مجتبی شجاعی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: حضور در صحنه و مشارکت عمومی و همچنین وحدت، همبستگی و وفاق از مهمترین آرمانها و آرزوهای نظام جمهوری اسلامی از ابتدای شکل گیری تا کنون بوده و است .
وی افزود: مشارکت از مطالبات دائمی و همیشگی ملت و همبستگی نیاز مستمر کشور است و دستیابی به اهداف ملی و تأمین منافع ملی بدون این ۲ اصل امکان پذیر نیست.
کارشناس مسائل سیاسی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بدون مشارکت عمومی و مردمی امکان توسعه و رشد کشور وجود نخواهد داشت، ادامه داد: مشارکت در انتخابات از بُعد سیاسی، همبستگی، وحدت ملی و مشارکت عمومی نقش بسزایی در تقویت قدرت نظام جمهوری اسلامی دارد.
وی بیان کرد: به تعبیر رهبر معظم انقلاب همبستگی و اتحاد ملت، مشارکت عمومی و اعتقاد به ایمان الهی مهمترین سلاح های ملت ایران برای خنثی سازی توطئه ها و تمهیدات دشمن هستند.
شجاعی گفت: به هر میزان انسجام اجتماعی، وحدت و همبستگی ملی و علاقه مندی ملت در مسیر حرکت به سوی اهداف مورد نظر کشور همگرایانه باشد، چنین ملتی با عبور از مشکلات به راحتی و سریعتر از حد انتظار به اهداف و آرمانهای متعالی و چشم اندازهای ترسیم شده خود خواهند رسید.
وی تاکید کرد: ملتی که دارای وحدت و همبستگی ملی است به راحتی با مشارکت عمومی شهروندان خویش به تحقق اهداف متعالی نظام دست خواهد یافت.
همبستگی ملی مترادف با وفاق اجتماعی و ملی
کارشناس مسائل سیاسی سیستان و بلوچستان گفت: مشارکت عمومی زمانی که آگاهانه در جریان باشد شکل اجتماعی به خود گرفته و همبستگی ملی و انسجام اجتماعی را تقویت و موجب افزایش بیش از پیش رضایت و اعتماد عمومی شهروندان نسبت به حاکمیت سیاسی کشور خواهد شد.
وی با بیان اینکه مشارکت عمومی نشان از مسوولیت پذیری شهروندان است، افزود: ملتی واحد، منسجم و یکپارچه که با همبستگی ملی و مشارکت عمومی در تحقق اهداف و آرمانهای ملی خود حرکت میکند توطئهها و تبلیغات روانی دشمنان و معاندان حاکمیت ملی و دین را در ناکارآمد جلوه دادن نظام و در رفع و حل مشکلات اجتماعی و مطالبات عمومی ناکام خواهند گذاشت.
شجاعی با بیان اینکه همبستگی ملی مترادف وفاق اجتماعی، وفاق ملی و انسجام اجتماعی است، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با داشتن پشتوانه بزرگ مردمی و رای ۹۸ درصدی آنان به نظام در سال ۵۸ و با گذشت چهار دهه از حیات آن با وجود تمامی هجمهها و تهدیدها همچون جنگ تحمیلی، تحریمها و فتنهها توانسته با تکرار حماسه حضور در همایشهای سیاسی و اجتماعی در ادوار مختلف راه خود را با صلابت ادامه دهد و الگویی تمام عیار برای مسلمانان بویژه آزادی خواهان جهان باشد.
وی بیان کرد: مشارکت گستره و حضور پرشور مردم در صحنههای دفاع از اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی، از عوامل بسیار مهم تقویت و حفظ نظام محسوب شده و هر اندازه این حضور از عمق و وسعت بیشتری برخوردار باشد جایگاه نظام در ابعاد ملی و بین المللی تقویت می شود.
یکی از اصلیترین پیامدهای حضور فراگیر در انتخابات تولید اقتدار و مشروعیت است که ماهیت قدرت را اجتماعی کرده و به استحکام ساخت درونی قدرت میانجامد
کارشناس مسائل سیاسی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: در سالهای پس از انقلاب و فراهم شدن شرایط برای مشارکت مردم در انتخابات، معاندان نظام و رسانههای خارجی همواره تلاش داشتند تا فضای امید و نشاط در جامعه و شور انتخاباتی را تحت الشعاع مسائل خاص قرار دهند که همکاری تمامی نهادها، مسوولان و دست اندرکاران و حضور آگاهانه مردم در صحنه سبب شد تا شاهد برپایی انتخاباتی پرشور و سالم در دورههای مختلف باشیم.
وی تاکید کرد: تاریخ معاصر ایران نشان میدهد که هر زمان مردم در صحنه حضور داشتند کارهای نشدنی انجام و مشکلات بزرگ حل شده، پیروزی انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و کمک در حوادث و سختیهایی همچون امداد به سیل زدگان و نهضت کمک مؤمنانه در اوج شیوع بیماری کرونا در سالهای اخیر نشان دهنده اوج فرهنگ همدلی و اتحاد و همبستگی در جامعه ایران بوده است.
شجاعی افزود: یکی از اصلیترین پیامدهای حضور فراگیر در انتخابات تولید اقتدار و مشروعیت است که ماهیت قدرت را اجتماعی کرده و به استحکام ساخت درونی قدرت میانجامد، بنابراین انسجام و همدلی در سایه مشارکتی فراگیر تبلور پیدا میکند.
وی گفت: رأی دادن به نوعی سهیم شدن در امور اجتماعی و سیاسی جامعه است که میتواند یاری رسان حفظ وحدت و همبستگی ملی باشد، در مقابل مشارکت نکردن در انتخابات نوعی بی تفاوتی اجتماعی و عمل نکردن به تعهد شهروندی بوده و مشارکت با امنیت ملی رابطهای همبسته دارد چرا که حضور در انتخابات از فاصله گذاری میان مردم و حاکمیت جلوگیری کرده و توطئه دشمنان کشور را برای ایجاد شکاف و گسل میان مردم و حاکمیت از بین میبرد.
کارشناس مسائل سیاسی سیستان و بلوچستان افزود: وجود قومیتهای مختلف در کشور، فرهنگها و ز بانهای متفاوت فرصتی ارزشمند است که نباید این گستردگی و تنوع مانع وحدت و انسجام عمومی شود و اختلال اجتماعی ایجاد کند که مانع از توسعه و پیشرفت سایر عرصهها شود.
نظر شما