به گزارش ایرنا، در طول فصول سال، و ساعت های مختلف هر روز شهر یاسوج ترافیک سنگینی را تجربه میکند به طوری که عبور و مرور در برخی مناطق شهر و خیابانهای اصلی قفل و ایاب و ذهاب به کندی صورت می گیرد.
گره های پرپیچ و خم ترافیکی یاسوج ۲۵۰ هزار نفری که در طول سال میزبان گردشگران زیادی از سراسر کشور است همیشه برای مسئولان و مردم با چالش های زیادی همراه بوده است.
جانمایی بد برخی مدارس، مشکلات هندسی بعضی از میدان ها، کمبود پارکینگ در سطح شهر، کمبود تقاطع های غیرهم سطح، کم عرض بودن خیابانها از دلایلی است که ترافیک سنگین را در خیابان های یاسوج تشدید می کند.
بافت درهم تنیده شهری، تجمیع مراکز خرید، تجاری و مطب های پزشکان در هسته مرکزی شهر، کمبود وسایل نقلیه عمومی، راغب نبودن مردم برای استفاده از این ناوگان به دلیل ناکارآمدی ، سرازیر شدن خودروهای شخصی به خیابانها به خصوص در ساعات خاصی از روز، نبود پارکینگ های عمومی در مناطق مختلف به خصوص مرکز شهر و رعایت نشدن قوانین راهنمایی و رانندگی از دیگر عوامل موثر بر ایجاد ترافیک شهری و گره های کور یاسوج است.
با توجه به گستردگی این دلایل می توان دریافت که حل این مشکلات در کوتاه مدت به تنهایی با ورود یک دستگاه یا بخشی خاص از یک سازمان ممکن نیست و باید برنامه ریزی بلند مدت با همکاری دستگاه های متولی در این زمینه صورت گیرد.
نبود زیرساخت ها عامل اصلی در بروز گره های ترافیکی یاسوج است
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه وبویراحمد گفت: سرانه پایین پارکینگ، نبود زیرساخت حمل و نقل، مهاجرت پذیری و ضعف فرهنگ از عوامل اساسی در بروز مشکلات و چالش های ترافیکی شهر یاسوج است.
علی محمد روستا اظهار داشت: فرهنگ سازی، ارائه آموزش های راهبردی و برنامه ریزی برای همکاری بیشتر شهروندان به صورت مستمر ، بهترین راهکار برون رفت از مشکلات ترافیکی در شهرهای مختلف به ویژه یاسوج مرکز این استان است.
وی بیان کرد: عملیاتی شدن فرهنگ ترافیک باید با اتخاذ راهکار درست و اصولی در جامعه و بین شهروندان از سوی مدیران و متولیان امر نهادینه شود.
روستا تصریح کرد: باید شهرداری یاسوج با ایجاد زیرگذر در نقاط پرترافیک، اصلاح نقاط هندسی تقاطع ها، ایمن سازی، خط کشی معابر و استفاده از دوربین های کنترل سرعت با پلیس راهور در زمینه کاهش مشکلات ترافیکی همکاری خود را افزایش دهند.
توسعه زیرساخت ها
رئیس پلیس راهور کهگیلویه و بویراحمد اعتقاد دارد که مرتفع شدن مشکلات ترافیکی شهر یاسوج نیازمند توسعه زیرساخت هایی مانند احداث زیرگذر و پارکینگ های عمومی، ایجاد تقاطع های غیرهم سطح، ساماندهی دست فروشان و اصلاح شکل هندسی برخی بولوارهاست.
سرهنگ جابر پیوست با اشاره به اینکه یاسوج تنها مرکز استانی است که یک فضا برای پارک حداقل ۱۰۰دستگاه خودرو ندارد ، تاکید کرد: تعیین تکلیف طرح احداث پارکینگ طبقاتی که با مشارکت تامین اجتماعی در حال ساخت بوده و هم اکنون عملیات اجرایی آن کند شده نخستین نیاز گشودن گره های ترافیکی شهر یاسوج است.
نبود زیرساخت های سیستم پایش تصویری در شهرهای کهگیلویه و بویراحمد
رئیس پلیس راهور کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: سیستم پایش تصویری در هیچ کدام از شهرهای استان وجود ندارد و این مهم یک معضل جدی در استان است.
سرهنگ پیوست تاکید کرد: چنانچه سیستم پایش تصویری راه بیافتد عملا دوربین های نظارتی بیشتر می شوند و امنیت در شهرهای استان بهتر برقرار خواهد شد. همچنین گره های تصادفی در استان برطرف، نظم و انضباط بیشتر حاکم و رضایت مندی مردم بالاتر خواهد رفت که در این میان رضایتمندی مردم جزو اهداف مهم پلیس راهور استان است.
رئیس پلیس راهور کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: توسعه زیرساخت های پایش تصویری سه شهر یاسوج، گچساران و کهگیلویه جزو اولویت های پلیس است.
احداث زیرگذر در سه نقطه از شهر یاسوج
شهردار یاسوج گفت: طرح های مطالعاتی احداث زیرگذر در میدان های جهاد،آریوبرزن و انقلاب این شهر انجام شده است.
کیوان آشنا با اشاره به اینکه احداث زیرگذر و روگذر از مهمترین راهکارهای باز شدن گره های ترافیکی یاسوج به عنوان یکی از مشکلات کهنه مرکز کهگیلویه و بویراحمد است از مسوولان خواست تا برای تخصیص اعتبار به منظور اجرای این طرح ها چاره اندیشی کنند.
وی با بیان اینکه احداث یک معبر به طول یک کیلومتر و عرض ۱۵متر در منطقه بنسنجان و میدان جهاد شهر یاسوج کمک زیادی به کاهش ترافیک در این منطقه کرده تاکید کرد: می توان با اجرای طرح های کارشناسانه به کاهش این معضل کمک کرد.
آشنا تصریح کرد: برای تقویت زیرساخت های ترافیکی بولوار انقلاب شهر یاسوج توافق اولیه به منظور تامین زمین انجام گرفته اما تملک آن در گرو جابه جایی ۳۰ قبر در آرامستان منطقه زیرتل است.
وی خاطرنشان کرد:جابه جایی قبوری که کمتر از ۳۰ سال از دفن درگذشتگان در آن می گذرد نیازمند مجوز است که به همین علت تملک زمین معطل مانده است.
شهردار یاسوج با یادآوری اینکه مجموع بودجه پیش بینی شده برای شهرداری یاسوج در سال جاری پنج هزار و ۴۰۰ میلیارد بوده که تنها سه هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال آن محقق شده تاکید کرد: اعتبارات شهرداری پاسخگوی نیاز توسعه این شهر گردشگر پذیر نیست.
آشنا عنوان کرد: همچنین توافق های اولیه برای تملک یکهزار متر مربع زمین در خیابان جمهوری به ارزش پنج هزار میلیارد ریال انجام گرفته اما تحقق آن نیازمند مجوز کمیسیون ماده پنج است.
وی با اشاره به امکان افزایش قیمت زمین و فسخ شدن توافق های انجام شده از سوی مالکان از مسوولان خواست تا نسبت به تعیین تکلیف این موضوع مهم اهتمام کنند.
شهردار یاسوج ابراز کرد: همچنین برای کاهش گره های ترافیکی ۶ دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومی این شهر افزوده شده است.
آشنا خاطرنشان کرد: اختصاص ۳۰ دستگاه ون از دیگر نیازهای رفع مشکلات گره های ترافیکی یاسوج است که پیشنهاد آن در سازمان حمل و نقل شهرداری مطرح شده است.
براساس آخرین آمار شهر یاسوج و مناطق اطراف مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد ۲۵۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما