به گزارش ایرنا، اکبر فتحی روز یکشنبه در جلسه ستاد زراعت چوب آذربایجان شرقی با بیان اینکه عدهای برای تأمین مواد اولیه صنعت چوب به فعالیت در حوزه تولید آن میپردازند، اظهار کرد: باید میزان نیاز به چوب در استان را احصا کنیم و براساس این نیازمندی، میزان کشت چوب را مشخص کنیم.
وی با بیان اینکه باید برنامه کشوری ابلاغ شده را با توجه به شرایط استانی تدوین کنیم، گفت: برنامه کشوری که در این حوزه برای پنج سال آینده در نظر گرفته شده ، کشت چوب در سطحی نزدیک به یک میلیون هکتار است که ۶۰۰ هزار هکتار آن در استان خوزستان و باقی آن برای استان های دیگر خواهد بود.
فتحی اضافه کرد: مراکز تحقیقاتی نیز باید در این حوزه همکاری لازم را داشته باشند و مشخص کنند که از کدام نهال و روش تکثیر استفاده شود تا عملکرد بهتری در این زمینه صورت گیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: زراعت چوب حوزه ای سودآور برای بخش خصوصی است و سرمایه گذاران می توانند برای سرمایه گذاری در این حوزه اقدام کنند.
وی ادامه داد: منابع طبیعی و آبخیزداری برای حفاظت از جنگلها، به زراعت چوب توجه ویژهای دارد تا از این راه جایگزینی برای تأمین مواد اولیه صنعت چوب معرفی کند و در قالبهای مختلف از قبیل توزیع نهال رایگان، از آن حمایت کرده است و در نقاط مختلف استان نیز طرح هایی در این خصوص اجرا شده است.
فتحی گفت: در بخش کشاورزی به این باور رسیده ایم که باید از اجرای الگویی و آزمایشی خارج شویم و اجازه بدهیم که بهره برداران مستقیما به فعالیت بپردازند و این مسئله تنها به یک نگاه تسهیلات محور نیاز دارد که در قالب کمک های فنی و اعتباری انجام شود.
وی ترویج بیمه در زراعت چوب را نیازمند فرهنگ سازی دانست و گفت: مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی و روابط عمومی باید نسبت به اطلاع رسانی و آموزش در این حوزه به صورت جدی اقدام کنند.
لزوم ترسیم نقشه نهال کاری مختص استان آذربایجان شرقی
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی هم بر لزوم ترسیم نقشه نهال کاری مختص استان تاکید کرد و گفت: باید نقشه ای در این زمینه ترسیم و مشخص شود نهال کاری باید در کدام مناطق استان صورت گیرد.
حیدر فتح زاده اعلام کرد: ما آماده همکاری در زمینه تأمین اعتبار مورد نیاز برای زراعت چوب هستیم.
آذربایجان شرقی دارای یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است.
نظر شما