امانمحمد کمالی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پیرو هشدار نارنجی هواشناسی بارشهای خوبی از روز گذشته در بیشتر نواحی استان گلستان بارید که بیشترین آن بعد از حاجیآباد کوهپایه در نقاطی مانند توسکاچال و ساسنگ مینودشت با ۳۴ و ۳۳ میلیمتر گزارش شد و میزان بارندگی در گرگان به عنوان مرکز استان هم به ۱۶ میلیمتر رسید.
وی افزود: بارندگیها در خیلی از مناطق کوهستانی گلستان همراه با بارش برف بود و بیشترین ارتفاع برف به ترتیب مربوط به درازنو و حاجی آباد کردکوی با ۴۲ و ۴۰ سانتیمتر و همچنین قلعه قافه بالا مینودشت با ۳۱ سانتیمتر و افراتخته پایین علیآبادکتول با ۳۰ سانتیمتر است.
مدیرکل هواشناسی گلستان گفت: سامانه بارشی بعداز ظهر امروز از نوار شرقی استان خارج میشود و سامانه بارشی دیگری از روزهای سهشنبه و چهارشنبه گلستان را تحت تاثیر قرار میدهد.
کمالی بیان کرد: بر اساس آمار ایستگاههای سینوپتیک هواشناسی از ابتدای سال زراعی جاری تا به امروز به طور میانگین ۲۶۵.۹ میلیمتر در استان گلستان باران بارید که در مقایسه با سال گذشته ۸۸ درصد و در مقایسه با بلندمدت ۳۰ ساله ۲۳ درصد افزایش را نشان میدهد.
استان گلستان واقع در شمال کشور دارای تنوع اقلیمی از نیمه مرطوب معتدل تا نیمه خشک و خشک و گرم و سرد است که بارندگی آن متغیر و موقعیت طبیعی استان شامل کوهستانهای مرتفع، دشت هموار، مناطق پست، شورهزار، جنگل، مرتع و دریاست.
برای جلوگیری از خسارت احتمالی ناشی از تغییرات اقلیمی مانند خشکسالی چند سال اخیر و همچنین سیلاب شدید و رگباری بهترین راه پایش ۲۴ ساعته وضعیت جوی و اطلاعرسانی مستمر با ایجاد ایستگاههای هواشناسی است.
گلستان ۱۰ ایستگاه سینوپتیک و فرودگاهی، ۲۳ ایستگاه اقلیم شناسی، ۸۰ ایستگاه باران سنجی، ۲۷ ایستگاه خودکار، ۱۳ ایستگاه باران سنجی بر خط، یک ایستگاه جادهای (خوش ییلاق)، یک ایستگاه جو بالا، یک سامانه برآورد شعاع دید افقی در امتداد باند فرودگاه در ۲ سامانه پایش گرد و غبار، ۲ سامانه تشعشع سنجی (اینچه برون و مراوه تپه) و یک سکوی دریایی و ۲ گیرنده تصاویر ماهواره و رادار در مجموع ۱۶۲ سامانه و ایستگاه دارد.
نظر شما