به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، محصولات لیپوزومال از دسته داروهای فناورانه و جدید به شمار میروند که با کاهش عوارض و اثرات مخرب داروها روی بدن، دارورسانی هدفمند را ممکن میکنند و تاثیر ماده دارویی روی عارضه را به حدأکثر ممکن میرسانند.
احمد پوراحدی مدیرعامل شرکت اکسیر نانو سینا به تولید انواع داروهای با فرمولاسیون نانولیپوزومال اشاره کرد و اظهار داشت: این شرکت دانشبنیان در زمینه تولید و تجاریسازی محصولات نانودارویی نوآورانه مبتنی بر فناوریهای دارورسانی نوین فعالیت دارد.
وی به ساخت و تجاریسازی موثرترین دارو برای درمان بیماریهای قارچی و همچنین عفونتهای تک یاختهای مانند انگل لیشمانیا توسط این شرکت دانشبنیان اشاره کرد و افزود: آمفوتریسین ب با اتصال به استرول غشاهای سلولی و تشکیل منافذ یا کانالهایی درآن، باعث تغییرات نفوذپذیری غشای سلولی و نشت ترکیبات داخل سلولی به خارج و در نهایت مرگ و تخریب سلولهای بیماری می شود. این دارو به صورت هوشمند و انتخابی روی سلولهای قارچ و انگل اثرات تخریبی دارد بدون اینکه آسیبی به سلولهای انسانی وارد کند.
این فعال فناور، تولید محصول دانشبنیان ژل موضعی آمفوتریسین B به شکل نانولیپوزومال برای درمان اثربخش و سریع بیماری سالک را از دستاوردهای این شرکت دانشبنیان عنوان کرد و گفت: درمان بیماری سالک در دنیا به صورت تزریق آمپول است و حتی ممکن است تا ۳۰ تزریق روی زخم انجام شود که با درد زیادی همراه است.
پوراحدی تصریح کرد: این شرکت برای اولین بار توانست این محصول را توسعه دهد و حتی سازمان جهانی بهداشت به شرکت اکسیر نانو سینا گرنت برای انتقال آن به کشورهای آفریقایی اختصاص داده بود که به دلیل بعضی از مسائل مانند تحریم این موضوع منتفی شد و و در تلاش برای ثبت جهانی آن هستیم.
براساس اعلام معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، وی افزود: برای تولید و تجاریسازی ژل موضعی آمفوتریسین ب نانولیپوزومال، توسط تیم متخصصان این شرکت دانشبنیان، ۱۵ سال تحقیق و پژوهش صورت گرفت.
مدیرعامل این شرکت ادامه داد: این محصول به منظور درمان بیماری سالک تولید شده و به صورت موضعی قابل استعمال است. آمفوتریسین ب داروی ضد انگل و ضد قارچ مؤثری است که برای درمان بیماری سالک به کار میرود. به علت ایجاد سمیت کلیوی توسط این دارو فرمولاسیونهای لیپوزومال میتواند برای دارورسانی هدفمند مورد استفاده قرار گیرد. فرم لیپوزومی آن از تأثیرات مخرب این دارو بر بدن میکاهد و باعث افزایش نفوذ و انتقال به سطح قارچ میشود.
پوراحدی درباره فعالیتهای این شرکت دانشبنیان توضیح داد: فرمولاسیون بر پایه نانولیپوزومها و نانومیسلها با استفاده از لیپیدها و سورفکتانتها برای بهینهسازی اثربخشی داروها برای بهبودی بیشتر با سمیت کمتر و تبدیل آنها به مقیاس صنعتی باکاربردهای تزریقی، خوراکی و موضعی است.
وی درباره صرفه جویی ارزی ناشی از تولید داخلی این محصول هم گفت: واردات داروی تزریقی وجود دارد که قیمت آن بالاست ولی قیمت نهایی این پماد در دست مشتری در حال حاضر ۱۴۰ هزار تومان است.
این فناور افزود: این شرکت در تلاش است تا به یک شرکت پیشرو در زمینه نانوداروها در سطح منطقه و جهانی تبدیل شود، تا در ایجاد تغییر در صنعت بهداشت و درمان مشارکت بیشتری داشته باشد و صنعت نانوتکنولوژی ایران را در عرصه جهانی قابل مشاهده کند.
به گزارش ایرنا، در حال حاضر ۱۲ میلیون نفر در دنیا و ۳۰ هزار نفر در ایران به بیماری سالک مبتلا هستند و این تعداد هرساله رو به افزایش است چراکه از یک سو انگل بیماری سالک به داروها مقاومت نشان میدهد و در بدن باقی میماند و از سوی دیگر داروهای درمان این بیماری بسیار گران قیمت بوده و مصرف آن با درد و عوارض همراه است.
پژوهشگران شرکت دانش بنیان «اکسیر نانو سینا» پس از سالها تحقیق موفق به تولید ژل موضعی آمفوتریسین B نانو لیپوزومال برای درمان قطعی سالک شده اند. این دارو در فرم نانو لیپوزومی تولید شده و به شکل ژل موضعی است که از پوست عبور میکند و به قسمتهای عمقی پوست میرسد و طی یک دوره درمان سه هفتهای بیماری سالک را درمان میکند.
نظر شما