شهیدنامه‌ ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام نوروز ایمانی‌نسب

سمنان - ایرنا - نوروز ایمانی‌نسب فرزند محمد و رقیه از شهیدان دفاع مقدس از شهرستان سرخه دیار دارالمرحمه سمنان است، جوانی که پسری سه‌ساله و دختری ۱۵ روزه داشت و در عملیات مرصاد به دست منافقان به شهادت رسید.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهید ایمانی‌نسب شانزدهم مهر ۱۳۳۹ در شهرستان سرخه در خانواده‌ای متدین دیده به جهان گشود.

او دانش‌آموز دوره دوم راهنمایی بود که به پدر کشاورزش پیشنهاد داد او را سرکار بفرستد و سرانجام از طرف سپاه سرخه تیپ ۱۲ گردان ادوات به عنوان فرمانده گردان ادوات به میدان نبرد حق علیه باطل اعزام شد.

این شهید جلیل‌القدر در برخورد با دیگران با متانت، بزرگوار و بزرگ منش بود و از کمک به دیگران دریغ نمی‌کرد و در عین حال از دروغ و غیبت به شدت پرهیز می کرد.

حضور با خانواده در شهرهای زیر موشکباران

شهید ایمانی‌نسب پس از ازدواج، در سال ۱۳۶۱ در سن ۲۲ سالگی خانواده اش را هم با خود همراه کرد و کمتر از سه ماه پس از ازدواج آنها را به شهرهایی برد که در تیررس موشک‌های دوربرد و بمباران عراقی‌ها قرار داشت.

شهیدنامه‌ ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام نوروز ایمانی‌نسب

همسر شهید ایمانی‌نسب نقل می‌کند: سال ۱۳۶۵ باد بهاری شب های اهواز، هوای اتاق را خنک کرده بود، با رفتن همسرم به خط مقدم، با نوزاد ۱۵ ماهه‌ام به خانه همسایه رفته بودم، آخر خانم‌های این اردوگاه وقتی همسران رزمنده شان در جبهه ها مشغول نبرد با دشمن بودند، شب‌ها را کنار هم می‌ماندند.

همسر شهید ایمانی‌نسب ادامه داد: مجید پسر ۱۵ ماهه من و نوروز به دور از غوغاهای جبهه و بی خبر از جنگی که چند کیلومتر آن طرف‌تر در خط مقدم جریان داشت، در گهواره اش آرام گرفته بود و من خسته از مریضی‌های هفته‌های قبل، با دلشوره و نگرانی. دلشوره از عاقبت کار جنگ، سرنوشت همسرم و فرماندهانی که همسرانشان در این اردوگاه سکونت دارند و در عین حال امید به پیروزی اسلام و ایران داشتند، عزادار دختر هفت ماهه‌ام بودیم که در دوره جنینی سه هفته قبل در بیمارستان اهواز فوت شده بود.

شرط ازدواج

حال و هوای عجیبی داشتم، اشک در چشمانم حلقه زده بود و آرام آرام برای پسرمان مجید لالایی می‌خواندم و می‌گفتم:« امشب می خواهم برایت قصه یک نامه را بگویم؛ همان نامه‌ای که پدرت قبل از عقد برایم فرستاد. گفته بود من قبل از ازدواج باید با همسر آینده خودم صحبت کنم و یا با نامه حرف‌هایم را به او بزنم. در نامه نوشته بود: او یک پاسدار است و برای خدمت به ملت و دولت هر وقت و هر جا که ابلاغ شد، باید برود. الآن در دوران جنگ به سر می بریم و در جنگ ممکن است خیلی اتفاقات بیفتد. شاید دست یا چشمم را از دست بدهم. حتی ممکن است اسیر و یا شهید شوم. تو باید خودت را برای همه اینها آماده کنی.

شهیدنامه‌ ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام نوروز ایمانی‌نسب

این شهید والامقام مسؤولیت دژبانی در لشکر ۱۷ علی بن ابیطالب(ع)، مسوول قبضه، واحد خمپاره، جانشینی ادوات لشکر ۱۷ و در نهایت فرماندهی گردان ادوات تیپ ۱۲ قائم آل محمد(عج) را در دوران دفاع مقدس برعهده داشت.

شهید ایمانی‌نسب در عملیات‌های رمضان، خیبر، بدر، والفجر مقدماتی یک، چهار و هشت، کربلای چهار و پنج، نصر هشت، بیت المقدس ۲ و مرصاد شرکت داشت.

تحسین شهید زین‌الدین

در سال‌های ۱۳۶۰ و ۱۳۶۱ پس از سفر شهید مهدی زین الدین به سمنان و نشست با امام جمعه وقت شهر درباره وضعیت جبهه‌های نبرد، می گوید: با وجود نیروهایی مثل نوروز ایمانی نسب خیال ما در جبهه‌ها راحت است.

یکی از همرزمان شهید ایمانی‌نسب نقل می‌کند: با نگاه به چهره نوروز آرام می گرفتی. تنها وقتی عصبانی می شد که برای انجام کاری نیروها بگویند: این کار را نمی شود انجام داد و یا ماموریت شدنی نیست و امکانات لازم را نداریم.
در جوابشان می گفت: کار نشد ندارد، باید از کمترین امکانات، بیشترین بهره را برد.

شهیدنامه‌ ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام نوروز ایمانی‌نسب

شهید ایمانی‌نسب پس از ماه‌ها و روزها حضور فعال در جبهه به عنوان فرمانده گردان، سرانجام در پنجم مرداد ۱۳۶۷ در سن ۲۸ سالگی در شرایطی که دخترش زهرا، ۱۵ روزه و پسرش مجید، حدود سه ساله بود در عملیات مرصاد بر اثر اصابت تیر مستقیم منافقان، شهید شد.

پیکر مطهر شهید ایمانی‌نسب در گلزار شهدای سرخه به خاک سپرده شد.

شهید ایمانی‌نسب در وصیت‌نامه خود گفته است: ملت شهید پرور ایران! اطاعت از امام خمینی(ره) و دستورات اسلام وظیفه شماست، رهبر را دریابید که دریافته اید و تنهایش نگذارید که نمی گذارید.

در بخشی دیگر از وصیت نامه شهید ایمانی‌نسب آمده است:همیشه پشتیبان روحانیت مبارز و یاور رهبر باشید که سعادت شما و نسل آینده در گرو همین اطاعت است.

ای همرزمان و برادران پاسدار! بدانید تا زمانی که فقط برای خدا، اسلام و راه رهبر که راه اسلام است می جنگید، پیروزی با شماست.

نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس

به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.

رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمه‌گسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسین‌برانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.

نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱۰ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.

شهیدنامه‌ ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام نوروز ایمانی‌نسب

جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمام‌قد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.

جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، می‌توان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.

مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.

سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.

مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان می‌دهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب می‌شود.

هم‎گام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهه‌های جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور می‌شود.

شهیدنامه‌ ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام نوروز ایمانی‌نسب

نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان

شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر می‌رسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل می‌دهد و بر پایه گزارش‌ها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل می‌شود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.

از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهه‌های جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.

از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.

شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل می‌دهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.

طبق گزارش‌ها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.

شهیدنامه‌ ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام نوروز ایمانی‌نسب

برنامه‌ریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۳

سمنان به عنوان یکی از استان‌های سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامه‌ریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۳ مزین شود.

برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استان‌ها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سه‌هزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشه‌جاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha