به گزارش ایرنا، حسن شیخ نیا، دوشنبه در جلسه شورای هماهنگی بانک های استان در شیراز افزود: اگر رویکردهای توسعه ای و حمایتی در استان تقویت و اصلاح شود با توجه به مزیت ها و ظرفیت های بالقوه درون استان ، میتوان انتظار داشت که در بازه زمانی معین ومشخص شاهد توسعه همه جانبه در استان باشیم.
وی ادامه داد: وجود ظرفیت های صنایع بالادستی صنعت نفت و گاز و پتروشیمی، معادن غنی و پر جاذبه، محصولات باغی و زراعی متنوع، صنایع مادر مانند فولاد سازی، آلومینیوم، مناطق ویژه اقتصادی و صنعتی و معدنی، شهرکها و نواحی صنعتی، دسترسی نزدیک و آسان به بازارهای هدف صادراتی و سایر زیر ساخت های موجود بیان گر این است که افق توسعه متوازن و پایدار در استان روشن است و لذا برای توسعه شتابان در این بخش ها فقط متکی بودن به منابع بانکی با توجه به محدودیت منابع در نظام بانکی ، شتاب و برنامه های پیش رو را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
او اظهار کرد: راه برون رفت و سرعت و شتاب دادن به توسعه و اجرای پروژهای مختلف مستلزم رویکرد های جدید در تامین مالی است .آن چیزی که در کشور تجربه شده و ما بدنبال انتقال این تجارب موفق به استان فارس هستیم .روشهای هم چون تشکیل شرکت های سهامی عام پروژه ، استفاده از ظرفیت انواع اوراق وکمک گرفتن از شرکت های تامین سرمایه و سایر روشهای تامین مالی می باشیم .
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، ضمن تاکید بر لزوم توجه به وصول مطالبات بانکی گفت: باید بکوشیم که در کنار استفاده از ظرفیتهای متنوع تامین مالی موضوع وصول مطالبات را هم جدی بگیریم .چرا که در این صورت موجب تقویت منابع در استان خواهد شد و میتوان شاهد همراهی بیشتر نظام بانکی بود .
شیخ نیا افزود: در حوزه بانکی هر کجا که نیاز به تفویض اختیارات است کمک کنیم که این اتفاق بیافتد.
او ادامه داد: در همراهی شبکه بانکی ممکن است نا رسایی های در حمایت از تولید و توسعه خصوصا در بانکهای خصوصی وجود داشته باشد که بایستی در جهت همراهی و حمایت بیشتر و تقویت انگیزه و مشارکت این بانکها تدابیر ویژهای اتخاذ نمود و موانع پیش رو را مرتفع کرد .
وی، یکی از سیاست های دولت سیزدهم را تمرکز زدایی از مرکز دانست و ادامه داد: قطعا همکاری بیشتر نظام بانکی می تواند بهسرعت و شتاب بیشتر توسعه در استان کمک کرده و نفش آفرینی بالاتری داشته باشند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس اظهار کرد: مطلوب و برازنده استان فارس نیست که با وجود این همه ظرفیت و تمایل به سرمایه گذاری و پروژه های با پیشرفت فیزیکی در بخش های مختلف ، رتبه پایینی در جذب منابع داشته باشیم.
شیخ نیا همچنین از از مشارکت نظام بانکی در استان و کشور به ویژه بانکهایی که رتبه های بالاتری در جذب منابع و پرداخت تسهیلات، مشارکت در تامین منابع مورد نیاز فعالین اقتصادی، اشتغالزایی و دیگر بخش ها دارند تقدیر کرد.
او گفت: بانکهایی که در این مشارکت نقش کمتری داشته اند نسبت به اصلاح رویکردها و حمایت از توسعه و تولید و اشتغال و رفع نیازهای ضروری پیش بینی شده در قوانین بالادستی اقدام نمایند
وی افزود: اگر به دنبال رفاه، امنیت پایدار ، اشتغال مولد و پایدار و رفاه بیشتر جامعه هستیم این مسیر از طریق تولید و فعال شدن کارخانجات و شرکتهای تولیدی ، خدماتی و کشاورزی مدرن و توسعه یافته و زنجیره های ارزش و همچنین توجه به مزیت های گردشگری درون استان محقق می گردد.
نظر شما