به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای در دیدار با اعضای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و ستاد دهه فجر ضمن تبریک ایام و اعیاد رجبیه و در پیش بودن ایامالله دهه فجر، اظهار داشت: انقلاب اسلامی به لحاظ جمیع مؤلفهها، یک انقلاب بینظیر در طول تاریخ است؛ بنابراین هنوز جا دارد که ابعاد و زوایای مختلف این رخداد بینظیر را تبیین و تشریح کنیم و در این عرصه به مقتضیات زمان و ویژگیهای عصر حاضر همچنین ذهنیت مخاطبین، توجه ویژه داشته باشیم.
رئیس قوه قضاییه افزود: ستاد بزرگداشت دهه فجر باید فهرستی از ویژگیها و خصایص مرتبط با عصر حاضر و همچنین ذهنیتهای مخاطبین فعلی را تدوین کند و در اختیار مبلغان قرار دهد تا آنها در راستای همین موارد به تبیین و تشریح ابعاد و زوایای گوناگون انقلاب اسلامی بپردازند.
انقلاب اسلامی به معنای واقعی کلمه مردمی بود
رئیس عدلیه با بیان اینکه انقلاب اسلامی به معنای واقعی کلمه، یک انقلاب مردمی بود، تاکید کرد: در برگزاری مراسم دهه فجر باید از حداکثر ظرفیتهای مردمی بهره گرفت و به مسائل واقعی مردم توجه کرد. چنانچه مسائل واقعی مردم را نادیده بگیریم، از تاثیرگذاری حرفمان کاسته میشود؛ همزمان با توجه به این موضوع باید به القائات شیطان و چگونگی مواجهه و تبیین درست مسائل و موفقیتها هم توجه ویژه داشت.
تمهیدات دستگاه قضا برای ایامالله دهه فجر
محسنی اژهای با اشاره به برخی تمهیدات اندیشیدهشده در دستگاه قضایی برای ایامالله دهه فجر، گفت: ما در قوه قضاییه به مناسبت ایامالله دهه فجر و اعیاد رجبیه و شعبانیه، به مقامات و مسئولان قضایی دستور دادهایم که بیش از پیش در اجتماعات مردمی حاضر شوند و مشکلات مردم را به صورت غیرمستقیم و بیواسطه از زبان خود آنها استماع کنند و در راستای رفع مسائل حقوقی و قضایی مردم حداکثر توان خود را بکار گیرند. تاکید کردهایم که این ملاقاتهای بیواسطه با مردم از ناحیه مقامات قضایی، صرفاً به برپایی میزهای خدمت و فیالمثل گرفتن ۱۰۰ درخواست و نامه از مردم منحصر نشود بلکه به معنای واقعی کلمه از کار مردم گرهگشایی شود.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: همچنین دستور دادهایم که به مناسبت ایام و اعیاد پیشرو، زمینه آزادی و ارفاق در قبال زندانیان و محکومان واجد شرایط، فراهم شود؛ تاکید به مقامات ذیربط قضایی آن است که حتی برای یک روز نیز از به زندان انداختن فردی که زندان رفتن او ضرورتی ندارد و مثلا اگر میتوان برای او قرار کفالت صادر کرد، پرهیز کنند؛ معتقدیم همین یک روز به زندان رفتن نیز برای فرد و خانوادهاش، تبعات و آسیبهایی در پی دارد همچنین از بیرون زندان بودن فردی که حضورش در جامعه برای مردم خطرناک و آسیب زاست نیز باید جلوگیری شود.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به بخشهایی از اقدامات عدلیه در دو سال اخیر در ساحات و حوزههای گوناگون برای افزودن بر سرمایه اجتماعی نظام و امیدوار کردن مردم، گفت: در قوه قضاییه، تمرکز خود را معطوف به انسداد گلوگاههای فساد و زدودن بسترهای فسادزا کردهایم؛ در این مورد بر مقولههای بانکی، ارزی، واردات و صادرات و سایر مقولهها متمرکز شدهایم؛ بعضاً با انجام یک اقدامِ کلان، از ایجا دهها و شاید صدها پرونده جلوگیری به عمل آوردیم.
پیشگیری از ساختوسازهای غیرمجاز
رئیس عدلیه گفت: در قضیه تصرف اراضی و تغییر کاربریهای غیرمجاز نیز ورود جدی داشتهایم و به گونهای تمهید کردهایم که تاحد امکان از ساختوساز غیرمجاز پیشگیری کنیم و در همان ابتدای کار جلوی تصرف غیرمجاز را بگیریم؛ البته قطعا مطابق با قانون به تخریب ساختوسازهای غیرمجاز نیز مبادرت میورزیم؛ نظیرِ کاری که روز گذشته در نوشهر انجام گرفت و در آن قضیه هم توجه و تمرکز قضایی بر نقطه و تخلف اصلی است؛ افرادی بیش از ۷ هکتار زمین را برای امر گردشگری دریافت کرده بودند اما با پرداخت رشوه و اَعمال مغایر با قانون، بدون جواز شروع به ساختوساز کرده بودند و یک واحد از سازههای خود را به قیمت ۸۰ میلیارد تومان پیشفروش کرده بودند.
قاضیالقضات تصریح کرد: در نتیجه تمرکز قوه قضاییه بر جلوگیری از تصرفات غیرمجاز، در برخی استانها که روند تصرفات اراضی و تغییر کاربری اراضی به صورت غیرمجاز، صعودی بود، با کاهش این قبیل تخلفات و جرائم روبهرو هستیم.
صیانت از بیتالمال در حوزه زمین و مقابله و مبارزه قاطعانه و بدون اغماض با تجاوز و تعدّی به منابع طبیعی و اراضی ملی از دستورکارهای اصلی دوره تحول و تعالی قضایی است
محسنی اژهای گفت: صیانت از بیتالمال در حوزه زمین و مقابله و مبارزه قاطعانه و بدون اغماض با تجاوز و تعدّی به منابع طبیعی و اراضی ملی از دستورکارهای اصلی دوره تحول و تعالی قضایی است و تخریب ساخت وسازهای غیرمجاز را نیز از خود قوه قضاییه آغاز کردیم و ساختمانی را که در بستر رودخانه چالوس مرتبط با دستگاه قضایی بود، به عنوان قدم اول قلعوقمع کردیم و پس از آن سراغ سایر مستحدثاتی رفتیم که به صورت غیرمجاز در آن منطقه احداث شده بودند و محیطزیست و آب شرب مردم منطقه را تهدید میکردند.
رئیس قوه قضاییه افزود: بعد از پیشگامی دستگاه قضا در تخریب بنای متعلق به خود در بستر روخانه کرج، تقریباً همه ادارات دولتی و نهادهای حاکمیتی که در آن حوزه دارای مستحدثاتی بودند، اعلام آمادگی کردند که با رضایت خود اقدام به اجرای قانون کنند و پس از آن نیز، مراحل مختلف اقدامات صورت گرفته در حوزه رودخانه کرج از قبیل «آزادسازی»، «ایمنسازی» و «ساماندهی فضای آزادسازی شده جهت استفاده عموم مردم»، در دستور کار قرار گرفت.
رئیس دستگاه قضا گفت: در سالهای اخیر در هر مقوله و مبحثی که به صورت مسئلهمحور ورود پیدا کردیم، توانستیم تا حد زیادی مسائل آن حوزه را برطرف کنیم و تا حدودی به نقطه مطلوب برسیم؛ در مبحث حفظ حقوق بیتالمال و مقابله با تعدی به اراضی ملی و منابع طبیعی ما شاهد موفقیت این رویکرد و پیشرفت کار هستیم؛ اگر چه در این قبیل مباحث باید مستمراً تلاش بیشتری را مصروف داریم اما تجربه سالهای اخیر نشان داده که با ورود مسئلهمحور به مسائلی نظیر مقابله با تعدی و تجاوز به منابع طبیعی و بیتالمال، میتوانیم نتایج مثبتی را کسب کنیم.
رئیس عدلیه با اشاره به سفر اخیر خود به استان بوشهر و شهرستان عسلویه، گفت: در منطقه عسلویه، مردمان ۴ شهر و ۱۰ روستا، بیش از ۳۰ سال با مشکل ثبت اسناد مالکیت اراضی و املاک خود مواجه بودند؛ بر همین اساس بر رفع این مشکل تمرکز کردیم و این مهم در جریان سفر اخیر به استان بوشهر محقق شد؛ به طور کلی تلاش ما این است که مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی مردم در نقاط مختلف کشور را احصاء کنیم و با تمام توان درصدد رفع آنها برآییم؛ البته در این راستا، توجه داریم که به مردم وعدهای که قابلیت اجرا ندارد را ندهیم و از سویی دیگر به تمام وعدههایی که به مردم میدهیم جامه عمل بپوشانیم.
تمرکز قوه قضاییه بر تأمین امنیت سرمایهگذاری
محسنی اژهای با اشاره به اقدامات قوه قضاییه در راستای تحقق شعار سال ناظر بر «مهار تورم و رشد تولید» گفت: در قوه قضاییه، به مقوله تأمین امنیت سرمایهگذاری متمرکز شدهایم و در نتیجه تدابیر اتخاذ شده، احساس امنیت سرمایهگذاران بخش خصوصی، مقداری بیشتر شده است؛ فردی که میخواهد در یک پروژه ملی که بهرهبرداری از آن مربوط به ۱۰ سال آتی است، سرمایهگذاری کند؛ قطعاً باید از جهات مختلف امنیت داشته باشد و ما به این موضوع تاکید داریم.
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین «موسیپور» رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به بیان راهبردهای اصلی ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی در پیشبینی برنامههای مختلف پرداخت و گفت: با توجه به قرین شدن ایامالله دهه مبارک فجر سال جاری با ایام و اعیاد ماه رجبالمرجب، برنامههای شاد، پُرسُرور و پُرنشاط برای اجرا در سراسر کشور پیشبینی شدهاند.
وی با اشاره به تلاشهای دشمنان برای اختلافافکنی میان اقوام و مذاهب مختلف در ایران، تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران متعلق به همه اقوام، مذاهب، گرایشها، گروهها و اقشار است و برنامههای دهه فجر امسال نیز به فضل الهی، نمایشدهنده اوج وحدت و انسجام ملی در کشور خواهد بود.
موسیپور، دهه فجر را بهترین فرصت برای روایتگری و جهاد تبیین در خصوص دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی دانست و گفت: علیرغم ۴۵ سال توطئهافکنی استکبار جهانی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، کشور ما شاهد دستاوردها و پیشرفتهای فراوان و حیرتانگیزی در حوزههای مختلف بوده است ولیکن این دستاوردها آنچنان که باید و شاید برای مردم تبیین نشدهاند.
وی افزود: پرداختن به اهمیت موضوع «مشارکت مردم در انتخابات»، از دیگر راهبردهای پیشبینی شده ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی در برنامههای ایامالله دهه فجر سال جاری خواهد بود.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی بر ضرورت تبیین اقدامات و دستاوردهای قوه قضائیه برای آحاد مردم تاکید کرد و گفت: در وهله کنونی که قوه قضائیه با تدابیر، پیگیریها و جدّیت حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، موفقیتهای قابل توجهی را در حوزههای مختلف کسب کرده است، باید به نحو احسن این دستاوردها و موفقیتها برای عموم مردم تبیین شوند و ما در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی آمادگی هرگونه همکاری با دستگاه قضایی در این حوزه را داریم.
«قنبری» رئیس ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی نیز در این جلسه، با اشاره به برخی اقدامات صورت گرفته در کمیتههای تخصصی این ستاد در پایتخت، از برگزاری هزار و ۴۰۰ جلسه هماهنگی در شهرستانهای سراسر کشور برای برگزاری هرچه باشکوهتر مراسمات دهه فجر سال جاری خبر داد.
«الفت» معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه نیز با اشاره به برخی برنامههای «فرهنگی» و «تبیینی» پیشبینیشده در عدلیه در راستای گرامیداشت ایامالله دهه مبارک فجر، گفت: ما در دستگاه قضایی کلیه امکانات خود را بسیج کردهایم تا مراسمات گرامیداشت ایامالله دهه فجر را به شکل شایستهتر و مطلوبتری نسبت به سالیان گذشته برگزار کنیم.
وی افزود: برپایی میز خدمت و ارائه مشاورههای قضایی در حاشیه راهپیمایی ۲۲ بهمن در اقصینقاط کشور، از جمله برنامههای پیشبینیشده عدلیه در جشن انقلاب است.
حجتالاسلام والمسلمین «محمودی» سرپرست معاونت امور استانهای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی نیز طی سخنانی با اشاره به برخی اقدامات صورت گرفته در کمیته قوه قضاییهی ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی، خواستار تعامل حداکثری دستگاه قضا با این کمیته در راستای تبیین هرچه بیشتر دستاوردهای قضایی شد.
وی با بیان اینکه مراسم رسمی دهه فجر سال ۱۴۰۲ از روز دوازدهم بهمن در حرم مطهر امام خمینی(ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی آغاز خواهد شد، گفت: در این روز در سراسر کشور نیز برنامههای ویژهای به مناسبت سالروز ورود تاریخی امام راحل به کشور پیشبینی شده است.
حجتالاسلام والمسلمین «تقوی» نیز در این جلسه، عامل اصلی ماندگاری عاشورای حسینی را جهاد تبیین حضرت زینب کبری(س) دانست و گفت: متأسفانه ما در کشورمان در حوزه جهاد تبیین و معرفی دستاوردهای عظیم انقلاب اسلامی، دچار نقص هستیم و ضرورت دارد که نهادهای فرهنگی و تبلیغی، رسالت خود را در این زمینه به نحو احسن و آنگونه که شایسته است، انجام دهند.
وی، ضمن تقدیر از اقدامات صورت گرفته توسط دستگاه قضا در دوره ریاست حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، خواستار اتخاذ تدابیر لازم برای افزایش تعامل و ارتباط میان دستگاه قضا و شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در راستای انعکاس و تبیین هرچه بیشتر دستاوردهای عدلیه برای مردم شد.
«سهرابی» مسئول کمیته بینالملل ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی نیز در این جلسه، از پیشبینی و تدارک برنامهها و مراسمات دهه فجر انقلاب اسلامی در ۱۴۰ سفارتخانه و سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران خبر داد و گفت: با توجه به رو به افول بودن دوران یکجانبهگرایی در جهان، برای اولین بار، بزرگترین نمایشگاه بینالمللی چندجانبه گرایی را در ژنو برگزار خواهیم کرد.
وی با اشاره به اهمیت روزافزون موضوع غزه و فلسطین در جهان، از پیشبینی برگزاری همایشی با حضور حدود ۳۰۰ مهمان خارجی از کشورهای مختلف با موضوع غزه و مواضع انقلاب اسلامی در قبال فلسطین، همزمان با ایامالله دهه فجر خبر داد.
حجتالاسلام والمسلمین «علیاکبری» عضو هیئت اندیشهورز شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی نیز طی سخنانی بر ضرورت انجام اقدامات تبیینی قوه قضاییه در زمینه مبارزه با فساد تاکید کرد و خواستار آن شد که دستگاه قضایی با انجام اقدامات روشنگرانه، برخی سوءظنهای ایجادشده در افکار عمومی پیرامون مقوله وجود فساد در کشور را برطرف کند.
«منوچهر متکی» نیز در این جلسه، خواستار اتخاذ تدابیری از سوی قوه قضاییه برای معرفی دقیق سیستم قضایی کشورمان به نخبگان جهان اسلام شد.
حجتالاسلام «پورثانی» سرپرست اداره کل فرهنگی هنری، اردوها و فضای پرورشی وزارت آموزش و پرورش نیز ضمن ارائه گزارشی از برنامههای پیشبینی شده در مدارس سراسر کشور همزمان با ایامالله دهه فجر، گفت: روز چهارشنبه ۱۱ بهمن، زنگ انقلاب در مدارس سراسر کشور به صدا در خواهد آمد.
وی همچنین از شرکت بیش از ۳۰۰ هزار دانش آموز کشور در مراسمهای اعتکاف امسال خبر داد و در ادامه گفت: با توجه به اینکه نوجوانان ما، انقلاب و دفاع مقدس را درک نکردهاند، «روشنگری پیرامون وضعیت و شرایط کشور در برهههای مختلف» و همچنین «تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی» برای دانشآموزان، اولویت دوچندانی نسبت به سایر اقشار جامعه دارد.
مسئول کمیته کودک ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی نیز در این جلسه به ذکر برخی از برنامههای این کمیته در راستای برگزاری هرچه باشکوهتر مراسم جشن انقلاب پرداخت.
نظر شما