به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از «تکاکسپلور»، صنعت الکترونیک در چند دهه گذشته به طور مداوم در حال رشد و توسعه بوده و منجر به ابداع، ساخت و فروش طیف گستردهای از وسایل الکترونیکی مصرفی شده است. در سال های اخیر، بسیاری از مهندسان تمرکز تلاش های خود را بر قطعات الکترونیکی قابل انعطافی قرار دادهاند که بتوان از آنها برای ساختن وسایل الکترونیکی پوشیدنی مانند ساعتهای مچی هوشمند، ایرپاد، رهگیرهای تناسب اندام و حتی جواهرات هوشمند و ایمپلنت های الکترونیک برای کاربردهای پزشکی استفاده کرد.
هر چند پیشرفت قابل ملاحظهای در زمینه ساخت وسایل الکترونیکی منعطف به دست آمده، تجاریسازی گسترده تعداد فزایندهای از وسایل الکترونیک موجب نگرانی زیادی درباره پایداری آنها شده است. از این رو برخی گروه های تحقیقاتی برای شناسایی مواد و استراتژیهای تولیدی سازگار با محیط زیست تلاش کرده اند. چنین مواد و استراتژی هایی می تواند تاثیر منفی صنعت الکترونیک بر سیاره زمین را کاهش دهد.
محققان در موسسه ملی علوم و فناوری اولسان کره جنوبی به تازگی یک روش جدید برای ساخت دستگاه های الکترونیکی منعطف و ارگانیک با اجزای قابل بازیافت معرفی کردهاند. این شیوه که در مقالهای در نشریه «الکترونیک طبیعت» توضیح داده شده، بر مواد با قابلیت کاربرد مجدد و حلّال های سازگار با محیط زیست با تاثیر حداقلی بر محیط زیست متکی است.
«کیوسیونگ سیم» از مولفان این مقاله گفت: این مقاله اوج تحقیقات گستردهای در حوزه وسایل الکترونیک ارگانیک پوشیدنی است. مطالعه ما با اذعان به نگرانیهای محیط زیستی مرتبط با دور ریختن مواد الکترونیکی ارگانیک، درصدد یافتن راهحل های پایدار در این حوزه به سرعت در حال رشد است.
مواد ارگانیک بر پایه ترکیبات کربنی یافت شده در طبیعت می تواند مزیتهای زیادی بر مواد غیرارگانیک (بدون کربن) در ارتباط با توسعه الکترونیکی داشته باشند. در حالی که این مواد اغلب نسبت به ترکیبات غیرارگانیک مقرون به صرفه تر و به طور طبیعی منعطفتر هستند اما تاثیرات محیط زیستی آنها به یک موضوع بحث تبدیل شده است.
«سیم» توضیح داد: مقاله ما با معرفی فناوریهای نوآورانه بازیافتی، به نگرانیهای موجود درباره پایداری الکترونیک مبتنی بر مواد ارگانیک میپردازد. این تحقیق قصد پیشتازی در زمینه ابداع فرایندهای بازیافتی جامع برای رساناها و نیمهرساناهای ارگانیک را دارد تا از این طریق راه را برای توسعه پایدار وسایل الکترونیکی پوشیدنی هموار سازد.
سیم و همکارانش در این مقاله یک رویکرد جدید برای ایجاد وسایل الکترونیکی موسوم به وسایل الکترونیکی «منعطف ارگانیک قابل بازیافت» (ROF) معرفی کرده اند. این رویکرد نیاز برای اجزای غیرقابل بازیافت بیشتر در وسایل الکترونیکی جدید را از میان می برد و از این طریق موجب کاهش مواد ضایعاتی می شود.
وی یادآور شد: شیوه ما بر حل شدن گزینشی قطعات و اجزای ارگانیک متکی است که این کار امکان استفاده مجدد و موثر را فراهم می کند. این فرایند نوآورانه نه تنها بازیافت کامل وسایل الکترونیکی ارگانیک را تسهیل می کند بلکه یک شیوه مهم است که می تواند رویکرد و پایداری این صنعت را در آینده متحول سازد.
نظر شما