۱۷ بهمن ۱۴۰۲، ۹:۱۳
کد خبر: 85377966
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تقسیم قدرت در تایوان؛ پارلمان در اختیار «طرفداران چین»

تهران- ایرنا- نمایندگان پارلمان تایوان روز پنجشنبه هفته گذشته (۱۳ بهمن) «هان کو-یو» یکی از نامزدهای سابق ریاست از بزرگترین حزب مخالف را به عنوان رییس جدید انتخاب کردند تا به نوعی قدرت در این جزیره تقسیم شده باشد.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، در انتخابات ریاستی و پارلمانی ۲۳ دی ماه امسال در جزیره تایوان، حزب دموکراتیک مترقی به ریاست لای چینگ-ته برنده انتخابات ریاستی شد اما با به دست آوردن ۵۱ کرسی، اکثریت دوره قبل خود در مجلس قانونگذاری را از دست داد. با این حال در انتخابات این دوره، هیچ حزبی نتوانست اکثریت را در پارلمان بدست بیاورد. حزب کومینتانگ ۵۲، حزب خلق تایوان هشت و افراد مستقل ۲ کرسی از ۱۱۳ کرسی پارلمان را در اختیار گرفتند و حزب دموکراتیک مترقی نیز ۵۱ کرسی را بدست آورد که ۱۰ کرسی از دوره قبلی کمتر است.

بعد از انتخاب هان کو-یو به سمت رییس پارلمان در تایوان، عده‌ای از معترضان برابر ساختمان پارلمان دست به تظاهرات زدند تا مخالفت خود را با ریاست وی نشان دهند. دلیل این اعتراضات مشخص بود؛ این افراد حزب کومینتانگ را «طرفدار چین» می‌دانند.

پکن که تایوان را بخشی جدایی‌ناپذیر از خاک خود و سرزمین اصلی چین می‌داند، تفکرات حاکم بر حزب دموکراتیک مترقی را «جدایی‌طلبانه» توصیف می‌کند.

براساس سیستم سیاسی تایوان، رییس این جزیره نخست وزیر را انتخاب و برای رای اعتماد به پارلمان معرفی می‌کند اما با توجه به اینکه در انتخابات ماه گذشته، حزب دموکراتیک مترقی ویلیام لای اکثریت را از دست داد، حالا چالشی بزرگ برای کار با احزاب مخالف پیش‌روی خواهد داشت.

هان کو-یو که از اعضای برجسته حزب «کومینتاگ (KMT)» است، در انتخابات ریاستی سال ۲۰۲۰ رقیب تسای اینگ ون بود اما با فاصله بسیار زیاد، انتخابات را به وی باخت.

یکی از وظایف اصلی رییس پارلمان در تایوان این است که از نمایندگان کشورهای خارجی که به تایپه سفر می‌کنند، استقبال و از آنها میزبانی کنند. به عنوان مثال در زمان سفر نانسی پلوسی رییس وقت مجلس نمایندگان آمریکا به تایپه در سال ۲۰۲۲، این رییس پارلمان تایوان بود که از وی استقبال و میزبانی کرد.

تقسیم قدرت در تایوان؛ پارلمان در اختیار «طرفداران چین»

در جریان رقابت‌های انتخابی در تایوان، ویلیام لای که اکنون ریاست این جزیره را در اختیار دارد، گفته بود که اگر هان کو-یو به ریاست پارلمان انتخاب شود، هدایت اعضای حزب کومینتاگ (KMT) را برای سفر به چین و دیدار با مقامات چینی برعهده خواهد گرفت. همچنین حزب دموکراتیک مترقی، ویدئویی تبلیغاتی را در تلویزیون نمایش داد که در آن هان کو-یو به طرفداری از پکن متهم شده بود.

اعضای حزب کومینتاگ به طور سنتی خواهان روابط نزدیک با چین هستند اما هرگونه طرفداری از چین را رد می‌کنند. این حزب اتهامات حزب دموکراتیک مترقی را «غیرمنصفانه» خوانده است.

رییس جدید پارلمان تایوان بعد از انتخاب به این سمت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا قصدی برای سفر به پکن دارد یا نه، گفت: لای نباید بیش از اندازه نگران باشد.

با این حال هان کو-یو هیچ پاسخی به سوالات درباره اینکه آیا برنامه‌ای برای سفر به پکن دارد یا نه، نداد.

روزنامه آساهی ژاپن در گزارشی درباره انتخاب وی به عنوان رییس پارلمان تایوان نوشت: هان کو-یو در سال ۲۰۱۹ و پیش از شرکت در انتخابات ریاستی سال ۲۰۲۰، از دفتر دولت چین در هنگ‌کنگ بازدید کرده بود. هان کو-یو همچنین همان سال از سرزمین اصلی چین هم بازدید و در دیدار با مقامات بلندپایه حزب کمونیست گفته بود که تایوان و چین به «یک چین» تعلق دارند.

این موضوع این روزها به این دلیل بحث‌برانگیزتر شده که پوما شن یکی از قانونگذاران حزب دموکراتیک مترقی در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز مدعی شد: احتمال دارد هان کو-یو با مقاماتی از اداره کار جبهه متحد حزب کمونیست یا ارتش آزادی‌بخش چین دیدار کرده باشد.

روزنامه استریتس تایمز سنگاپور شاید بهترین دیدگاه را درباره تقسیم قدرت در تایوان داشته باشد. این روزنامه پیروزی حزب دموکراتیک مترقی و حفظ قدرت در دولت را به «ماه عسل» ویلیام لای تشبیه کرد و نوشت: مانند چن شویی بیان که در سال ۲۰۰۰ از حزب دموکراتیک مترقی به ریاست جمهوری دست پیدا کرد، لای نیز در زمان به دست گرفتن امور در ماه مه، دوره خوبی را نخواهد داشت. در حقیقت، چهار سال آینده در تایوان مانند سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۴ احتمالاً با درجه بالایی از عجز در حکومت‌داری و سیاست‌زدگی درون حزبی همراه خواهد شد.

این روزنامه تاکید کرده است که ویلیام لای برای جلو بردن تمامی طرح‌ها و سیاست‌های خود با پارلمانی مخالف مواجه خواهد شد که به طور عملی مانع از موفقیت سیاست‌های او خواهند شد.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha