به گزارش ایرنا، علیرضا جلال زایی روز شنبه در بازدید از کاروانسرای تاریخی ینگی امام شهرستان ساوجبلاغ اظهار کرد: این کاروانسرا در نوع خود منحصر به فرد است و میتواند در سطح فرا استانی بسیار تاثیرگذار باشد.
وی با اشاره به اقدام ارزشمند ثبت ۵۴ کاروانسرای ایرانی از جمله ینگی امام در فهرست میراث جهانی گفت: بازدیدها از این کاروانسراها برای تشریک مساعی و هم اندیشی برای برون رفت از شرایط کنونی و احیای آنها صورت میگیرد.
مدیر پایگاه میراث جهانی کاروانسراهای ایران افزود: کاروانسرای ینگی امام یکی از مکان های بسیار خوب و تاریخی است که اداره کل میراث فرهنگی استان البرز نیز اقدامات خوبی برای حفظ آن انجام دادهاست.
جلال زایی افزود: بیش از سه هزار بنگاه اقتصادی و صنعتی کوچک و بزرگ در اطراف این کاروانسرا وجود دارد که میتوانند تاثیرات زیادی بر کاروانسرا از لحاظ برون رفت از شرایط حاضر داشته باشند.
مدیرپایگاه میراث جهانی کاروانسراهای ایران افزود:با بیان اینکه افق آینده این کاروانسرا بر مبنای رونق اقتصادی مجموعه و در سطح استانی و ملی مد نظر قرار دارد، گفت: طرحهای سرمایهگذاری در کاروانسرای ینگی امام در کمیتهای در وزارت میراث فرهنگی بررسی میشود.
این مسوول با اشاره به اینکه در ۲ مرحله برای فعال سازی کاروانسرای تاریخی ینگی امام تصمیم گیری میشود، اظهار کرد: در مرحله نخست تامین اعتبار برای آماده سازی و در مرحله دوم تعیین بسته سرمایه گذاری برای افراد حقیقی یا حقوقی است.
مدیر پایگاه میراث جهانی کاروانسراهای ایران با اشاره به احتمال آسیبهای محیطی به بنای این کاروانسرا گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد این کاروانسرا باید توجه ویژهای نسبت به آن وجود داشته باشد و در اولویت تخصیص اعتبارات است.
کاروانسرای ینگی امام واقع در شرق شهرهشتگرد شهرستان ساوجبلاغ مربوط به دوران صفویه است که مهرماه امسال در فهرست آثار تاریخی جهان ثبت شد.
نظر شما