به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی دادستگری مازندران، حجتالاسلام هادی صادقی معاون قوه قضائیه و رئیس مرکز حل اختلاف روز پنجشنبه در همایش سالانه «صبر» آقایان حسن یزدانی، امیر حسین زارع و محمدهادی ساروی، از قهرمانان نامدار کشتی و آقای بهروز عطایی، سرمربی سابق تیم ملی والیبال بزرگسالان جمهوری اسلامی ایران را به عنوان طلایهداران صلح، تعیین و معرفی کرد.
حجتالاسلام صادقی اظهار داشت: امروز مسیر داوری حرفهای در حال پیشرفت است و انشاءالله در تمام استانها پروندههای بیشتری به سمت داوری سوق داده شود.
وی افزود: باید در خصوص داوری و میانجیگری فرهنگسازی شده و با همت همکاران قضائی، اعضا و کارکنان شوراهای حل اختلاف، اصحاب رسانه و صاحبان تریبونهای مختلف مانند محافل مذهبی، مردم بیش از پیش با موارد مذکور آشنا شوند.
رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضائیه ادامه داد: امیدواریم تعداد پروندههای ورودی به دادگستریها با بهرهمندی از ظرفیتهای ارزشمندی مانند داوری و میانجیگری کاهش یابد؛ چراکه این حجم پرونده قضایی به هیچوجه، زیبنده جامعه اسلامی نیست.
حجت الاسلام صادقی با ذکر این مطلب که فلسفه وجودی دادگاههای صلح، همان فلسفه تاسیس شوراهای حل اختلاف است، بیان داشت: دادگاههای صلح باید در عمل و اجرا نیز برای صلح و سازش تلاش کنند تا با فلسفه وجودی این دادگاهها سازگار باشد.
وی با بیان اینکه دادگاه صلح بدون شورای حل اختلاف بی معنا و ناکارآمد است، تصریح کرد: در مقام اجرای قانون جدید شوراهای حل اختلاف نیز باید دادگاههای صلح و شوراهای حل اختلاف را در دو مسوولیت جداگانه، ولی در کنار هم قرار داد و این ارتباط کاری باید قوی و مستحکم باشد.
صادقی ادامه داد: باید مسیر به نحوی باشد که در کنار هر دادگاه صلح حداقل یک شعبه حل اختلاف یا بیشتر تعریف شود تا شاهد موفقیت در عملکرد و اهداف حاصله باشیم.
وی اظهار کرد: در مقام اجرا نیز قضات دادگستریها میتوانند با احکام کنونی خود، با همان عنوان دادگاههای عمومی (حقوقی) و کیفری ۲ به شکل اختصاصی همین صلاحیتهای دادگاه صلح را عملیاتی کنند، البته در کنار آنها باید شوراهای حل اختلاف نیز بکارگیری شوند؛ احکام قضات نیز می تواند به شکل مضاعف در کنار حکم قبلی برای دادگاه صلح هم صادر شود.
معاون رئیس قوه قضائیه از برگزاری آزمون استخدامی برای کارکنان شوراهای حل اختلاف و جذب ۱۰ هزار نفر از واجدین شرایط در قوه قضائیه طی سال آینده خبر داد و گفت: توافقهای لازم در این خصوص با معاونت منابع انسانی قوه قضائیه انجام شده است.
صادقی با اشاره به اینکه سالانه بیش از ۵ میلیون پرونده با کمترین میزان توقعات، توسط اعضای شوراهای حل اختلاف رسیدگی می شود، افزود: کارکنان شوراهای حل اختلاف طی دو دهه اخیر بی اجر و منت کار کردهاند و باید قدردان حضور این عزیزان بود.
وی از پیگیریهای ارزنده و دلسوزانه رئیس کل دادگستری مازندران و همچنین زحمات و تلاشهای خالصانه ابراهیم علیزاده نیکو معاون حل اختلاف دادگستری استان، روسای حوزههای قضائی، دادستانهای عمومی و انقلاب و کارکنان شوراهای حل اختلاف در راستای رسیدگی و پیشبرد امور مردم قدردانی کرد.
حجتالاسلام محمدصادق اکبری رئیس کل دادگستری استان مازندران نیز در ادامه این همایش، بیان داشت: خداوند متعال ما را از اختلاف، نزاع و کشمکش برحذر داشته و منع کرده است؛ چون آثاری که بر این اختلافها و درگیریها مترتب می شود، جز خسارت و زیان برای فرد و جامعه ندارد و به عنوان یک منکر شناخته می شود.
وی ادامه داد: در مقابل این منکر، معروفی وجود دارد که سراسر خیر بوده و آن صمیمت، صفا، محبت، صلح و سازش است.
رئیس کل دادگستری استان مازندران با اشاره به آیاتی از قرآن کریم، اظهار کرد: خداوند متعال در سوره حجرات افراد جامعه اسلامی را مومن خطاب می کند و می فرماید بین برادران خود صلح و سازش برقرار کنید و از نزاع بپرهیزید. در سوره مبارکه آل عمران نیز بر انس، الفت و محبت تاکید شده و همچنین در سوره مبارکه انفال نیز خداوند متعال پس از تاکید بر رعایت تقوای الهی می فرماید اگر اختلافی ایجاد شد صلح برقرار کنید، چراکه اصلاح ذاتالبین شاخهای از تقوا است.
حجت الاسلام اکبری با تقدیر از بنیانگذاران شوراهای حل اختلاف در قوه قضائیه، افزود: حجتالاسلام محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه و حجتالاسلام صادقی، رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضاییه با علم و تجربه والای خود بر غنای شوراهای حل اختلاف افزودهاند و امروزه با بکارگیری روشهای متنوع حل اختلاف، نظیر؛ داوری و میانجیگری، مرکز امور شوراهای حل اختلاف، به مرکز حل اختلاف، ارتقاء یافته است.
وی کارنامه شوراهای حل اختلاف قوه قضائیه را در سالهای اخیر درخشان ارزیابی کرد و افزود: در استان مازندران نیز با اجرای برنامهها و سیاستهای ابلاغی مرکز، برنامههای محوله در حال انجام است و در حال حاضر، متوسط زمان رسیدگی به پروندههای ارجاعی به شوراهای حل اختلاف ۲۲ روز است.
حجت الاسلام اکبری وضعیت اتقان آرا و تصمیمات در شوراهای حل اختلاف استان را مطلوب عنوان کرد و افزود: فقط ۲.۶ درصد از آرای صادره در شورای حل اختلاف استان مورد اعتراض قرار گرفته و این عدد، مبین آن است که آرای صادره، مورد رضایت اصحاب پرونده بوده است.
رئیس کل دادگستری مازندران اظهار کرد: طی ۹ ماه منتهی به دیماه امسال، ۴۳ هزار و ۸۴۲ پرونده در شوراهای حل اختلاف دادگستری استان مازندران مختومه شده است.
حجت الاسلام اکبری از اخذ رضایت قطعی در ۲۵ فقره قتل عمد طی امسال با تلاش شوراهای حل اختلاف استان خبر داد و گفت: ایجاد زمینه صلح و سازش امری بسیار دشوار و ارزنده است که به لطف خداوند متعال و تلاش اعضای شوراهای حل اختلاف استان، محقق شده که این موضوع، امری بسیار مهم و قابل قدردانی است.
رئیس کل دادگستری مازندران تاکید کرد: از اولیای دمی که از حق مسلم خود گذشته و سنت الهی و ارزشمند صلح و سازش را در جامعه رواج دادهاند، تقدیر و تشکر ویژه دارم.
وی همچنین پویشهایی مانند «به احترام امام رئوف (ع) میبخشم»، «به احترام امام حسین (ع) میبخشم» و «به احترام حضرت زهرا (س) میبخشم» را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: در راستای اجرای این پویشها در استان، مجموعاً یکهزار و ۱۳ پرونده منجر به سازش شده، ۸۱۰ زندانی از زندانهای استان آزاد شدند و ۱۵ محکوم به قصاص از چوبه دار نجات یافتند که توجه به این پویشها و کسب موفقیتهای ذکر شده، نشاندهنده ارادت مردم دیار علویان به ساحت مقدس اهل بیت (ع) بوده است.
نفرات برتر حوزه صلح و سازش در استان مازندران، با حضور رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضائیه، رئیس کل دادگستری استان مازندران، معاون حل اختلاف دادگستری مازندران، اعضای شورای قضائی استان و اعضای ستاد استانی صبر، مورد تقدیر قرار گرفتند.
نظر شما