۱۳ خانه تاریخی مشهد از تسهیلات معافیت تغییر کاربری برخوردار شدند

مشهد-ایرنا-رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مشهد مقدس گفت: ۱۳ خانه تاریخی این شهر برای نخستین بار از مشوق و تسهیلات احیاء و «باز زنده‌سازی» استفاده کردند.

حسین امیر کلالی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این اقدام با همکاری مالکان، بهره‌برداران خانه های تاریخی با مساعدت میراث فرهنگی، شورای شهر، شهرداری و سازمان عمران و بازآفرینی شهری شهرداری مشهد انجام شده است.

وی بیان کرد: بهره مندی این خانه های تاریخی از تسهیلات، معافیت ها و مشوق های قانونی در راستای تحقق ماده ۱۲ قانون حمایت از مرمت و احیای بافت های تاریخی-فرهنگی مصوب مجلس شورای اسلامی و با تقاضای مالکان و بهره برداران خانه‌های تاریخی طبق  تصویب شورای اسلامی شهر و مساعدت سازمان بازآفرینی شهرداری مشهد مورد تایید قرار گرفت.

رییس اداره میراث فرهنگی مشهد ادامه داد: طبق ماده ۱۲ قانون مورد اشاره هر گونه مرمت، احیاء، تعمیرات اساسی و بهره برداری از املاک تاریخی ـ فرهنگی ثبت شده و یا املاک واجد ارزشهای تاریخی ـ فرهنگی موضوع این قانون در صورت فعالیت‌های مطابق با ضوابط میراث‌فرهنگی، از هزینه‌های مربوط به تغییر کاربری، مرمت و بازسازی معاف هستند.

وی افزود: یکی از روش‌های حفظ، حمایت و احیای بناهای تاریخی ثبتی و واجد ارزش تاریخی، بهره‌مندی مالکان و بهره‌برداران آن‌ها از مشوق‌های قانونی و جلب سرمایه‌گذاران به منظور باز زنده‌سازی آن‌ها در قالب سرمایه‌گذاری برای تبدیل این خانه‌ها به مراکز اقامتی و پذیرایی گردشگری به‌صورت اقامتگاه‌های سنتی یا سفره خانه سنتی است.

امیر کلالی گفت: با همکاری‌های انجام شده میان شهرداری و شورای شهر، سرمایه‌گذاران و میراث‌فرهنگی شاهد افتتاح چندین اقامتگاه های سنتی و سفره خانه سنتی در آینده نزدیک در مشهد خواهیم بود.

وی بیان کرد: در حال حاضر اقامتگاه‌های سنتی (بوتیک هتل) "آشتی‌کنان" و "دربار" واقع در خیابان قدیمی سعدی و محله تاریخی سراب مشهد و همچنین بوتیک هتل "ملک التجار" واقع در خیابان دانش غربی ۱۳ و "آب میرزا" واقع در خیابان شیرازی ۹ به تازگی مجوزهای لازم را از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اخذ کرده و در آستانه افتتاح و بهره برداری قرار دارند.

به گفته وی، سایر خانه‌های تاریخی واجد ارزش نیز در مرحله انجام تشریفات اداری برای اخذ مجوزهای لازم قانونی قرار دارند.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مشهد گفت: با همکاری نهادها و دستگاه‌ها و ارائه بسته‌های مشوق، می‌توان سرمایه‌گذاران را به بهره‌برداری و هزینه در بناهای ثبتی و تاریخی تشویق کرد و ضمن ایجاد تنوع در ارایه خدمات گردشگری به حفظ، احیاء و مرمت و باز زنده سازی آنها کمک کرد.

هم اکنون ۲ هزار و ۷۰۰ اثر تاریخی و فرهنگی در استان خراسان رضوی، در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha