۲ هزار هکتار از عرصه میانکاله در مسیر رودخانه و کانال‌ها آبگیری شد

ساری- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با بیان اینکه روان آب های سطحی ناشی از بارش حوزه‌های آب خیز بالادست با سرعت وارد تالاب میانکاله می‌شود، گفت: در سه ماه اخیر ۲ هزار هکتار از عرصه میانکاله از مسیر نهرها و کانال‌ها آبگیری شده و اکنون شاهد حضور پرندگان مهاجر در این منطقه هستیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، عطاالله کاویان روز سه شنبه در خصوص تشریح عملکرد اداره کل محیط زیست مازندران در دولت سیزدهم در خصوص لایروبی انهار منتهی به تالاب میانکاله افزود: در گذشته حدود ۶۰ کیلومتر لایروبی انهار منتهی به تالاب میانکاله انجام شد که در ۲ سال گذشته ۱۵ کیلومتر نیز به این لایروبی اضافه شده است.

وی با بیان اینکه روان آب های سطحی ناشی از بارش حوزه‌های آب خیز بالادست تالاب میانکاله با سرعت وارد تالاب می‌شود، گفت: در سه ماه اخیر ۲ هزار هکتار از عرصه میانکاله از مسیر نهرها و کانال‌ها آبگیری شده و ما شاهد حضور پرندگان مهاجر در این منطقه هستیم.

کاویان اظهار داشت: با توجه به اعتبارات تامین شده، حدود هشت کیلومتر از محدوده پیرامون حیات وحش سمسکنده را فنس کشی شده و در مجموعه مدیریتی استفاده می‌کنیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در ادامه به تشریح دستاوردهای زیست محیطی حوزه محیط زیست انسانی پرداخت و ادامه داد: ایستگاه سنجش کیفی هوا به صورت "پرتابل" تهیه شده که اطلاعات ایستگاه‌های پایش هوا را به صورت شفاف در اختیار مردم قرار می‌دهد، بنابرین ایستگاه پایش کیفی هوا از یک ایستگاه به چهار ایستگاه ثابت افزایش یافته که در شهرهای نکا، ساری، آمل و چالوس داده‌های کیفیت هوا به صورت لحظه‌ای برداشت و تحلیل می شود.

کاویان درباره رشد ۵۰ درصد تجهیزات آزمایشگاهی در ادارات حفاظت محیط زیست شهرستان‌ها نیز گفت: شعار سال جاری که در حوزه رشد تولید بوده، اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران به تسهیل صدور مجوزها کمک کرده و در ۲ سال اخیر چهار هزار و ۷۰۰ مجوز برای مقاصد مختلف صادر شد که رشد ۱۵۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال‌های گذشته دارد.

۲ هزار هکتار از عرصه میانکاله از مسیر رودخانه و کانال‌ها آبگیری شد

۲۰ منطقه چهارگانه تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با بیان اینکه ۲۰ منطقه چهارگانه تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران است، اظهار داشت: این مناطق چهارگانه شامل، ۲ پارک ملی، ۱۱ منطقه حفاظت شده، چهار پناهگاه حیات وحش و سه اثر طبیعی ملی است که اقدامات حفاظتی و مدیریتی آن توسط این اداره کل انجام می گیرد و همچنین ۹ منطقه شکار ممنوع و سه رودخانه حفاظت شده از مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان مازندران است.

وی به اقدامات شاخصی که در حوزه محیط زیست طبیعی استان مازندران انجام شد، اشاره کرد و گفت: احداث ۲ کلینیک تخصصی تیمار و درمان حیات وحش در شهرستان های ساری و چالوس، انجام چهار طرح مطالعاتی در حوزه تالاب‌های بین‌المللی و راه اندازی ایستگاه سنجش کیفی هوا در تالاب میانکاله برای تهیه داده‌های مناسب جهت پایش در محیط زیست مازندران برای اولین بار انجام پذیرفت.

وی در ادامه اظهار کرد: برای اولین بار بازار فروش و صید پرندگان مهاجر در شهرستان فریدونکنار با همکاری شورای تامین شهرستان فریدونکنار و استان جمع آوری و برچیده شد.

کاویان به ظرفیت پناهگاه حیات وحش دشت ناز و سمسکنده اشاره کرد و افزود: گونه های جانوری منحصر به فرد گوزن قرمز (مرال) و زرد را در این سایت‌ها پرورش می‌دهیم و در ۲ سال اخیر طی هفت مرحله ۳۴ راس از این گونه‌ها را به استان‌های دیگر کشور انتقال داده تا نسبت به تکثیر و پرورش این گونه‌ها اقدام شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران از خرید تجهیزات لجستیکی بسیار با ارزش برای پناهگاه حیات وحش میانکاله و کاهش ۸۰ درصدی میزان آتش‌سوزی در این پناهگاه خبر داد و خاطرنشان کرد: درگذشته ما در پناهگاه حیات وحش میانکاله شاهد آتش سوزی‌های گسترده‌ای بودیم که نیاز به امکانات اطفای حریق مناسبی بود، با توجه به اعتبارات تامین شده و تدابیر مدیریتی که انجام شد، در دو سال اخیر ادوات و تجهیزات لازم برای اطفای حریق شامل، لودر و چندین دستگاه تراکتور خریداری و پایگاه اطفای حریق را در این پناهگاه راه‌اندازی کرده‌ایم.

کاویان به افزایش ۱۱۰ درصدی ممیزی مراتع اشاره کرد و افزود: در گذشته ۱۵ ممیزی مراتع انجام شده که ما در ۲ سال گذشته ۳۲ سامانه عرفی منطقه را ممیزی و مورد بررسی قرار دادیم.

۲ هزار هکتار از عرصه میانکاله از مسیر رودخانه و کانال‌ها آبگیری شد

۳۶ مورد آزاد سازی سواحل

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در مورد اقدامات شاخص حوزه محیط زیست دریایی تصریح کرد: استان مازندران با توجه به موقعیت جغرافیایی خط ساحلی طولانی دارد که با تلاش این اداره کل بیش از ۳۶ مورد آزادسازی سواحل داشته‌ایم که در اختیار ارگان های مختلف دولتی، نظامی و شخصی بوده که رشد ۳۵۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال‌های گذشته دارد.

وی افزود: ۵۳ طرح در حوزه شناگاه‌ها به صورت مستمر در حال پایش سواحل استان است و پاکسازی سواحل که به صورت هفتگی انجام می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران به تشریح عملکرد واحد آموزش پرداخت و هدف این واحد را آموزش و تنویر افکار عمومی جامعه دانست.

کاویان امیدآفرینی را از محورهای مورد تاکید دولت سیزدهم در سال‌های اخیر خواند و افزود: برای امیدآفرینی در حوزه محیط زیست اقدامات شاخص این حوزه را با کمک رسانه ها به مردم انتقال می‌دهیم.

وی در ادامه با بیان اینکه ۱۰۸ خانه محیط زیست در شهرها و روستاهای مازندران افتتاح شده است، بیان کرد: در همه شهرهای استان خانه محیط زیست راه‌اندازی شده تا مکانی برای گفتمان سازی و مشارکت جوامع محلی برای بررسی مسائل حوزه محیط زیست و تصمیم گیری در راستای اجرای آن باشد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران از افتتاح اولین "خانه محیط زیست فناور" در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل خبر داد و گفت: در تلاش هستیم تا از روش‌های دانش بنیان در حل مسائل و مشکلات محیط زیست استفاده کنیم.

وی اظهار کرد: برای اولین بار در استان مازندران دوره دیپلم محیط بانی در مجموعه فنی حرفه‌ای شهید بهشتی ساری راه‌اندازی شد و دانش آموزان از مهر امسال در رشته محیط بانی شروع به تحصیل کردند.

وی در ادامه به رشد ۵۰ درصد آموزش دهیاران نسبت به گذشته اشاره کرد و افزود: دهیاران بیشتر شهرهای حوزه تالاب و مناطق تحت مدیریت مورد آموزش زیست محیطی قرار گرفته‌اند.

۲ هزار هکتار از عرصه میانکاله از مسیر رودخانه و کانال‌ها آبگیری شد

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران تالیف کتاب‌ها و بروشورهای تخصصی در حوزه محیط زیست، برگزاری دوره آموزشی برای کارکنان، اجرای طرح یک ساعت با محیط بان به تعداد ۵۵۳ برنامه در دو سال اخیر را عملکرد واحد آموزش این اداره کل برشمرد و خاطرنشان کرد: رشد ۱۱۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال‌های گذشته دارد.

وی در خصوص اقدامات حوزه مدیریت توسعه و منابع انسانی تصریح کرد: برنامه مشخص از نحوه تأمین زمین مسکونی مورد نیاز برای خانه‌دار شدن کارکنان این اداره کل درحال پیگیری است و چهار فقره قرار داد مطالعاتی و پژوهشی انجام شده که تعداد این قراردادها نسبت به گذشته ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.

کاویان خاطرنشان کرد: با اعتباراتی که جذب شده، برای محیط بانان امکانات کامل و تجهیزات ادوات شخصی و انفرادی در نظر گرفته شد که برای بازدید از مناطق و اطفای حریق مناسب بوده و برای ۲۳۵ محیط بان بیش از چهار هزار و ۳۷۰ اقلام مناسب خریداری شده است.

وی در ادامه به اعتبار ۷۰ میلیارد ریالی برای تعمیر، تجهیز و ساخت محیط بانی ها استان اشاره کرد و گفت: ۱۱ مورد تعمیر و تجهیز محیط بانی ها در استان انجام گرفته و دو محیط بانی نیالا در شهرستان گلوگاه و محیط بانی وانا در شهرستان آمل ساخته شده که این رقم نسبت به گذشته حدود ۲۰۰ درصد رشد داشته است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با بیان اینکه در طول سال‌های گذشته با کمبود اعتبار مواجهه بودیم ولی در سال‌های اخیر تجهیزات حفاظتی و امکانات کامل برای ادارات شهرستان ها و پاسگاه‌های محیط بانی خریداری شده که نسبت به گذشته حدود ۱۶۰ درصد رشد داشته‌ایم.

صدور مجوز سه خودروی کمک دار برای مازندران

کاویان اظهار کرد: مجوز ۲ تا سه خودرو سواری - کمک دار، صادر و وارد کشور شده و در حال شماره‌گذاری است تا به تجهیزات خودرویی یگان حفاظت محیط زیست استان مازندران اضافه شود.

وی خاطرنشان کرد: ۳۷ نیروی انسانی از محل سهمیه ایثارگران و آزمون استخدامی جذب و دراین اداره کل بکارگیری گرفته شده که نسبت به گذشته ۳۵ درصد رشد داشته است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران اظهار کرد: محیط زیست مازندران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه مدیریت شکار و صید (شکاربانی) با ۵۰ نیرو مدیریت می‌شد، اما امروزه در این اداره کل ۵۰۰ نیرو انسانی فعال داریم.

کاویان گفت: در حوزه امکانات، ساختمان‌های ملکی و بازسازی‌ها که در محیط بانی‌ها داشته‌ایم، از ۷ مورد به ۶۰ مورد افزایش یافته است.

وی به تجهیزات خودرویی اشاره کرد و افزود: هشت خودرو در یگان حفاظت محیط زیست قبل از انقلاب بوده که در حال حاضر۷۲ خودرو در ناوگان خودرویی یگان فعال و موتور سیکلت که نیاز جدی محیط بانان است ۱۷۵ دستگاه موتور سیکلت مجهز و قبل از انقلاب یک دستگاه قایق موتوری و اکنون ۹ دستگاه قایق موتوری فعال داریم.

در پایان مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران اظهار کرد: در گذشته ۱۰ منطقه حفاظت شده تحت مدیریت محیط زیست بوده که بعد از انقلاب اسلامی این مناطق به ۲۰ منطقه تحت مدیریت و حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران افزایش داشته است.

۲ هزار هکتار از عرصه میانکاله از مسیر رودخانه و کانال‌ها آبگیری شد

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha