شکار پرندگان مهاجر و کنار آبزی در قصرشیرین همچنان ممنوع است

قصرشیرین- ایرنا- رییس اداره حفاظت محیط زیست قصرشیرین گفت: شکار پرندگان مهاجر و کنارآبزی در این شهرستان در راستای مقابله و پیشگیری از شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان همچنان ممنوع است.

«پژمان فتاح‌پور» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به احتمال شیوع بیماری فوق حاد توسط پرندگان آبزی و کنارآبزی از زمان شیوع کرونا تاکنون پروانه شکار پرندگان صادر نمی‌شود و در این رابطه نیز اطلاع رسانی لازم صورت گرفته و در صورت مشاهده هرگونه شکار غیرمجاز با متخلفان برخورد قانونی می شود.

وی از نمونه های پرندگان مهاجر را لک لک، حواصیل و اگرت، بیان کرد و گفت: با همکاری اداره دامپزشکی پایش های مراقبتی بر تالاب ها و همچنین مجتمع ماهیان گرمابی با توجه به کوچ پرندگان در قشلاق و نظارت بر مراکز عرضه طیور برای مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در این شهرستان انجام می شود.

رییس اداره حفاظت محیط زیست قصرشیرین گفت: پناهگاه حیات وحش قراویز با سه هزار و ۸۰۰ هکتار مساحت، پرجمعیت‌ترین زیستگاه گله‌های آهوی ایرانی در کشور است که افزون بر ۲ هزار و ۵۰۰ راس آهو در این منطقه مشاهده شده و سرشماری گونه های پستانداران در پناهگاه حیات وحش این منطقه و همچنین سرشماری پرندگان مهاجر سالیانه ۲ بار، اواخر پائیز و اواخر خردادماه توسط معاونت پایش و نظارت محیط زیست استان کرمانشاه انجام می شود.

فتاح‌پور ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون در مجموع ۱۴ متخلف شکار و صید در قصرشیرین دستگیر شده اند که با تشکیل ۱۱ فقره پرونده برای صدور حکم و پرداخت جریمه به دستگاه قضا ارجاع شده اند که صیدغیر مجاز ۳۰ قطعه ماهی، شکار ۲ راس آهو و ۴۹ قطعه پرنده از موارد تخلف دستگیر شدگان است.

وی از مردم خواست تا تخلفات زیست محیطی و گزارش های خود را با شماره تماس ۱۵۴۰ اطلاع دهند تا در کمترین زمان ممکن بررسی شود.

۲ پناهگاه حیات وحش قراویز و زله زرد در قصرشیرین

قصرشیرین دارای ۲ پناهگاه حیات وحش قراویز به مساحت سه هزار و ۸۰۰ هکتار، زله زرد با ۴۰ هزار هکتار در شعاع هفت کیلومتری نوار مرزی به مساحت ۱۷۰ هزار هکتار است که در این مناطق انواع پرندگان و گونه های جانوری زیست می کنند که حفاظت از آن ها نیازمند مشارکت همگانی است.

پناهگاه حیات وحش قراویز مشترک قصرشیرین و سرپل ذهاب هم اکنون تنها زیستگاه منحصر به فرد آهوی ایرانی در منطقه غرب کشور بشمار می رود.

منطقه زله زرد مشترک قصرشیرین و گیلانغرب با ۴۰ هزار هکتار مساحت یکی از مناطق مهم زیستگاه گونه های نادر گیاهی و جانوری در استان کرمانشاه و کشور به شمار می رود که از سال ۱۳۷۳ تحت حفاظت است.

از جانوران موجود در این منطقه می توان به کل و بز وحشی، قوچ و میش، آهو، گرگ، روباه، خرگوش، تشی و بزمجه اشاره کرد.

همچنین گونه های پرندگان کبک، تیهو، سار و فاخته نیز در این زیستگاه با پوشش گیاهی بلوط، پلک، تنگرس، آلبالو وحشی و گیاهان مرتعی زندگی می کنند.

شهرستان قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزارنفر جمعیت، دارای ۱۶۱هزار و ۳۰۰ هکتار اراضی منابع ملی و طبیعی شامل ۱۵۴ هزار و ۸۰۰ هکتار مرتع و ۶هزار و ۵۰۰ هکتار جنگل است.

کرمانشاه ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار هکتار مساحت دارد که ۷۰ درصد آن را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha