حجت الاسلام علی اصغر خلج روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا ضمن توصیه به آحاد جامعه جهت حضور در انتخابات پیش رو، افزود: شرکت یا عدم مشارکت در انتخابات چیزی از ارزش های انقلاب و نظام کم نخواهد کرد اما باید توجه داشته باشیم که حضور در این عرصه نه تنها یک وظیفه سیاسی و ملی، بلکه یک وظیفه دینی و شرعی نیز تلقی می شود و بر هر شهروندی که دوستدار و خواهان رشد جامعه باشد، این تکلیف بی چون و چرا است.
وی افزود: حال با توجه به این که کشور عزیزمان در شرایطی حساسی قرار گرفته که می بایستی بیش از هر زمان دیگری از آن پاسداری نمود و زمینه قدرتمندی آن را فراهم کرد، بر همگان الزامی است که با حداقل ترین نقش خود که شرکت در انتخابات است، این زمینه را فراهم سازند.
حجت الاسلام خلج با اشاره به اینکه نظام اسلامی از طریق انتخابات این اجازه را به عموم مردم جامعه می دهد تا رای و خواسته خود را اعلام کنند و به نوعی به چرخش قدرت با برگزاری انتخابات را شکل دهند، ادامه داد: حضور و مشارکت در انتخابات در رشد و توسعه سیاسی و شکل گیری فرهنگ سیاسی موثر خواهد بود و دشمنان کشور را نیز نا امید خواهد کرد چرا که اپوزیسیون در حوادث یک سال اخیر نشان داد که نه تنها پیشرفت کشور هیچ اهمیتی برای آنها ندارد بلکه برای پسرفت و تضعیف کشور از هیچ کاری فروگذاری نخواهند کرد.
وی ادامه داد: عدم شرکت افراد در انتخابات نیز به این اهداف شوم دشمنان کشور دامن خواهد زد و کم کم با استحاله درونی زمینه تسلط بیگانگان بر کشور فراهم خواهد شد، بنابراین هر شخص واجد شرایطی برای شرکت در این عرصه می بایستی با شرکت خود و رای دادن، مشت محکمی بر دهان بدخواهان و دشمنان این ملت بکوبد.
مدیر مسوول رسانه قزوین سلام، ضمن تاکید بر اینکه وضعیت مشارکت در استان قزوین تا حدود زیادی متاثر از وضعیت سیاسی سراسر کشور است، توضیح داد: با توجه به صبغه مذهبی و انقلابی در قزوین، پیش بینی می شود که بیش از نیمی از جمعیت واجد شرایط، به خصوص جمعیت توابع که نقش مهمی در این مساله دارند در انتخابات پیش رو شرکت کنند.
حجت الاسلام خلج با اعلام اینکه این مساله تابع شرایط آینده نیز خواهد بود، توضیح داد: حضور همه گروه های سیاسی میتواند تنور انتخابات استان را در فضای رقابتی سالم گرم کند.
به عقیده رییس انجمن روزنامهنگاران مسلمان و طبق نظر کارشناسان، احزاب سیاسی در ایران به آن صورت که می بایست شاکله لازم را ندارند، و در این رابطه اظهار کرد: تنها گروه های سیاسی می توانند در این قالب بگنجند که آرا و اهداف خود را در این مورد ارایه دهند، بنابراین به هر اندازه که این گروه های سیاسی اجازه ظهور و بروز پیدا کنند، می توانند به گرم شدن فضای انتخابات و فعال شدن آن کمک کنند.
وی با تایید بر اینکه نقش کنشگری افراد و پیشکسوتان سیاسی و اجتماعی نیز در این مساله دخیل است، توضیح داد: حضور آنها نیز در انتخابات می تواند زمینه را در عرصه های مختلف و زیرگروه ها و اقشار اجتماعی و مردمان عادی که خود زیربنای مشارکت های سیاسی هستند، فراهم کند.
حجت الاسلام خلج ضمن اشاره به اهمیت محیطی سالم و به دور از باند بازی های سیاسی و فساد گسترده در فضای انتخاباتی، افزود: بدون شک در چنین فضایی زمینه رقابتی سالم و صادقانه که مبتنی بر شایسته سالاری است، ایجاد خواهد شد.
وی افزود: در چنین فضایی، داوطلبان نیز از این قاعده مستثنی نخواهند بود، بنابراین جلوگیری از شکل گیری نهادهایی که حول محور پول و قدرت اداره می شوند، می تواند بر سلامت و صحت انتخابات اثرگذار باشد و از این رو بایستی داوطلبان تمرکز خود را برروی مردم که سرمایه های اصلی اجتماع هستند، گذاشته و در این بین از نخبگان سیاسی که از طریق علم اندوزی و تجربه در این مسیر فعالیت می کنند، استفاده نمایند.
به عقیده این فعال حوزه مطبوعات و رسانه، رقابت های انتخاباتی به طور کلی باید حول محور قانون و مقررات اجتماعی شکل بگیرد.
وی ادامه داد: در این میان پیروی از اصول قانون اساسی کشور به عنوان اصلی تغییر ناپذیر از اهمیت بالایی برخوردار است و دیگر اصول انتخاباتی در زیر مجموعه آن شکل می گیرد تا جایی که مقام معظم رهبری هم در این رابطه اظهار داشتند " چنانچه کسی وارد میدان انتخاباتی شود اما بخواهد چارچوب را بشکند، او از قاعده نظام خارج شده است، از قواعد انتخاباتی خارج شده، باید همه چیز در چارچوب نظام باشد، این چارچوب قابل تغییر نیست".
حجت الاسلام خلج در خصوص تبیین اصول اخلاقی در انتخابات، اظهار میکند: رعایت اصول و موازین اخلاقی و اسلامی، مرزبندی مشخص با دشمنان نظام، اسلام و موضع استکبارستیزی و رعایت اخلاق صحیح انتخاباتی از دیگر اصول رقابت انتخاباتی است که هر یک زیر مجموعه های بیشتری را در بر میگیرند.
وی با مذمت نگاه غربی به انتخابات، ادامه میدهد: داوطلبان نبایستی به انتخابات با مفاهیم غربی و غیر اسلامی که با تخریب و عدم صداقت شکل می گیرد و تنها ابزاری برای رسیدن به قدرت تلقی می شود، بنگرند و می بایست با رافت و مهربانی پس از انتخابات نیز در جهت رفع مشکلات مردم اقدام کنند و به این مساله کمک کنند، چرا که معیار ما تقوای سیاسی است که بایست اجرا گردد تا شان انسانی افراد حفظ شود.
حجت الاسلام خلج، رسانه های برخط را به عنوان کارآمدترین و مهمترین ابزار اطلاع رسانی میداند که گوی سبقت را از مطبوعات چاپی و دیداری ربوده و در این رابطه اظهار کرد: رسانهها به قدری در این مساله اثرگذار هستند که گاهی با وجود آنها حتی روند انتخابات نیز تغییر می کند، بنابراین یک رسانه می تواند اذهان عمومی را طبق آرا خود شکل داده و بر آن موثر باشد تا با سیاست گذاری و تدوین راهبردهای این حوزه با نقش بی بدیل خود افکار عمومی را نیز تحت تاثیر قرار دهد، بایستی از این ابزار که تا حدود زیادی در دسترس اکثر افراد جامعه می باشد، به نحو مطلوبی استفاده کنیم و از طریق آن به آگاهی بخشی و رفتارهای سالم انتخاباتی و معرفی افراد اصلح بپردازیم.
نظر شما