۲۵ دی ۱۴۰۲، ۱۰:۲۶
کد خبرنگار: 1449
کد خبر: 85354416
T T
۱۳ نفر

برچسب‌ها

سه نقش فرش ملایر دارای نشان اصالت ملی است

۲۵ دی ۱۴۰۲، ۱۰:۲۶
کد خبر: 85354416
سه نقش فرش ملایر دارای نشان اصالت ملی است

همدان- ایرنا- رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر گفت: تاکنون فن بافت فرش پیچ جوزان، نقش ماهی ازندریان و حسین‌آباد شاملو و روستاهای منطقه جوکار و فن نقش فرش چهار چنگ روستای کسب و ننج دارای نشان ملی و در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسیده که نشان از قدمت فرش این شهرستان دارد.

«ابراهیم جلیلی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: نقش فرش پیچ جوزان به دلیل استفاده از مواد اولیه درجه یک وگیاهی، کار سنتی و ظرافت بافت و اصالت طرح و همچنین فن نقش فرش بافت قالی چهارچنگ روستاهای کسب و ننج به دلیل رنگ‌بندی خاص منطقه، نقش‌های فرش و سایر ویژگی‌های منحصر به فرد آن، نشان اصالت ملی را از آنِ خود کردند.

وی افزود: فرش دستباف ازندریان، حسین‌آباد شاملو و روستاهای منطقه جوکار نیز بسیار مرغوب، باکیفیت و دارای قدمتی طولانی است که ضخامت، کیفیت، دوام و عمر بالا، ساده‌بافی، ارزان بودن و استفاده از مواد اولیه مرغوب و رنگرزی طبیعی و زیبایی آن با عنوان «ماهی ریزه» منحصر به فرد است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر ادامه داد: به تازگی نیز مطالعاتی در خصوص مستندنگاری و تهیه کلیپ، اسناد و مدارک لازم برای فن و مهارت بافت نقش فرش روستای «میشن» به عنوان نقشه‌های قدیمی این شهرستان در حال انجام است.

جلیلی بیان کرد: فرش دستباف ملایر با قدمت‌ترین نمونه‌های قالی بافته شده در استان همدان است که در بازارهای ایران و جهان از شهرت و آوازه‌های زیادی برخوردار است و سنت قالیبافی در ملایر و روستاهای آن موجب شده این شهرستان به یکی از مراکز عمده بافت قالی‌های خاص در ایران به شمار رود.

وی با اشاره به اینکه طرح‌های فرش دستباف در استان همدان دارای تنوع بسیار بالایی است و قالیبافی هر ناحیه با ناحیه دیگر دارای خصوصیات و مشخصات متفاوتی است، ادامه داد: در این بین ملایر با قدمتی بیش از چند صد سال در زمینه بافت فرش، یکی از مراکز قالیبافی این استان به حساب می‌آید که چندین طرح آن در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسیده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر هدف از شناسایی این نقش و نگارهای اصیل و مهارت فنی بافت فرش‌های قدیمی را جلوگیری از منسوخ شدن، پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس، حصول اطمینان از احترام به میراث ناملموس، بالابردن سطح آگاهی نسبت به اهمیت فرش دستباف و زمینه‌سازی برای همکاری همه قسمت‌ها در پاسداری از این میراث ناملموس عنوان کرد.

جلیلی گفت: علاوه بر ثبت نقشه‌های ماندگار فرش ملایر، سال گذشته در شهر ازندریان با همکاری شهردار و شورای اسلامی و بخش خصوصی، ۲ جشنواره ملی فرش برگزار کردیم که هدفش معرفی ظرفیت‌ها، هویت دادن و احیای به فرش دستباف ازندریان است و علاوه بر اشتغالزایی برای بانوان، انتفاع اقتصادی برای جامعه محلی ایجاد شود.

وی یادآور شد: در روستای کسب و ننج نیز با همکاری اداره صمت، بخشداری و دهیار روستا جلساتی برگزار شده و یک شرکت تعاونی و یا انجمنی در حال شکل‌گیری است تا بتوانند مطالبات خود را از دستگاه‌های مربوطه پیگیری و هویت اصلی فرش چهار چنگ این روستا را احیا کنند و مقبولیت عام برای بافت این هنر دست در تمامی منازل مثل گذشته ایجاد شود.

به گزارش ایرنا؛ طبق اعلام اداره صنعت، معدن و تجارت ملایر؛ در حال حاضر ۶ هزار بافنده فرش در این شهرستان فعال است که از این تعداد یک‌هزار و ۲۰۰ نفر در سازمان تامین اجتماعی بیمه شده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha