استاندارهمدان: صنایع به سمت تولید دانش بنیان حرکت کنند

همدان- ایرنا- استاندار همدان گفت: دانشگاه‌های استان دستاوردهای خوبی در راستای عملیاتی کردن علم و دانش دارند و صنایع بزرگ باید با بهره گیری از این ظرفیت به سمت تولید دانش بنیان حرکت کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا قاسمی‌فرزاد روز سه‌شنبه در نشست اعضای ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان استان همدان افزود: دانشگاه‌ها در کنار انجام وظایف ذاتی خود، علم و دانش را به مرحله اجرایی رسانده اند و در بخش اقدام و عمل دانش را به محصول تبدیل کرده اند.

وی با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته برای توسعه حوزه نوآوری و فناوری در طول ۲ سال گذشته، اظهار کرد: تلاش جهادی دانشگاه‌های استان برای افزایش بهره‌وری بسیار ارزشمند و در این زمینه اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته است.

قاسمی فرزاد با بیان اینکه ارتقا سهم اقتصاد دانش بنیان از سهم ملی و استانی قابل توجه است، خاطرنشان کرد: ماموریت محور کردن دانشگاه های استان در برنامه چهار ساله تدوین شده است و باید آن را با برنامه هفتم توسعه هماهنگ سازی کنیم.

وی ادامه داد: در استان همدان برای کمبودها و مشکلات مختلف باید به سمت تولید دانش بنیان برویم و برای حل بحران آب باید به سمت محصولات کم آب بر و افزایش بهره وری حرکت کنیم.

استاندار همدان تاکید کرد: در جلسات ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان استان هر یک از سازمان‌ها و دستگاه‌ها اقدامات خود در بخش بهره وری را گزارش می دهد.

وی تاکید کرد: در بخش کشاورزی برای جبران کمبود آب و در راستای صرفه جویی، حرکت به سمت فعالیت‌های گلخانه ای و اصلاح بذر و نهال در دستور کار قرار دارد.

قاسمی فرزاد با اشاره به اینکه برداشت گندم در استان همدان به ۱۱ تا ۱۳ تن در هکتار افزایش یافته است، افزود: در سفری که به ازبکستان داشتیم، مسوولان آن کشور، پس از مشاهده موفقیت های ما در بخش کشاورزی، اشتیاق پیدا کردند با پردیس جهاد کشاورزی استان همدان ارتباط برقرار کنند.

وی تصریح کرد: موضوع زنجیره ارزش و افزایش بهره‌وری باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و ارتباط بین پارک علم و فناوری و دانشگاه‌های استان می تواند اثر شگفت آوری داشته باشد.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز گفت: استان همدان به لحاظ مدیریتی همراهی خوبی با حوزه فناوری و نوآوری دارد و همین موضوع در توفیقات این استان موثر بوده است.

سجاد محمدعلی‌نژاد افزود: در حوزه رشد واحدهای فناور، وضعیت استان همدان در رده متوسط روبه بالا قرار دارد اما این بخش قابل توسعه است.

وی با اشاره به اینکه همدان جز استان‌های فعال در حوزه نوآوری و فناوری است، تصریح کرد: باید تلاش کنیم تا ظرفیت های انسانی و دانش آموختگان دانشگاه ها را در توسعه صنعت و رشد اقتصادی بیشتر داشته باشیم.

محمدعلی‌نژاد با اشاره به اینکه در برنامه هفتم توسعه سهم استان در حوزه تولید دانش بنیان هفت درصد است، تاکید کرد: باید یک برنامه راهبردی نسبت به این موضوع دیده شود تا در یک برنامه پنج ساله این برنامه محقق شود.

وی تصریح کرد: دانشگاه های استان همدان دستاوردهای ارزشمندی دارند و باید از ظرفیت موجود دانشگاه ‌ها در واحدهای فناوری بیش از پیش استفاده شود.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اجرای برنامه‌های ملی حوزه نوآوری و فناوری را بر اساس اولویت‌های طراحی شده در نظر گرفته‌ایم.

وی ادامه داد: وظیفه کلان ما در سطح ملی این است که برنامه ها را در بخش های مختلف تدوین کنیم.

محمدعلی‌نژاد گفت: در پارک های علم و فناوری استان ‌ها ماموریت دادیم تا با توجه به آمایش سرزمین و صنعتی، برنامه نوآوری و فناوری را برای افزایش ارزش محصولات موجود اجرا کنند.

وی افزود: سامانه "جان"(جریان اقتصاد نوین) به زودی راه اندازی می شود و تاکنون محصولات سه هزار شرکت و پنج هزار محصول در این سامانه بارگذاری شده است.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: طراحی زنجیره ارزش یکی دیگر از کارهای مهم صورت گرفته است که برای رصد کردن زنجیره تامین محصولات راه اندازی می شود.

وی تاکید کرد: افزایش اشتغال و توسعه شرکت های دانش بنیان موجب رونق اقتصادی در منطقه خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha