اتحادیه اروپا: روسیه نباید در جنگ پیروز شود

تهران- ایرنا- روبرت بریگر رئیس کمیته نظامی اتحادیه اروپا با بیان اینکه در صورت غلبه مسکو بر اوکراین، امنیت کل اروپا به خطر خواهد افتاد، تاکید کرد: روسیه نباید در جنگ پیروز شود.

به گزارش شنبه شب ایرنا به نقل از رسانه‌های اوکراینی، بریگر خواستار حمایت بیشتر از اوکراین شد و خاطرنشان کرد: امنیت اروپا ارتباط تنگاتنگی با امنیت اوکراین داشته و به آن وابسته است.

وی با اشاره به اینکه تصرف اوکراین از سوی روسیه، نفوذ مسکو را صدها کیلومتر به سمت غرب افزایش خواهد داد، تاکید کرد: در صورت شکست اوکراین، اروپا با تهدیدی بالقوه از سوی روسیه مواجه خواهد شد و بار دیگر به شرایط دوران جنگ سرد باز خواهد گشت.

رئیس کمیته نظامی اتحادیه اروپا با تاکید بر اینکه هرگونه حمله روسیه به هر یک از کشورهای عضو اتحادیه اروپا با پاسخ ناتو مواجه خواهد شد، خاطرنشان کرد: بر اساس معاهده اتحادیه اروپا، کشورهای عضو این اتحادیه متعهد هستند که در صورت حمله به هر یک از اعضای آن، به یاری آن عضو بشتابند و این امر خود به خود موجب به جریان افتادن ماده ۵ پیمان ناتو یعنی به جریان افتادن مقوله دفاع جمعی خواهد شد.

اتحادیه اروپا: روسیه نباید در جنگ پیروز شود

بریگر در ادامه با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ در ایالات متحده، یادآور شد: اگر نتایج انتخابات آمریکا باعث شود که اتحادیه اروپا مجبور شود مسئولیت بیشتری در زمینه سیاست دفاعی عهده‌دار شود، می‌توان به تشکیل ارتش اروپایی فکر کرد و این ایده را به هیچ وجه رد نمی‌کنم.

وی با اظهار امیدواری درباره اینکه اتحادیه اروپا در آینده ابزارهای لازم برای تضمین امنیت شهروندان خود را خواهد داشت، یادآور شد: علاوه بر ناتو، اتحادیه اروپا یک نیروی نظامی با ظرفیت پنج هزار نفر را به عنوان نیروی واکنش سریع این اتحادیه سازمان خواهد داد تا از آن برای انجام عملیات در خارج از قاره اروپا استفاده کند.

به نوشته رسانه‌های اوکراینی، راب بائر رئیس کمیته نظامی ناتو نیز پیشتر گفته بود: نحوه پایان جنگی که در آن جنگ، اوکراین از خود و ارزش‌های دموکراتیک دفاع می‌کند سرنوشت کل جهان را تعیین خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha