شهرام نادری در نشست خبری تشریح طرح تسهیلاتی آفتابی بانک سینا با اشاره به معرفی دو طرح آفتاب و چشمه بانک سینا در موضوع پرداخت تسهیلات قرضالحسنه اظهار داشت: اولویت در زمینه معرفی طرح های قرض الحسنه بانک سینا مربوط به طرح آفتاب است.
وی افزود: در سال 1401 هیأت مدیره بانک، طرح تحول را تصویب کرد که براساس آن خطوط بانکداری از جمله بانکداری اجتماعی راهاندازی شد.
مدیر امور بانکداری اجتماعی بانک سینا به اهداف تشکیل و راه اندازی بانکداری اجتماعی اشاره کرد و گفت: ارائه تسهیلات و قرض الحسنه به ویژه در مناطق محروم از اولویت ها و مورد توجه به شمار می رفت.
وی عنوان کرد: در طرح تسهیلات آفتاب تا سقف 300 میلیون تومان به تسهیلات قرضالحسنه مدتدار با سپرده یک تا 12 ماهه و مدت بازپرداخت 6 تا 48 ماه با نرخ کارمزد صفر درصد پرداخت میشود.
نادری اذعان داشت: بانک سینا به عنوان اولین بانک محسوب می شود که تسهیلات قرضالحسنه بدون کارمزد در تیرماه سال جاری تصویب کرده اما با توجه به صلاحدید مدیران تاکنون تبلیغی در مورد آن انجام نشده است.
وی با اشاره به سپرده گذاری مشتریان تصریح کرد: الزاما نباید مبلغی رسوب داشته باشد بلکه بر اساس طرح آفتاب می توانید حسابی را بازگشایی کنید و براساس میانگین یک تا 6 ماهه و حتی تا یکساله می توانید از تسهیلات بهره مند شوید.
نادری با تاکید بر اینکه امتیاز این بانک قابل انتقال به اقوام درجه یک مانند پدر، مادر، همسر و فرزند است، اظهار داشت: تسهیلات طرح چشمه هم در کنار طرح آفتاروجود دارد و در همین قالب است فقط ضرایب آن بالاتر بوده و مدت سپردهگذاری 3 تا 12 ماه و زمان بازپرداخت 6 تا 60 ماه در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه این مطلب اضافه کرد: اشخاص حقوق بگیر و کارگر و مستمریبگیر هم میتوانند از طرحهای آفتاب و چشمه بانک سینا استفاده کرده و علاوه بر آن شرکـتها و اشخاص حقوقی هم میتوانند در بانک سپردهگذاری کرده و براساس میانگین حسابشان برای کارمندان خود وام دریافت کنند.
نرخ کارمزد تسهیلات طرح آفتاب صفر درصد است
مدیر امور بانکداری اجتماعی بانک سینا گفت: نرخ کارمزد تسهیلات طرح چشمه 2 درصد و نرخ کارمزد تسهیلات طرح آفتاب صفر درصد در نظر گرفته شده و مدت بازپرداخت آن 60 ماهه است و بانک سینا برای جذب و پرداخت این منابع مانع و مشکلی ندارد.
مدیر بانکداری اجتماعی بانک سینا عنوان کرد: تسهیلات تکلیفی براساس دستورالعمل بانک مرکزی در زمینه ازدواج، فرزند و اشتغال پرداخت میشود که سال جاری در بخش فرزندآوری 96 درصد از بودجه مربوط به این حوزه تحقق یافته و در رتبه اول قرار داریم.
وی ادامه داد: در زمینه ازدواج چهار هزار و 723 مورد تسهیلات از ابتدای سال به مبلغ 9 هزار و 674 میلیارد ریال پرداخت شده است.
نادری اضافه کرد: در زمینه فرزندآوری 6 هزار و 20 نفر تسهیلات به میزان سه هزار و 863 میلیارد ریال با تحقق 97 درصد دریافت کردهاند. وی اضافه کرد: در زمینه اشتغالزایی با کمک کمیته امداد سه هزار و 762 نفر به میزان چهار هزار و 254 میلیارد ریال و با تحقق 85 درصد در این بخش محقق شده است.
بانک سینا در کنار بنیاد مستضعفان در مناطق محروم حضور دارد
وی با اشاره به اینکه از محل منابع قرضالحسنه در بخش قرضالحسنه تسهیلات پرداخت شود، گفت: در طرح آفتاب و چشمه بانک سینا در مناطق محروم و کم برخوردار حضور داشته و با توجه به سیاست سهامدار عمده بانک که همان بنیاد مستضعفان است محرومیتزدایی و پرداخت تسهیلات به جامعه هدف از طریق بنیاد علوی انجام میشود.
مدیر امور بانکداری اجتماعی بانک سینا خاطر نشان کرد: از ابتدای سال گذشته تاکنون 23 هزار میلیارد ریال تسهیلات محرومیتزدایی به جامعه هدف پرداخت شده که این تسیهلات در حوزه معیشت، اشتغال و مسکن پرداخت شده است.
وی ادامه داد: 106 هزار نفر در این حوزه از بانک سینا تسهیلات دریافت کردند که آن هم مربوط به تسهیلات قرض الحسنه با کارمزد 2 درصد بوده است.
وی افزود: تسهیلات آفتاب با اقساط تا 48 ماه و نرخ صفر درصد پرداخت میشود که این موضوع مورد توجه است.
مدیر بانکداری اجتماعی بانک سینا به مزیت طرح آفتاب اشاره کرد و گفت: طرح آفتاب از یک تا 12 ماه سپرده گذاری دارد و ضریب پرداخت نزدیک به هم خواهد بود و بر اساس میانگین بوده اما باید گفت که روش پرداخت وام در این طرحها آسان شده است.
وی اذعان داشت: بانک سینا از معدود بانکهایی به شمار می رود که دارای تراز مثبت بوده و اضافه برداشت از بانک مرکزی را هم ندارد.
درگاه دیجیتال در بانک سینا راه اندازی خواهد شد
نادری ادامه داد: ظرف دو تا سه ماه آینده درگاه دیجیتال بانک سینا راهاندازی خواهد شد و این موضوع در دستورالعمل بانک قرار دارد که در آن صورت فرایند پرداخت وامهای غیرحضوری به شکل 24 ساعته خواهد بود.
وی به شرایط ضامن برای دریافت تسهیلات اشاره کرد و افزود: بانک سینا برای پرداخت تسهیلات قرضالحنسه یک ضامن مطالبه می کند.
مدیر امور بانکداری اجتماعی بانک سینا خاطر نشان کرد: در مورد افرادی که رتبه اعتباری آنها A یا B باشد هم می توان ضامن دریافت نکرد و با دریافت یک چک یا سفته وام پرداخت میشود، اما برای رتبه های پایینتر اعتباری یک ضامن درخواست میشود.
وی به تسهیلات اشتغالزایی تبصره 16 و 18 بودجه اشاره کرد و اظهار داشت: تبصره 16 مربوط به وام ازدواج و فرزندآوری و تسهیلات تبصره 18 با کمیته کمیته امداد و صندوق نوآوری و شکوفایی و با همکاری بنیاد علوی برای ایجاد اشتغال پرداخت میشود.
وی اذعان داشت: با توجه به تفاهم نامه بین بانک سینا و بنیاد علوی در 80 منطقه هدف و آسیبپذیر کشور تسهیلات مسکن پرداخت میشود در حالیکه در گذشته مدارک متقاضیان به تهران ارسال شده و مورد بررسی قرار می گرفت و پس از طی این مراحل رتبه اعتباری افراد اعلام میشد که این کار 40 تا 60 روز طول میکشید تا مشخص شود که آیا وام به متقاضی تعلق میگیرد یا خیر و این زمان طولانی را سپری می کرد.
مدیر امور بانکداری اجتماعی بانک سینا گفت: با سامانه سیپات سامانه حمایتی بانک سینا در همان ابتدا استعلامها انجام شده به شرط اینکه موبایل متقاضی به نام خودش باشد.
وی ادامه داد: همچنین فرد متقاضی، چک برگشتی و وام معوق نداشته باشد تا درخواست او ثبت شده و پس از تأیید درخواست از سوی بنیاد علوی به بانک معرفی میشود.
نادری اذعان داشت: کیف دیجیتال از دیگر محصولات بانک سینا برای مناطق صعبالعبور به شمار می رود. در صورتی که بیش از 100 نفر متقاضی وجود داشته باشد با خودروهای سیار بانکداری مراجعه کرده و مدارک متقاضیان را دریافت میکنند، اما پرداخت تسهیلات طبق ضوابط بانک مرکزی در شعبه بانک انجام میشود.
وی اظهار داشت: از سال گذشته تاکنون در زمینه اشتغال با همکاری بنیاد علوی 6 هزار و 948 نفر به میزان پنج هزار و 200 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده و در حوزه کمیته امداد امام خمینی (ره) سه هزار و 762 نفر به میزان چهار هزار و 254 میلیارد یال تسهیلات تکلیفی اشتغال دریافت کردهاند.
نادری با اشاره به اینکه با توجه به تملک قهری 33 درصد سهام بانک سینا توسط صندوق توسعه ملی آیا صندوق هم در زمینه پرداخت تسهیلات تکلیفی موافق است، گفت: این محصولات در حوزه قرضالحسنه بوده که بر اساس قانون بانک مرکزی منابع قرضالحسنه باید به کارهای قرضالحسنه پرداخت شده و سهامدار عمده بانک سینا و هم بنیاد مستعضفان و هم صندوق توسعه ملی در این زمینه موافق هستند.
وی یادآور شد: در سال گذشته 28 هزار میلیارد ریال تسهیلات تکلیفی دولت برای بخشهای مختلف و در قالب محصولات اجتماعی پرداخت شد.
مدیر امور بانکداری اجتماعی بانک سینا اذعان داشت: تسهیلات تکلیفی از نظر وقت و پرسنل برای بانک زحمت داشته و با توجه به این موضوع مأموریت اجتماعی بانک سینا انجام میشود.
نادری گفت: در همایش رویداد تراکنش ایران هم سامانهای برای محرومیتزدایی معرفی و به عنوان محصول برتر شناخته شد.
وی خاطر نشان کرد: مصرف سپرده قرض الحسنه در واقع، تسهیلات قرض الحسنه است. این گونه نیست که منابع قرض الحسنه را به سمت مرابحه برد.
مدیر امور بانکداری اجتماعی بانک سینا اذعان داشت: بانک سینا همواره در حوزه مسئولیت های اجتماعی پیشتاز بوده و خواهد بود و هیچ گونه نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
نظر شما