پرونده افتتاح ناقص نیروگاه زباله سوز نوشهر روی میز دستگاه قضا
افتتاح نیروگاه زباله سوز شهرستان نوشهر با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس جمهور وقت/ ۲۷ آذر ۱۳۹۹

نوشهر- ایرنا- نیروگاه زباله سوز نوشهر با گذشت بیش از سه سال از بهره برداری آن طبق گفته رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اکنون به علت رعایت نشدن الزامات زیست محیطی، شکایتی علیه کارفرمای این نیروگاه انجام گرفته تا هرچه زودتر نسبت به رعایت اصول موازین زیست محیطی اقدام کند.

به گزارش ایرنا، این نیروگاه در ۲۷ آذر ماه سال ۱۳۹۹ با هدف فرآوری ۲۰۰ تُن زباله تولیدی شهرستان های نوشهر، چالوس و کلاردشت و تولید حدود سه مگاوات برق در ساعت در زمینی به گستره حدود ۲ هکتار در منطقه "پلنگ چال " مکان قبلی دفن سنتی و غیر بهداشتی زباله نوشهر افتتاح شد.

برابر قرارداد، شهرداری نوشهر در اجرای این طرح ملی به عنوان کارفرما معرفی شد منتهی سرمایه گذار بخش خصوصی با سرمایه گذاری در حوزه تجهیزات و ابنیه باید مدت هفت سال سود حاصل از فروش برق فعالیت نیروگاه که بابت آن سرمایه گذاری کرده بود باید در آمد کسب کند.

کامبیز محسن سلطانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از علت های شکوائیه علیه کارفرمای نیروگاه این بوده که متاسفانه با گذشت بیش از سه سال از فعالیت این مجموعه همچنان به سیستم تصفیه خانه، انتقال پسماندهای خطرناک دپو شده با ثبت درخواست در سامانه جامع محیط زیست مجهز نشده و افزون بر آن سیستم پایش لحظه ای آن مدتی است روند فعالیت آن مختل شده است.

وی بیان داشت : افزون بر آن قرار بود همزمان با بهره برداری نیروگاه زباله های تلنبار شده مربوط به چهار دهه گذشته در ضلع غربی آن به شکلی ساماندهی شود به عبارتی زباله های ارزشمند و قابل بازیافت جداسازی و بقیه هم امحا شود که چنین نشد و امروزه در زمان بارندگی حجم زیادی از شیرابه زباله وارد رودخانه منتهی به دریای خزر می شود که یک فاجعه زیست محیطی است.

پرونده افتتاح ناقص نیروگاه زباله سوز نوشهر روی میز دستگاه قضا

رییس اداره حفاظت محیط زیست نوشهر، کوتاهی در رفع اختلال سامانه پایش لحظه ای دود خروجی ناشی از دودکش نیروگاه مشکل دیگر آن برشمرد و گفت : خروجی دودکش نیروگاه متصل به سامانه پایش لحظه ای اداره کل حفاظت محیط زیست استان و شهرستان در راستای سنجش گازهای تولیدی و ذرات ناشی از سوزاندن زباله بوده است و این پایش ها لحظه به لحظه باید از طریق سامانه ثبت شود که متاسفانه مدتی است غیر فعال شده و کارفرما هم در این زمینه اقدامی نمی کند.

این روزها در شبکه های اجتماعی پیام رسان پرمخاطب غرب مازندران افزون بر انتشار فیلم بلکه مطالبی مبنی بر نسل منسوخ شده تجهیزات نیروگاه زباله سوز نوشهر بروز آلایندگی های زیست محیطی براثر دود خروجی از دودکش های آن با نگرانی و واکنش خیلی از کاربران این شبکه ها و حتی مردم این خطه غربی استان همراه شده است.

سلطانی افزود : کم کاری کار فرما و سرمایه گذار در رعایت الزامات زیست محیطی، موضوعی که بارها با مسوولان مرتبط در میان گذاشته شد به گونه ای که چندین بار این مسوولان از مدیرکل حفاظت محیط زیست گرفته تا معاون امور عمرانی و هماهنگی استانداری، رییس دادگستری، دادستان و فرماندار شهرستان از نحوه فعالیت نیروگاه بازدید داشتند منتهی هنوز اقداماتی که باید برای رفع معضلات زیست محیطی نیروگاه باید به سرانجام می رسید، نرسیده است.

این مسوول بیان داشت : تا اینکه در چهاردهم ماه جاری دادستان کل مازندران به همراه مدیرکل حفاظت محیط زیست استان و دبیرشورای حفظ حقوق بیت المال هم از این مجموعه بازدید داشتند و دادستان در همانجا به شهرداری و مدیریت نیروگاه دستور داد هر چه زودتر باید مشکلات آن را رفع و نتیجه کار را گزارش دهند.

وی ابراز امیدواری کرد با توجه به گلایه و شکوائیه تشکل های مردم نهاد حامی محیط زیست نسبت به فعالیت غیر استاندارد نیروگاه، با صدور حکم دستگاه قضایی هرچه زودتر کارفرمای نیروگاه ملزم به رعایت الزامات زیست محیطی شود و افزون بر دیگر مشکلات آن هم هرچه زودتر رفع شود.

پرونده افتتاح ناقص نیروگاه زباله سوز نوشهر روی میز دستگاه قضا

برابر آمار در مازندران روزانه مقدار سه هزار تن زباله و یکهزار و ۲۰۰ متر مکعب شیرابه تولید می شود و بسیار فاجعه بار است و بنا به گفته معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست، متوسط سرانه تولید زباله در کشور ۶۰۰ گرم است در حالی که این آمار در مازندران به یک کیلو گرم می رسد.

بنا به گفته کارشناسان و صاحب نظران، شیرابه حاصل از زباله های مختلف به دلیل آلودگی زیاد ناشی از ترکیبات و مواد سمی که در آن وجود دارد یا در واکنش با مواد دیگر موجود در طبیعت به وجود می آید، اثرات نامطلوب فراوانی بر سلامت انسان و محیط زیست می گذارد.

این کارشناسان معتقدند : نفوذ شیرابه ناشی از زباله ‌های دفن شده به طور غیر اصولی به آب‌ های زیرزمینی سبب آلودگی آب چشمه ها، چاه‌ ها و ذخایر آبی مجاور محل دفن زباله می‌شود. همچنین شیرابه‌ های ناشی از دفنگاه زباله‌ها از عوامل آلوده سازی تالاب ها، دریاچه ها و دریاها به شمار می‌روند که از طریق رودخانه های سطحی و زیرزمینی به این آب ها راه پیدا می کنند و این آلاینده های آلی و معدنی، فلزات سنگین و آلاینده های شیمایی خطرناک ممکن است در شیرابه محل های دفن وجود داشته باشند و آلاینده های ناشی از شیرابه با نفوذ به آب های سطحی در حقیقت می تواند سبب عدم کارایی این منابع، از بین رفتن جانواران آبزی، اختلال در کار اکوسیستم آبی و انتشار انواع بیماری ها شوند.

غرب مازندران با برخورداری از بیش از ۲۰ نقطه شهری و بیش از هزار نقطه روستایی به علت برخورداری از موقعیت های ممتازی مانند همسایگی با جنگل های هیرکانی، دریای خزر، جاذبه های گردشگری نظیر بوستان های جنگلی و منحصربفرد سی سنگان و پارک جنگلی نور، ظرفیت های بندر، گمرکات و فرودگاه از دیرباز تاکنون خاستگاه میلیون ها مسافر و گردشگر داخلی و خارجی بوده به گونه ای که هر ساله در نیمه نخست سال با ورود گردشگران و مسافران میزان تولید حجم زباله به ۲ برابر تا سه برابر افزایش می یابد.

نور، نوشهر، چالوس، کلاردشت، تنکابن، عباس آباد و رامسر با جمعیتی دست کم یک میلیون نفر جزو شهرستان های غربی مازندران محسوب می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha