به گزارش ایرنا، سیدمحمد حسینی روز یکشنبه در نشست هماهنگی شروع عملیات اجرایی طرح جابهجایی روستاهای واقع در کاسه سد چایلی اظهار کرد: در پی دستور رییس جمهور برای تسریع در جابهجایی ۶ روستای واقع در سد چایلی همزمان با دور دوم سفر به گلستان، پنج گام برای انجام این امر برنامهریزی شده تا دغدغه اهالی این روستاها برطرف شود.
وی با بیان اینکه گام اول برای تعیین تکلیف ۶ روستای واقع در کاسه سد چایلی، آمادهسازی زمین ۴۰۰ هکتاری است، افزود: دستگاههای اجرایی گلستان دست به دست هم دادند تا وعده رییس جمهور به مردم مراوهتپه در زمانی کوتاه محقق شود.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گلستان گام دوم جابهجایی ۶ روستای واقع در کاسه سد چایلی را ساخت مسکن اعلام کرد و افزود: گام سوم تامین خدمات آب، برق و گاز و گام چهارم ایجاد تاسیسات روبنایی مانند مدرسه و مسجد در روستای جدید است.
حسینی با اشاره به اینکه گام پنجم جابهجایی ۶ روستای واقع در کاسه سد چایلی انتقال اسناد مالکیت واحدهای مسکونی است، تصریح کرد: برنامه ما آمادهسازی زمین برای ساخت مسکن قبل از سال جدید است.
وی با تاکید بر اینکه هزار واحد مسکونی در سایت جدید ساخته میشود، اظهار کرد: ۷۰۰ واحد مسکونی توسط شرکت آب نیرو و بقیه توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ساخته میشود.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گلستان ادامه داد: ۶ روستای واقع در کاسه سد چایلی حدود ۷۱۴ خانوار اصلی و بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ نفر جمعیت دارند که ۴۰۰ هکتار زمین معادل ۲ برابر فضای موجود این روستاها، تامین شده تا برای ساخت پارک، ساختمانهای اداری، مسجد و مانند آن مورد استفاده قرار بگیرد.
حسینی گفت: در ابتدای سال جاری مجری سد چایلی از شرکت آبمنطقهای گلستان به شرکت آب و نیرو تغییر کرد که همین مساله موجب شد روند جابهجایی این ۶ روستا بار دیگر از ابتدا آغاز شود.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ادامه داد: شرکت آب و نیرو در راستای جبران خسارت به مردم ۶ روستای واقع در کاسه سد چایلی وارد عمل میشود و زمین در سایت جدید با خدمات زیربنایی در اختیار مردم قرار میگیرد.
حسینی با بیان اینکه در سایت جدید واحدهای مسکونی براساس معماری ایرانی و اسلامی ساخته میشوند، افزود: ۹۰ نفر از اهالی این ۶ روستا تحت پوشش بهزیستی و ۱۶۵ خانوار تحت پوشش کمیته امداد هستند که این دستگاهها نیز برای ساخت مسکن به اهالی این روستاها کمک میکنند تا ساخت مسکن به همت مردم آغاز شود.
تکمیل سد چایلی مشکل اعتباری ندارد
مجری طرح سد چایلی هم در این جلسه با اشاره به اینکه برای تکمیل سد چایلی مشکل اعتباری وجود ندارد، گفت: رییس جمهور در راستای تسریع در حل مشکل مردم به عنوان وکیل اهالی ۶ روستای واقع در کاسه سد چایلی وارد عمل شد و برای حل مشکل اهالی این روستاها، دستور فوری داد.
سیدعلیرضا ساداتیفر با بیان اینکه ساخت سد چایلی مراوهتپه به دلیل مرزی بودن این شهرستان اهمیت ویژهای دارد، اظهار کرد: آب در شهرهای مرزی میتواند یک ابزار حاکمیتی در ارتباط با کشورهای همسایه باشد.
وی با اشاره به اینکه با دستور فوری رییس جمهور برای حل مشکل مردم ۶ روستای واقع در کاسه سد چایلی، شرکت آب و نیرو انتهای سال گذشته به این مساله ورود پیدا کرد، گفت: شرکت آب و نیرو کاملا ساختار توسعهای دارد.
ساداتیفر بیان کرد: به وزارت نیرو پیشنهاد کردیم که ادامه ساخت سد چایلی باید با تخصیص اعتبار مناسب آغاز شود و در صورت فقدان اعتبار لازم، ادامه ساخت سد متوقف شود و مردم این ۶ روستا به ادامه زندگی خود بپردازند که با همت دولت مردمی و همراهی مسوولان استانی اعتبار لازم برای تکمیل پروژه سد چایلی تامین شد.
مجری طرح سد چایلی گفت: در سفر دوم هیات دولت به گلستان، ادامه ساخت سد چایلی از حالت بالقوه به بالفعل در آمد و تکمیل این پروژه مورد توجه ویژه رییس جمهور قرار گرفت.
ساداتیفر اظهار کرد: یکی از اهداف اصلی ساخت سد چایلی، توسعه و آبادانی مناطق مرزی است تا شاهد رونق زندگی در روستاهای این شهرستان مرزی باشیم لذا نگاه ما پرداخت خسارت نقدی به اهالی این روستاها نیست اما همه ظرفیتها به کمک هم میآیند تا طبق برنامهریزی انجامشده مردم در سایت جدید اسکان پیدا کنند.
در نشست امروز براساس تفاهمنامهای که بین ادارهکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان گلستان و شرکت آب و نیرو به نمایندگی از وزارت نیرو و مجری سد چایلی منعقد شد تامین زمین، آمادهسازی و به تبع آن جابهجایی ۶ روستای واقع در کاسه سد چایلی شهرستان مراوهتپه در فاز اجرایی و عملیاتی قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، سد چایلی از جمله پروژههای نیمهتمام به جای مانده از قبل برای دولت مردمی است که از سال ۱۳۸۱ مطالعات آن انجام شده اما تا کنون به نتیجه نرسیده است.
با اهتمام دولت مردمی نسبت به تسریع در جبران عقبماندگیهای زیرساختی این استان شمالی، روند احداث این سد شتاب بیشتری گرفته است.
یکی از اقدامات مهم در راستای اجرای این پروژه که تکمیل آن میتواند حجم آبی معادل تمام سدهای موجود در استان را مدیریت کند، جابهجایی ۶ روستای واقع در کاسه سد است که اعتبارات موردنیاز آن نیز از سوی دولت تخصیص یافته است.
رییس جمهور در دور دوم سفر به گلستان دستور داد تعیینتکلیف و جابهجایی ۶ روستای واقع در کاسه سد چایلی سرعت گیرد که تحقق این امر در دستور کار استاندار، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گلستان و دیگر مسوولان استانی قرار گرفته است.
آیتالله سیدابراهیم رییسی، رییس جمهور در یازدهمین سفر استانی دور دوم برای دیدار با مردم، بررسی مصوبات سفر دور اول و افتتاح پروژههای کلان، متوسط و کوچک، پنجشنبه ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۲ و جمعه اول دی ماه ۱۴۰۲ به گلستان سفر کرده بود.
نظر شما