به گزارش ایرنا، صنعتی شدن در حالی یکی از مهمترین گامها برای توسعه همه جانبه و متوازن کشورهای در حال توسعه است که ساخت صنایع در قالب مجتمعها و شهرکهای صنعتی از اصلیترین مؤلفهها برای توسعه پایدار شهرها به شمار میرود.
با توجه به اینکه معضلاتی مانند بیکاری و یا مشکلات اقتصادی و معیشتی بدون شک صنایع کوچک و متوسط با طیف متنوعی از تولید محصولات و خدمات میتوانند، نقش بیبدیلی در حل این معضل ایجاد و زمینه اشتغالزایی را فراهم کنند.
در کشور بیش از ۹۰۰ شهرک و ناحیه صنعتی وجود دارد که این صنایع نقش مهمی در توسعه اقتصاد و بحث اشتغالزایی ایفا کرده که حمایت از صنعتگران و کارآفرینان شاغل در این صنایع علاوهبر رونق اقتصاد و اشتغال عاملی در تحقق اقتصاد مقاومتی بوده و گسترش عدالت اجتماعی را به دنبال دارد.
خصوصیات کوچک بودن این صنایع باعث شده تخصصیتر کار کرده و به لحاظ همین کوچکی، چابکتر و انعطاف پذیرتر هستند و در شرایط مختلف اگر محصولی تولید و با مشکل مواجه شوند، بلافاصله محصول را دیگری که مورد نیاز است، جایگزین آن کرده و به تولید میپردازند.
رهبر معظم انقلاب نیز در خصوص اهمیت این صنایع فرمودند: آن چیزی که در متن جامعه اشتغال ایجاد میکند و طبقات پایین را بهرهمند میسازد، همین صنایع کوچک و متوسط است؛ اینها را تقویت کنید و پیش ببرید.
یکی دیگر از اهمیتهای صنایع کوچک، بدون شک نقش بی بدیل آنها در خنثی کردن تحریمهای ناجوانمردانه آمریکا علیه کشور است که میتواند در خودکفایی کشور و تحقق رونق اقتصادی، افزایش تولید ملی، نقش کلیدی و موثری ایفا کند.
حمایت از صنعتگر عاملی برای اشتغالزایی و کارآفرینی
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی سیستان و بلوچستان گفت: هم اکنون این استان با دارا بودن ۳۲ شهرک و ناحیه صنعتی موقعیت جغرافیایی ویژه خود از جمله دسترسی به سواحل مَکُران و دارا بودن مرزهای طولانی با کشورهای افغانستان و پاکستان نقش موثری در اجرایی شده برنامه توسعه محور شرق کشور دارد.
علیرضا راشکی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: نزدیک به ۱۰۰ واحد خرد، کوچک و متوسط در سیستان و بلوچستان از ابتدای سال تاکنون که در قالب طرح در حال ساخت بوده به بهره برداری رسیده و وارد چرخه تولید شده و توانسته زمینه اشتغال از پنج نفر به بالا را فراهم کند.
وی ادامه داد: از ابتدای سالجاری با تامین زیرساختها توانستیم با ۶۰ سرمایهگذار در قالب طرح جدید با شرکت شهرکهای صنعتی قرارداد منعقد کنیم، اکنون نزدیک به ۹۰۰ میلیارد ریال این شرکت منابع داخلی خود را تامین و در قالب طرحهای زیرساختی برای ایجاد و تکمیل شهرکهای صنعتی هزینه و اجرا کرده است
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی سیستان و بلوچستان افزود: امسال این شرکت در حوزه نرمافزار و سختافزار برای خدمات حوزه صنعتی هدف گذاری کرد که در خصوص رسیدن به اهداف مدنظر در ابتدا پیش بینی شد ۲ ناحیه صنعتی تا انتهای سالجاری تامین زیرساخت شود که با استقرار واحدهای صنعتی در ناحیه زرآباد و بمپور سرمایهگذاران بتوانند مستقر شوند.
در حوزه صنایع کوچک هدفگذاریهایی انجام شده که کمک به واحدهای صنعتی مبنی بر راهاندازی مجدد بخشی از آن است در این زمینه از ابتدای سال تاکنون در حوزه شهرکهای صنعتی ۱۵ واحد تعطیل در سیستان و بلوچستان به چرخه تولید بازگشته است
وی اظهار کرد: طرح تامین آب برای چندین ناحیه و شهرک صنعتی انجام شد، تامین آب شهرک صنعتی زاهدان جاده میرجاوه با حفر چاه، استفاده از پساب شهر زاهدان، حفر چاه برای شهرکهای صنعتی ایرانشهر، بزمان و سوران از اقدامات انجام شده در این حوزه است.
راشکی اظهار کرد: پستهای برق را برای تامین برق پایدار در شهرکهای صنعتی تامین کردیم که پست برق کامبوزیا خانه پرواز و پست برق ناحیه صنعتی نصرت آباد از جمله آنها به شمار میرود.
به گفته وی؛ در حوزه تامین گاز برای شهرک صنعتی زاهدان و کامبوزیا اقدام به عمل کردیم و هم اکنون گاز به واحدهای مستقر در شهرکها رسیده، همچنین در شهرک کارگاهی زاهدان موضوع گازرسانی در دستور کار قرار گرفته و تا ماه آینده این شهرک نیز گازدار خواهد شد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی سیستان و بلوچستان ادامه داد: در حوزه صنایع کوچک هدفگذاریهایی انجام شده که کمک به واحدهای صنعتی مبنی بر راهاندازی مجدد بخشی از آن است در این زمینه از ابتدای سال تاکنون در حوزه شهرکهای صنعتی ۱۵ واحد تعطیل در این استان به چرخه تولید بازگشتند.
وی بیان کرد: کمک به فعالیت بیشتر و افزایش ظرفیت تولید واحدها از دیگر اقدامات حمایتی بوده که در این مدل تاکنون از ابتدای سالجاری ۲۰ واحد هدف گذاری شده است.
راشکی گفت: ایجاد ۲ خوشه کسب و کار در حوزه میوههای گرمسیری و خرما، اعزام ذینفعان برای مشارکت در نمایشگاههای بینالمللی، حضور در نمایشگاههای داخلی و تشکیل کنسرسیوم صادراتی خرما در سیستان و بلوچستان با کمک ۶ ذینفع در حوزه خرما با هدف گذاری صادرات این محصول به بازار هند با یک نشان منطقهای به نام بیوک از دیگر اقدامات در حوزه صنایع به شمار میرود.
وی تاکید کرد: علاوه بر شرکت شهرکهای صنعتی سیستان و بلوچستان، ارائه تسهیلات توسط شبکه بانکی در راه اندازی مجدد این واحدهای تولیدی نیز موثر بوده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی سیستان و بلوچستان افزود: در ۶ ماهه نخست سال گذشته نیز تعداد پنج واحد تولیدی با سرمایه گذاری ۳۶۷ هزار و ۶۰۷ میلیون ریال و ظرفیت اشتغال ۱۲۵ نفر راهاندازی مجدد و به چرخه تولید و اشتغال سیستان و بلوچستان پیوستند.
یک شهرک یا ناحیه صنعتی در تمام شهرستانهای سیستان و بلوچستان
وی خاطر نشان کرد: برای ایجاد حداقل یک شهرک یا ناحیه صنعتی در تمام شهرستانهای سیستان و بلوچستان برنامه ریزی شده که در این راستا باید گفت راه اندازی شهرک صنعتی دیگری در زاهدان، کنارک و شهرستان دشتیاری نیز در دستور کار قرار گرفته است.
راشکی گفت: برای اولین بار با تخصیص قیر رایگان به سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران روند آسفالت معابر و شهرک سازی در شهرکها و نواحی صنعتی استان سرعت گرفت.
وی بیان کرد: در ۶ ماهه نخست سالجاری در راستای اجرای بند ز تبصره یک ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱، میزان ۷۷۲ تن قیر به مبلغ ۱۲۰میلیارد ریال به شرکت شهرکهای صنعتی سیستان و بلوچستان تعلق گرفت.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه تخصیص این میزان قیر کمک زیادی به پیمانکاران برای انجام طرحهای آسفالت معابر کرد، ادامه داد: کاهش هزینه انجام طرحهای آسفالت و کمتر شدن زمان آن از دیگر مزیتهای این اقدام به شمار میرود.
وی خاطر نشان کرد: ایجاد زیرساختهای مناسب سبب افزایش رضایت سرمایه گذاران و صنعتگران به حضور در شهرکها و نواحی صنعتی و رونق اقتصادی بیشتر و اشتغال پایدار در سیستان و بلوچستان خواهد شد.
نیاز کارخانهها به شهرکهای صنعتی و صنایع تبدیلی
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به اینکه این استان، معادن زیادی دارد و صنایع فرآوری آن بسیار مهم هستند باید به این امر توجه کرد که اگر معدنی قرار است راه اندازی شود یک شهرک صنعتی باید کنار آن شکل بگیرد بنابراین مجموعه دانشگاهها در این زمینه میتوانند نقش اساسی ایفا کنند.
محمد کرمی گفت: مهارت محوری دانشجویان موضوعی مهم است این زیرساخت در سیستان و بلوچستان با شکلگیری شرکتها و تعاونیهای دانشبنیان شکل گرفته، بر این اساس شرکتهایی که توانمند میشوند باید در سولههای شهرک صنعتی وارد فعالیت شوند در این زمینه از توان دانشآموزان و ظرفیت آموزش و پرورش نیز باید استفاده کرد.
باید دهها شهرک صنعتی در سیستان و بلوچستان ساخته شود چرا که کارخانههایی که داریم نیاز به شهرکهای صنعتی و صنایع تبدیلی دارند
وی با بیان اینکه ساخت یک درمانگاه در شهرک کارگاهی از ضروریات است، افزود: باید اقتصاد فعال و از ظرفیتهای سیستان و بلوچستان در این زمینه استفاده شود، باید دهها شهرک صنعتی در این استان ساخته شود چرا که کارخانههایی که داریم نیاز به شهرکهای صنعتی و صنایع تبدیلی دارند.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: برای ساماندهی شهرکهای صنعتی و کارگاهی باید از ظرفیت پارک علم و فناوری و دانشگاهها استفاده و به دنبال نوآوری باشیم، هزاران شرکت دانشبنیان از پارک علم و فناوری این استان باید رشد کند و در شهرکها شکل بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه کشاورزی نیز سیستان و بلوچستان با شرایط آبوهوایی خاص خود و برعکس آنچه همه فکر میکنند، محصولات خاص خود را دارد که از جمله میتوان به ارقام با ارزش خرما و همچنین محصولات گرمسیری اشاره کرد که باید برای این محصولات تا مرحله تجاریسازی و صادرات برنامهریزی شود.
نظر شما