سخنگوی سازمان ملل: پرونده دادگاه لاهه علیه اسرائیل را دنبال می کنیم

نیویورک – ایرنا- سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد: آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، پرونده نسل کشی در غزه علیه اسرائیل را که آفریقای جنوبی در دادگاه لاهه ارائه کرده است، دنبال می کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران درباره واکنش دبیرکل سازمان ملل به برگزاری اولین جلسه در دادگاه لاهه برای رسیدگی به جنایت نسل‌کشی رژیم اسرائیل گفت: دیوان بین‌المللی دادگستری مستقل است و دبیرکل به رویه‌ها و تصمیمات دادگاه احترام می‌گذارد.

سخنگوی سازمان ملل گفت: «دبیر کل به استقلال دادگاه‌ها، رسیدگی‌ها و تصمیمات آن احترام کامل می‌گذارد».

دوجاریک در مورد وضعیت غزه نیز گفت که ارسال کمک های بشردوستانه به شمال نوار غزه ادامه یافته است.

این سخنگوی سازمان ملل افزود: توانایی سازمان ملل برای پاسخگویی به نیازهای گسترده در بخش شمالی غزه به دلیل ممانعت مکرر از ارسال کمک و عدم دسترسی ایمن از سوی مقامات اسرائیلی کاهش یافته است.

او گفت: «این ممانعت ها و محدودیت‌های شدید دسترسی، توانایی شرکای بشردوستانه را برای پاسخگویی معنادار، مداوم و گسترده فلج می‌کند.»

سخنگوی سازمان ملل تاکید کرد که ناتوانی در کمک رسانی منجر به جان باختن و رنج صدها هزار نفر از ساکنان شمال غزه می شود.

نخستین جلسه دادگاه دیوان بین‌المللی دادگستری درباره بررسی شکایت آفریقای جنوبی از رژیم اسرائیل در پرونده نسل کشی این رژیم در نوار غزه امروز برگزار شد و نماینده آفریقای جنوبی و تیم حقوقی این کشور به طور جداگانه تاکید کردند که اسرائیل کشتار جمعی را تشدید کرده است و نسل کشی و قتل فلسطینیان در غزه باید متوقف شود.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از المیادین، جلسه استماع دادگاه لاهه برای بررسی شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم اسرائیل به اتهام کشتار جمعی در غزه امروز برگزار شد. جلسه نخست دادگاه حدود سه ساعت به طول خواهد انجامید و مهلت داده شده به قضات دادگاه بین المللی لاهه بین سه تا ۶ هفته است.

از سوی دیگر، وزارت دادگستری اسرائیل به تکاپو افتاده و مدعی شد که این دادگاه از تل آویو نخواهد خواست که جنگ غزه را متوقف کند.به ادعای مقامات وزارت دادگستری رژیم اسرائیل، این دادگاه فقط از اسرائیل خواهد خواست که اجازه کمک های بشردوستانه را به غزه و تشکیل کمیته حقیقت یاب بی طرف را بدهد یا به آوارگان اجازه بازگشت به شمال غزه را بدهد.

در همین حال، اتحادیه عرب نیز بر حمایت کامل خود از دادخواست ارائه شده از سوی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در برابر دادگاه بین المللی لاهه به اتهام ارتکاب کشتار جمعی و نقض کنوانسیون منع کشتار جمعی سال ۱۹۴۸ تاکید کرد. همچنین ۲۰۰ کارشناس و پروفسور حقوق بین الملل حمایت کامل خود را از آفریقای جنوبی علیه این رژیم اعلام کردند.

به گزارش ایرنا، گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

وزارت بهداشت غزه در نود و پنجمین روز از جنگ غزه اعلام کرد شمار شهدای حملات رژیم اسرائیل به ۲۳ هزار و ۲۱۰ نفر و تعداد مجروحان به ۵۹ هزار و ۱۶۷ نفر رسیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha