خبر فوری: رفع فیلترینگ

طرح جهاد علمی در نیروهای مسلح تدوین و به مجلس ارائه شد

تهران- ایرنا- معاون علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح از طراحی طرح جهاد علمی توسط این ستاد خبر داد و گفت: این طرح را به مجلس ارائه دادیم تا برای سال آینده تصویب و اعتبار آن نیز تامین شود. قرار است درآمدهای آن در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی بر اساس سفارش و نیاز نیروهای مسلح هزینه شود.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، محمد مهدی نژاد افزود: باید بدانیم بشریت و جامعه چند سال آینده دچار چه تحولی خواهد بود. آنچه از محیط پیرامونی خود می فهمیم این است که دنیا به سمت تحول دیجیتالی در حال حرکت است. هوش مصنوعی نیز در این جامعه معنا پیدا می کند. بر این اساس باید آینده را با دقت نظر بیشتری بشناسیم و خود را برای این آینده آماده کنیم.

وی تصریح کرد: تحولات علمی و روندهای فناوری در کنار سایر مسائل اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و غیره می‌تواند در شکل‌دهی وضعیت ما در آینده تاثیر گذار باشد. در واقع در دوره هوش مصنوعی باید بدانیم چه توانمندی‌ها و قابلیت‌های باید داشته باشیم تا در آن شرایط لطمه نخوریم.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: به عنوان نیروهای مسلح در حوزه علمی باید دنبال این باشیم که در این فضای تغییر و تحولات آن امنیت جامع را برای کشور فراهم کنیم، به طور طبیعی بحث نظامی در راس این امر است، اما در موارد دیگر تاثیرگذاری‌های دانشگاه‌ها کم نیست.

در واقع نقش فناوری‌ها در این دوران را نمی شود نادیده گرفت، همچنان که رژیم صهیونیستی در جنگ غزه از سه فناوری استفاده کرده که گلوله‌های هوشمند یکی از این فناوری‌ها است. این گلوله‌ها دقت نظامی اصابت را چهار برابر افزایش داده است.

طرح جهاد علمی در نیروهای مسلح تدوین و به مجلس ارائه شده است

پژوهش‌ها باید ناظر بر نیازمندی و مرجعیت علمی باشد
مهدی نژاد بیان کرد: در هوش مصنوعی دنبال این هستیم که نیازهای کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت را ترسیم کنیم و به این نیازها پاسخ بدهیم. نیازهای کوتاه مدت با نوعی ابتکارات و تلفیق فناوری‌های بالغ و توسعه یافته به دست می‌آید. اما نیازهای میان مدت و دراز مدت با نگاه، الگوریتم‌ها و بلوغ فناوری‌های جدید قابل دست‌یابی است. باید به سمت این فناوری‌ها و نیازها رفت همچنان که رهبر معظم انقلاب تاکید کردند باید در مباحث علمی به سمت ناشناخته‌ها برویم.


معاون ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: رهبرمعظم انقلاب همچنین در خصوص پژوهش تاکید کردند پژوهش‌ها یا باید ناظر بر نیازمندی‌ها باشد یا ناظر بر مرجعیت علمی، اما این دو امر با یکدیگر مغایرت ندارد؛ زیرا وقتی به سمت نیازمندی‌ها حرکت کنیم به این معنی است که هم نیازمندی های حال را رفع می کنیم و هم نیازمندی‌های آتی را. بنابراین، این امر از علوم پایه و نظریات بنیادی شروع می شود تا اینکه به علوم کاربردی می رسد.


وی خاطر نشان کرد: نباید در امور علمی متخصصان و نخبگان را در چارچوب‌های مشخص قرار دهیم؛ بلکه باید به این افراد آزادی عمل بدهیم. مثلا در بحث هوش مصنوعی و تحول دیجیتال شرایط اینگونه نیست که تصور کنیم اگر در برابر این فناوری مقاومت کنیم، اتفاق نخواهد افتاد. بلکه برای حرکت به سمت موفقیت نیازمند برخی ابزارها هستیم؛ ضمن اینکه باید زیرساخت‌های الکترونیکی و علم داده‌های ما ارتقا یابد.


معاون علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه یادآور شد: در خصوص پیشرفت‌های فناوری‌های جدید نگاه راهبردی داریم. این دیدگاه تاکید می کند باید پیوند بین دانشگاه‌ها و صنعت برقرار شود. زیرا اگر دانشگاه‌های ما ماموریت‌گرا نشوند و فعالیت‌های پژوهشی آنها ماموریت‌گرا نشود، مشخص نیست دستاوردها و نیروی انسانی که توسط این مراکز تربیت می شود، چقدر به کشور کمک خواهد کرد.


مهدی نژاد با بیان اینکه امنیت کشور زمانی برقرار می شود که همه ارکان جامعه به درستی کار خود را انجام دهند، تصریح کرد: دانشگاه‌ها باید در جامعه سرحال، علاقه‌مند و انگیزه‌ مند باشند. این امر زمانی اتفاق می افتد که این مراکز احساس کنند می توانند در جامعه مشکلی را حل کنند.


وی از تدوین سندهای راهبردی توسعه در حوزه‌های مختلف در نیروهای مسلح خبر داد و افزود: این سند تصویب و ابلاغ شده است بر این اساس سند هوش مصنوعی، مواد و فرایندهای ساخت، کوانتوم، زیستی، سایبری و غیره از جمله سندهایی است که برای افق ۱۰ ساله کشور تدوین و در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha