۲۴ دی ۱۴۰۲، ۱۲:۴۸
کد خبرنگار: 1226
کد خبر: 85353143
T T
۸ نفر

برچسب‌ها

پای مرغ خراسان‌شمالی به چین باز شد

۲۴ دی ۱۴۰۲، ۱۲:۴۸
کد خبر: 85353143
پای مرغ خراسان‌شمالی به چین باز شد

بجنورد-ایرنا- ورود چینی‌ها برای اجرای سرمایه‌گذرای در زمینه فرآوری و بسته‌بندی پای مرغ در خراسان شمالی فرصتی است تا زنجیره تولید مرغ در این استان تکمیل شده و ارزش افزوده آن نصیب این خطه شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، پای مرغ یک محصول غذایی پرخاصیت برای سلامتی انسان بویژه برای تقویت عضلات و مفصل های بدن محسوب می شود، این محصول خوش طعم بوده و به لحاظ قیمت مناسب بیش از پیش جای خود را در سبد غذایی باز کرده است.

هرچند در ایران، برخی مصرف پای مرغ را ناخوشایند و حتی چندش آور می انگارند اما خواص خوب و کم نظیر این محصول سبب شده تا در سال های اخیر گرایش به خرید و مصرف آن افزایش یابد.

پای مرغ منبع بسیار غنی از مواد معدنی مورد نیاز بدن است که به همین دلیل می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و بدن انسان را در مقابل بسیاری از امراض و بیماری‌ها محافظت کند.

سرانه مصرف سالانه گوشت مرغ در خراسان شمالی ۲۶ کیلوگرم است و البته مصرف پای مرغ هنوز در میان مردم این خطه چندان مورد اقبال نبوده است و همین موجب شده تا پای مرغ در این استان بلااستفاده و ذخیره شود.

اما به تازگی چینی ها از این فرصت استفاده کرده و علاقه مندی خود را برای سرمایه گذاری در این خطه از شمالشرق کشور را اعلام و سعی دارند از بی علاقه گی مردم این خطه به پای مرغ استفاده کرده و این محصول را فرآوری کنند.

پای مرغ خراسان‌شمالی به چین باز شد/ سرمایه‌گذاری چشم بادامی‌ها در فرآوری مرغ

تکمیل زنجیره گوشت مرغ در خراسان شمالی

بر پایه آمار و اظهارات رسمی مسوولان جهاد کشاورزی خراسان شمالی؛ مصرف سالانه گوشت مرغ در این استان حدود ۲۸ هزار تُن است که از این میزان ۶ هزار تُن از سایر استان‌ها تامین می‌شود و در ۲ سال اخیر گام هایی برای توسعه تولید گوشت مرغ در استان برداشته شده است و با اعطای مجوز مرغ مادر گوشتی تلاش شده تا تولید این محصول بیشتر شود.

خراسان شمالی قبل از سال ۱۴۰۱ فاقد مجموعه مرغ مادر بود و پس از آن اولین مجموعه (فارم) ۲۰ هزار قطعه ای در شیروان، ۵۷ هزار قطعه‌ای در فاروج، ۸۰ هزار قطعه‌ای در مانه و سملقان صادر و مجوز واحد ۱۹۰ هزار قطعه‌ای دیگر بعنوان بزرگترین مجموعه پرورش مرغ اخیرا در استان صادر شد.

در حال حاضر با پیگیری های سازمان جهاد استان و همراهی و مساعدت دستگاه های مربوطه فاز یک پرورش مرغ مادر گوشتی این زنجیره با ظرفیت ۲۳ هزار قطعه در شهرستان شیروان به بهره برداری و در مرحله تولید است و همچنین به منظور استمرار تولید و تامین جوجه یکروزه مورد نیاز استان چندین مجوز نیز صادر شده است.

اینک زنجیره گوشت مرغ در استان با هدف افزایش بهره وری، بهبود فضای کسب و کار، توسعه اقتصادی واحدهای زیر بخش و همچنین یکپارچه‌سازی موثر از مرحله تولید تا بازاررسانی محصولات ایجاد شده و این زنجیره از ظرفیت بسیارخوبی برخوردار است که شامل کشتارگاه طیور، کارخانه خوراک دام و طیور، واحد های پرورش مرغ گوشت، تونل انجماد و سردخانه است.

مسوولان می گویند که در استان امکان صادرات گوشت مرغ وجود دارد البته به گفته مسوولان اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی، یکی از مشکلات مهم برای صادرات گوشت مرغ در استان، نبود صادرکننده این محصول است.

پای مرغ خراسان‌شمالی به چین باز شد/ سرمایه‌گذاری چشم بادامی‌ها در فرآوری مرغ

ورود چینی ها به صنعت مرغ خراسان شمالی

اکنون صحبت ها از سرمایه گذاری چینی ها در زمینه فرآوری پای مرغ مطرح و قرار است و شهرستان شیروان خراسان شمالی عرصه این سرمایه گذاری خارجی محسوب می شود.

این سرمایه گذاری نوید رونق اقتصاد و اشتغال برای استان دارد و امید می رود تا ارزش افزوده تولید مرغ نصیب فعالان اقتصادی در این استان شود.

مدیرکل امور اقتصاد و دارایی خراسان شمالی از اعلام آمادگی سرمایه‌گذار چینی برای اجرای طرح فرآوری و بسته‌بندی پای مرغ در استان خبر داد و گفت: این طرح با مشارکت سرمایه گذار داخلی انجام می‌شود.

محمد رحمانی با بیان اینکه ارزش این سرمایه گذاری را ۱۰۶ میلیارد ریال است خاطرنشان کرد: آورده سرمایه گذار خارجی در این طرح ۹۵۵ هزار یوان معادل ۶۰ میلیارد ریال و سرمایه‌گذاری داخلی ۷۵۰ هزار یوآن معادل ۴۶ میلیارد ریال است.

وی افزود: خرید و تامین بخشی از ماشین‌آلات از داخل کشور و بخش دیگر آن از خارج از کشور به‌ صورت سرمایه‌گذاری خارجی اقدام و بخش از دستگاه‌های خریداری‌ شده داخلی در حال نصب در محل اجرای پروژه است.

رحمانی با بیان اینکه محصول این واحد تولیدی فرآوری پای مرغ است افزود: ظرفیت تولید در این طرح، تولید سالانه ۵۰۰ تن از این محصول است و مازاد محصول تولیدشده برای مصرف داخلی به کشور چین صادر خواهد شد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان شمالی گفت: این طرح برای ۳۰ نفر به‌ صورت مستقیم و ۱۰۰ نفر بصورت غیر مستقیم شغل ایجاد می کند.

شهرستان شیروان به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.

پای مرغ خراسان‌شمالی به چین باز شد/ سرمایه‌گذاری چشم بادامی‌ها در فرآوری مرغ

فواید پای مرغ

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت بجنورد درباره خواص پای مرغ گفت: پای مرغ حاوی مواد مغذی فراوانی از جمله پروتئین، کلسیم، کلاژن، گلوکزامین و ویتامین‌های مختلف است که به بدن انرژی می‌دهند و به عوامل متعددی از جمله سلامت استخوان‌ها، پوست، مفاصل و سیستم ایمنی کمک می‌کنند.

ریحانه بخشی پور اظهار کرد: پروتئین موجود در پای مرغ به ساخت و تعمیر بافت‌های بدن کمک می‌کند و انرژی لازم برای فعالیت‌های روزانه را فراهم می‌سازد، کلسیم موجود در پای مرغ هم به قوام و قدرت استخوان‌ها کمک می‌کند و برای حفظ سلامت استخوان‌ها اهمیت دارد.

وی افزود: ویتامین‌ های مختلف از جمله ویتامین B۱۲، B۶ و ویتامین D نیز در پای مرغ وجود دارد و برای سلامت عمومی بدن و عملکرد بهتر سیستم ایمنی مفید است، در واقع مصرف پای مرغ می‌تواند به بهبود سلامت استخوان‌ها، پوست، مفاصل و سیستم ایمنی کمک کرده و به عنوان یک غذای سالم و مفید در رژیم غذایی ما اضافه شود.

به گزارش ایرنا، ۱۲۰ واحد مرغداری با ظرفیت تولید سه میلیون و ۳۵۲ هزار قطعه در هر دوره در سطح استان وجود دارد که ۱۱۰ واحد مرغداری با ظرفیت هر دوره سه میلیون و ۱۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی فعال است.

خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در مناطق روستایی سکونت دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha