حسنعلی حبیبپور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در این عملیات مرمتی اقداماتی چون تقویت و استحکامبخشی پیوندی، دوخت و دوز ترک های داخلی و سقف یخدان و اندود کاهگل بیرونی این بنای کهن انجام شد.
وی افزود: برای اجرای عملیات مرمت و استحکام بخشی این یخدان تاریخی حدود هشت میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات میراث فرهنگی هزینه شده است.
وی تصریح کرد: در حاشیه کمربندی جنوبی سبزوار، ۶ یخدان وجود داشته که ۲ یخدان به صورت کامل تخریب شده است.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سبزوار گفت: این یخدانها پس از مرمت کامل و تامین نیازهای زیرساختی همچون آب، برق و تلفن، قابلیت تغییر کاربری و تبدیل به سفرهخانه و چایخانه سنتی را دارند و می توان از ظرفیت آنها در حوزه تأسیسات گردشگری نیز استفاده کرد.
حبیب پور خاطرنشان کرد: البته کار تغییر کاربری این بناهای تاریخی باید زیر نظر شورای فنی میراث فرهنگی و با رعایت شان اثر صورت گیرد و باید سرمایه گذاران بخش خصوصی و یا مالکان بناها، طرح ها و یا پیشنهادها خود دراین خصوص را به شواری مزبور ارائه کنند.
به گزارش ایرنا، یخدانهای تاریخی سبزوار در حاشیه جاده کمربندی جنوبی این شهر با شماره ۴۸۱۲ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
با توجه به اینکه سالانه بیش از ۲۵ میلیون زائر و مسافر از مسیر شهرستان سبزوار عبور میکنند، یخدانهای تاریخی این شهر قابلیت تبدیل به بازارچه صنایع دستی و سنتی، فضای خدماتی و نیز رستوران سنتی را دارند.
سبزوار از شهرهای تاریخی و بزرگ خراسان رضوی در غرب این استان است که با بیش از ۹۰۰ اثر تاریخی و فرهنگی، ۶ موزه، جاذبههای طبیعت کوهستانی و کویری، بقاع متبرکه و تولید ۱۵ نوع صنایع دستی و سنتی ظرفیت قابل توجهی در عرصه گردشگری دارد.
نظر شما