و افزود: در این مدت سهم بانوان در اهدای خون ۶.۷۸ درصد بوده که در مجموع ۲ هزار و ۷۲۶ خانم موفق به اهدای خون در استان شده اند با توجه به اینکه زنان نیمی از جامعه را تشکیل می‌دهند و حضور آن‌ها به عنوان اهداکنندگان فعال می‌تواند در افزایش آمار اهدای خون بسیار موثر باشد.

وی افزود: هم استانی‌های عزیز جهت هرگونه سوال برای اهدای خون و شرایط اهدا می‌توانند با شماره ۳۳۲۲۰۰۰۰-۰۵۴ تماس بگیرند و یا به سایت zahedan.ibto.ir مراجعه کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha