به گزارش خبرنگار ایرنا، بهاره فاضلی روز شنبه در نشستی خبری در مشهد افزود:از علایم این بیماری درد متناوب انگشتان و زخمهای دردناک بر روی نوک انگشتان دست و پا است که درمان قطعی ندارد و گاه منجر به قطع عضو و درگیری عروق قلبی و مغزی می شود.
وی ادامه داد: بیشتر مبتلایان به این بیماری مردان سیگاری در رده سنی ۲۵ تا ۵۰ سال هستند که در ارتباط با استفاده از مشتقات تنباکو به خصوص سیگار به این بیماری مبتلا می شوند ولی مصرف انواع بدون دود تنباکو نیز با این بیماری ارتباط دارد.
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران بورگر خراسان رضوی گفت: پاسخ به درمان این گروه از بیماران ارتباط مستقیم با ترک سیگار و دخانیات دارد و تنها راه جلوگیری از پیشروی سریع بیماری ترک کامل استعمال سیگار و فراوردههای تنباکو است.
فاضلی افزود:بورگر یک بیماری منطقهای بوده و بیشتر در منطقه خاورمیانه و جنوب شرق آسیا دیده شده و در کشور ما هم موارد زیاد ابتلای به آن وجود دارد اما آمار دقیقی از مبتلایان به این بیماری در کشور وجود ندارد.
وی ادامه داد:هم اکنون ۶۲ نفر از جمعیت استان خراسان رضوی زیر پوشش انجمن حمایت از بیماران بورگر استان هستند که ۸۰ درصد آنان مرد و بقیه زن هستند.
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران بورگر خراسان رضوی گفت: بیماری بورگر داروی خاصی ندارد و بیشتر از داروهای "پلتال، سیلوستازول، آلپروستادین و آپیکسابان" که خوراکی هستند و در باز شدن عروق موثرند استفاده میشود و تنها داروی موجود در ایران "آلپروستادین" است که به نرخ آزاد فروخته می شود و تحت پوشش بیمه نیست.
فاضلی افزود: برای افراد سیگاری، معاینه عروقی به رایگان اجرا می شود که دستگاه آن فقط در بیمارستان ولایت مشهد و انجمن بورگر خراسان رضوی موجود است همچنین برای ترک سیگار داروی "وارنیکلین" تجویز میشود.
وی ادامه داد: به کسانی که سابقه مصرف قلیان دارند هم توصیه می شود در صورت بهبود نیافتگی زخم در دستها و پاها بعد از سه هفته، گرفتگی عضلات کف پا، ساق پا، و کف دست در زمان فعالیت، ریزش موهای روی پا و دیر رشد کردن ناخنها، عدم رفع مشکل قرمزی انگشتان و ایجاد عفونت در ناخنها، ایجاد نقاط قرمز رنگ دردناک روی دستها و پاها، حساسیت انگشتان دست و پا به سرما، تغییر رنگ ارغوانی انگشتان دست یا پا، سیاه شدن سر انگشتان دست یا پا و درد سوزشی شبانه در سر انگشتان دست یا پا حتماً به موقع و بدون تاخیر به پزشک متخصص عروق مراجعه کنند تا از بروز مشکلات شدیدتر و بدتر در آنها جلوگیری شود.
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران بورگر خراسان رضوی گفت: طی سالهای اخیر و با توجه به افزایش مصرف سیگار در بین بانوان جوان این بیماری در آنها هم بروز پیدا کرده و شیوع این بیماری در منطقه خاورمیانه و به خصوص ایران و ترکیه بیشتر از دیگر نقاط جهان است.
فاضلی افزود: هم اکنون هزینه داروی ماهانه بیماران بورگر بین ۱۸۰ تا ۲۳۰ میلیون ریال و هزینههای درمانی این گروه از نیز ۲ تا ۳ برابر این میزان است که با حمایت خیران نیکاندیش حوزه سلامت قابل تامین است و خیران حوزه سلامت میخواهیم که حامی این گروه از بیماران باشند.
به گزارش ایرنا، انجمن حمایت از بیماران بورگر خراسان رضوی از فروردین ماه سال ۱۴۰۱ و با هدف پبشگیری، تشخیص بهموقع و درمان و بازتوانی مبتلایان به این بیماری فعالیت خود را بهصورت رسمی آغاز کرده است و از بیمارانی که به علت تحمل درد شدید بیماری گرفتار اعتیاد به مواد مخدر تسکینی شدهاند حمایت می کند و با کمک دارو و رواندرمانی، بیماران را در مسیر ترک اعتیاد و بازگشت به جامعه همراهی میکند تا به مشکلات و آسیبهای مختلف از جمله قطع عضو مبتلا نشوند.
نظر شما