به گزارش روز سه شنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، کاخ سفید اعلام کرد: افبیآی نیروهای خود را در اکوادور برای حمایت از پلیس ملی و دادستانی کل این کشور افزایش خواهد داد.
واشنگتن همچنین تصریح کرد: «بیش از ۲۰ هزار جلیقه ضد گلوله و بیش از یک میلیون دلار تجهیزات امنیتی و واکنش سریع از جمله آمبولانس و خودروهای لجستیکی دفاعی» به کیتو پایتخت اکوادور تحویل خواهد داد.
این خبر پس از آن اعلام میشود که لورا ریچاردسون (Laura Richardson) رئیس فرماندهی جنوبی ایالات متحده (Comando Sur de Estados Unidos) و کریستوفر داد (Christopher Dodd) مشاور ویژه قاره آمریکا با سفر به اکوادور با دنیل نوبوآ (Daniel Noboa) رئیسجمهوری این کشور دیدار کرده و موضع واشنگتن در قبال بحران امنیتی که این کشور آمریکای جنوبی تجربه میکند را ابراز کردند.
بر اساس بیانیه کاخ سفید، دیدارهای مقامهای آمریکا و اکوادور در روزهای آینده ادامه خواهد یافت و در مورد راههای تعمیق همکاریهای دوجانبه در زمینههایی مانند امنیت، مبارزه با مواد مخدر، مهاجرت و توسعه اقتصادی بحث و گفتوگو خواهد شد.
به گفته دولت بایدن، واشنگتن همچنین در حال اعزام نیروهایی به اکوادور برای حمایت از آموزش مداوم پلیس و تقویت قابلیتهای تحقیقاتی آنها است.
فعالان اجتماعی مختلف، سیاستمداران و بهطور کلی، افکار عمومی اکوادور نگرانی خود از اینکه آمریکا با بهرهبرداری از موج خشونتهای حاکم بر این کشور، نوعی مداخله در سیاستهای عمومی این کشور آمریکای جنوبی اعمال کند را ابراز کردهاند. این اولین بار نیست که کاخ سفید و آژانسهای امنیتی آمریکا در موضوعی مشابه بحران اکوادور مداخله میکنند: پیشتر در کلمبیا و مکزیک نیز این اتفاق افتاده بود؛ کشورهایی که با وجود کمکها و سلاحهای آمریکا، همچنان معضل جنایت سازمانیافته بهعنوان یک قدرت واقعی عمل میکند.
رافائل کورهآ (Rafael Correa) رئیسجمهوری سابق اکوادور در مصاحبه اخیر خود با اسپوتنیک هشدار داد که ممکن است در اکوادور نوعی «طرح کلمبیا» وجود داشته باشد که به موجب آن، مقامهای آمریکا در این کشور دخالت زیادی داشته باشند.
وی گفت: ما آمریکای لاتینیها در انکار شواهد و در باور غیرممکنها متخصص هستیم. چه زمانی مداخله ایالات متحده در این مسائل نتیجه داده است؟ کلمبیا دارای ۷ پایگاه نظامی آمریکایی است و اصلیترین تولیدکننده مواد مخدر در جهان است... من از طرح کلمبیا در اکوادور میترسم و فکر میکنم که آنها به این سمت پیش میروند.
بر اساس دادههای رسمی داخلی و سازمانهایی مانند شفافیت بینالملل، اکوادور در دوره ریاست جمهوری کورهآ، یکی از امنترین کشورهای آمریکای لاتین بود.
در پنج سال گذشته، نرخ قتل در اکوادور به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، از ۶ به ۴۶ نفر در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است.
بر اساس شاخص جهانی جرائم سازمانیافته، اکوادور از یکی از امنترین کشورهای منطقه آمریکای لاتین، به یازدهمین کشور با بالاترین میزان جرم و جنایت در جهان، سومین کشور در آمریکای جنوبی و چهارمین کشور در کل قاره تبدیل شده است.
خشونت حتی در نظام دموکراتیک اکوادور رخنه کرده است و پیش از انتخابات ریاست جمهوری اکتبر ۲۰۲۳، یکی از نامزدها به قتل رسید. شخص دنیل نوبوآ رئیسجمهوری فعلی اکوادور نیز که عمر ریاست او به سختی به ۲ ماه میرسد، تهدیدهایی از سوی گروههای جنایتکار دریافت کرده است و با پوشیدن جلیقه ضدگلوله در رویدادهای عمومی حاضر میشود.
نوبوآ چهارشنبه گذشته اعلام کرد که با کمالمیل همکاری آمریکا برای مبارزه با جنایتهای سازمانیافته در چارچوب «درگیری مسلحانه داخلی» حاکم بر این کشور را خواهد پذیرفت.
به گزارش خبرگزاری پرنسا لاتینا، شماری از تحلیلگران هشدار دادهاند که بحران امنیتی اکوادور و اعلام درگیری مسلحانه داخلی میتواند فرصتی برای آمریکا برای تعمیق حضور نظامی خود باشد.
اکوادور که با بدترین بحران امنیتی خود با صدها کشته، شورش در زندانها و حملات انفجاری دست و پنجه نرم میکند، به تازگی با چالش جدی فعالیت و شورش حدود ۲۰ گروه قاچاق مواد مخدر مواجه شده است.
دولت دنیل نوبوآ رئیسجمهوری جوان اکوادور، جنگ علنی علیه این گروههای غیرقانونی اعلام کرده و نیروهای نظامی را برای مهار هجوم باندهایی که در عمل کنترل زندانها را به دست گرفتند، به کار گرفته است.
نظر شما