طرح خلاقانه شهرداری تهران با هزینه صفر

تهران بزرگ - ایرنا - طرح حجمی چند وجهی نوری که در خیابان کریم‌خان زند و در تقاطع خیابان قائم مقام فراهانی نصب شده، تنها المان و پروژه «به صرفه و صلاح» پایتخت است که با وجود برخورداری از ویژگی‌های یک سازه هنری و خلاقانه حتی یک‌ ریال نیز برای مدیریت شهری هزینه تحمیل نکرده است.

به گزارش ایرنا، هر ساله در شهر تهران شاهد اجرای طرح‌هایی هستیم که در جهت عمران و آبادانی، افزایش امکانات ضروری، بهبود کیفیت زندگی و افزایش رضایت شهروندان اجرایی می‌شود و برحسب حجم عملیات و شرایط هر کدام شان، بودجه‌ای را از دارایی مدیریت شهری می‌کاهند.

بودجه‌ای که شهروندان با پرداخت عوارض پایدار شهر می‌پردازند و بیت المال است و باید به شکل مناسب و صحیح صرف امکانات ضروری و زیرساخت‌های شهر شود و حتی یک‌ ریال از آن نیز نباید هدر برود.

شهردار منطقه ۶ تهران در خصوص این رویداد ویژه روز شنبه به خبرنگار ایرنا، گفت: امروزه برای همه ارگان‌های دولتی از جمله شهرداری، بکارگیری و رسیدن به کلید واژه «به صرفه و صلاح» در اجرای طرح ها و پروژه ها باید به عنوان یک اصل در دستور کار قرار گیرد؛ یعنی به منظور جلوگیری از اسراف و هدر رفتن بیت‌المال باید این مرز بندی را ملاک قرار داد تا هر پروژه‌ای که برای شهر و شهروندانش به صرفه و صلاح است اجرایی شود.

سیدمرتضی‌روحانی افزود: نمونه مستند و الگو در این زمینه ساخت و نصب المان حجمی چند وجهی نصب شده درخیابان کریم خان زند و تقاطع خیابان قائم مقام فراهانی است که اگر دلسوزی، تعهد، مسوولیت‌پذیری، نبوغ و خلاقیت و ابتکار عمل دراجرای آن وجود نداشت قطع به یقین هزینه چند میلیونی به شهر و مدیریت شهری تحمیل می‌کرد؛ هزینه‌ای که به قول معروف از جیب خود مردم پرداخت می‌شد.

وی ضمن قدردانی از معاونت خدمات شهری و محیط‌زیست این منطقه که در رسیدن به اصل پروژه‌های شهری «به صرفه و صلاح» پیشتاز بوده و ابتکار عمل را به دست گرفته است، افزود: صفر تا صد این طرح بدون حتی یک‌ریال از بودجه شهرداری، تنها با ابتکار و خلاقیت مدیریت و کارشناسان اداره زیباسازی پیش‌رفته و در مدت زمان ۲ ماهی که در این محل نصب شده توجه بسیاری از شهروندان، صاحبنظران و هنرمندان را نیز به خود جلب کرده است.

طرح خلاقانه ای که برای شهرداری تهران «صفر ریال» آب خورد+عکس

شهردار منطقه ۶ در خصوص چگونگی ساخت این المان شهری و ویژگی‌های آن توضیح داد: همکارانم در اداره زیباسازی منطقه با استفاده از ضایعات آهن، وسایل و لوازم دور ریز و قابل بازیافت این اثر هنری و قابل تحسین را خلق کرده‌اند.

به گفته وی، طراحی و ساخت این ایده برای کارشناسان زیباسازی بوده و حتی متون خوشنویسی شده در این المان حجمی نیز کار یکی از پرسنل این حوزه است که با حوصله و علاقه برای زیبایی این اثر وقت و انرژی صرف کرده و از دیگر ویژگی‌های این اثر قابلیت تغییر و استفاده در همه اعیاد و مناسبت‌های طول سال است. همانطور که می‌دانید اکثر المان‌های مناسبتی شهر پس از اتمام مناسبت برچیده و راهی انبارها می‌شوند و کارایی دیگری ندارند، اما این المان حجمی بگونه‌ای ساخته شده که با کمی ابتکار و خلاقیت برای مناسبت‌های آتی آماده و اکران می‌شود.

روحانی افزود: از حدود ۲ ماه قبل که المان حجمی -  چند وجهی و نوری در تقاطع خیابان کریم خان و قائم مقام فراهانی نصب شده، در مناسبت‌های میلاد پیامبر اکرم(ص)، ولادت حضرت فاطمه(س) و روز مادر، ولادت حضرت علی(ع) و روز پدر مورد استفاده قرار گرفته است.

وی یادآور شد: با این تفاوت که در هر کدام از این مناسبت‌ها، تغییراتی در شکل و نمای آن ایجاد شده بود؛ به فرض در مناسبت میلاد رسول اکرم(ص) از نماد قطره‌های باران به منزله رحمت الهی و همچنین در میلاد حضرت فاطمه(س) از برش‌ها و طراحی به شکل چادر و با موضوع اهمیت حجاب و عفاف استفاده شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha