به گزارش خبرنگار ایرنا احمد آریافر روز پنجشنبه در نشست مشورتی بخشداران استان که با حضور معاون عمرانی استاندار خراسان جنوبی برگزار شد افزود: بخشداران کارگر، مهندس معدن و زمین شناس در شهرستانها و روستاهای استان شناسایی و برای اشتغالزایی معرفی کنند.
وی بیان کرد: در زمینه اشتغالزایی به ویژه در بخش معدن هیچ مشکلی نداریم و در صورت معرفی نیروی کار در معادن استان و شهرستان طبس به کارگیری خواهند شد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به خام فروشی ماده معدنی بنتونیت استان گفت: زمانی مدعی هستیم در این زمینه خام فروشی نداریم که به جای خروج این ماده معدنی به صورت تنی از استان به صورت کیلوگرم خارج شود.
لزوم تمرکز بر ایجاد واحدهای جوار معدنی
وی تصریح کرد: اگر به دنبال توسعه همهجانبه استان هستیم چارهای نداریم که بر بخش معدن با ایجاد واحدهای جوار معدنی و فرآوری متمرکز شویم.
آریافر با تاکید بر اینکه معادن به همه افراد براساس قانون واگذار میشود بیان کرد: واگذاری پهنه معدنی شرایط خاصی دارد و از طریق مزایده است.
وی گفت: درخواست ما از بخشداران این است وقتی برای توسعه منطقهای مزایده معدنی واگذار میشود، ممانعت نکنند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به وجود ۷۸۰ معدن در استان گفت: این تعداد معدن آنگونه که باید جایگاهی در توسعه یافتگی استان ندارد.
وی با اشاره به پرداخت حقوق دولتی معادن استان گفت: سال گذشته سهم خراسان جنوبی از محل حقوق معادن ۸۸۰ میلیارد ریال بوده که باید ۱۵ درصد آن به استان پرداخت میشد اما سازمان مدیریت و برنامهریزی ۳۰ درصد این سهم ۱۵ درصدی را پرداخت کرده است.
مشکل زیست محیطی معادن بشرویه رفع شد
آریافر با تاکید بر تکمیل زنجیره ارزش افزوده معادن خراسان جنوبی در راستای توسعه اقتصادی تاکید کرد: باید شرایط را برای جذب سرمایهگذاران در بخش صنعت و معدن استان فراهم کنیم و همه ما به عنوان متولیان تلاش خود را به کار گیریم که ظرفیتهای معدنی استان را به فعل تبدیل کنیم تا همگان طعم توسعه را بچشند.
وی با اشاره به وجود معادن نمک در بشرویه گفت: مشکل زیست محیطی معادن بشرویه حل شده و زمینه برای حضور سرمایهگذاران در زمینه استخراج و فرآوری معادن شهرستان فراهم شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی افزود: شرایط شهرستانهای خراسان جنوبی به گونهای است که در تمامی شهرستانها محدودههای معدنی غنی داریم و فقط باید زمینه بهرهبرداری حداکثری از این ظرفیتها را داشته باشیم.
وی میزان مصرف آب استان در بخش صنعت و معدن را ۲ درصد اعلام کرد و گفت: این در حالی است که ۷۰ درصد اشتغال استان در بخش صنعت و معدن است پس باید بر توسعه استان در این بخش متمرکز شویم.
آریافر عنوان کرد: معادن خراسان جنوبی سال گذشته ۸۰۰ میلیارد ریال از محل مسئولیت اجتماعی خود در استان هزینه کردند که باید این هزینهها با محوریت اداره کل صنعت، معدن و تجارت ساماندهی شود.
وازیر هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال به حساب دهیاریها
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان جنوبی هم گفت: در یک سال گذشته تاکنون هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محلهای مختلف به حساب دهیاریهای استان واریز شده است.
حسن هاشمی افزود: از دهه فجر سال گذشته تاکنون ۶۶۹ پروژه عمرانی، اقتصادی و اشتغالزایی با اعتبار ۲ هزار و ۵۰ میلیارد ریال از سوی دهیاریهای خراسان جنوبی در مناسبتهای مختلف افتتاح و بهرهبرداری شده است.
وی با اشاره به تشکیل کمیته تسهیلات استانی عنوان کرد: تاکنون در این کمیته به ۴۶ طرح درآمدزا و خرید ماشین آلات با اعتبار بالغ بر ۹۲۰ میلیارد ریال به دهیاران تسهیلات پرداخت شده است.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان جنوبی گفت: از بخشداران انتظار است اشرافیت کاملی به حوزه کاری و مجموعه زیر دست خود داشته باشند و بهروز رسانی آمار و اطلاعات و تشکیل اطلس حوزههای مختلف نیز از ضروریات است.
وی برای گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی از بخشداران خواست برپایی میز خدمت، برنامههای جهاد تبیین، گردهمایی عشایر و روستاییان، جشنواره بازیهای بومی و محلی و مسابقات ورزشی را در جهت امیدآفرینی و نشاط اجتماعی برنامهریزی کنند.
استان خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند، ۱۱ شهرستان و ۲۸ بخش دارد.
نظر شما