رضا صفری عربی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیش از ۶۰۰ پزشک خانواده شهری و بیشتر از ۳۰۰ پزشک خانواده روستایی در مازندران فعالیت دارند، به ازای هر پزشک خانواده ۲ هزار و ۵۰۰ تا سه هزار نفر زیرنظر دارند و خدماتدهی لازم در این خصوص را ارائه می کنند.
وی ادامه داد: پزشکان خانواده به عنوان پزشک مرجع هر خانوار مازندرانی به شمار می رود که با توجه به تشکیل پرونده سلامت هر یک از افراد لیستی از وضعیت سلامت جسمانی جامعه هدفشان در اختیار دارند.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران گفت: با توجه به سابقه بیشتر از یک دهه اجرای طرح پزشک خانواده در استان که در ابتدا به صورت پایلوت(نمونه) اجرا شد با رفع کم و کاستی های اجرای آن اکنون اعتماد لازم میان مردم با این پزشکان ایجاد شده است.
وی توضیح داد: پرونده سلامت هر یک از افراد زیر پوشش این طرح به صورت الکترونیکی تعبیه شده است و تمام اطلاعات وضعیت سلامت جسمی فرد از جمله نوع بیماری و یا داروهای مصرفی در اختیار است.
به گفته صفری عربی با توجه به ضوابط و دستورالعمل های ابلاغی در خصوص پزشک خانواده هر پزشک می بایست به صورت مستمر وضعیت سلامت افراد زیر مجموعه خود را کنترل کند که این امر منجر به ردگیری بیماری های غیرواگیر همچون فشار خون و دیابت شده است.
وی تاکیدکرد:بخش عمده موارد شناسایی شده بیماران دیابت و فشار خون در مازندران ماحصل اجرای این طرح است که منجر به انجام اقدامات مداخلانه درفرصت مناسب شده است.
به گزارش ایرنا، طرح پزشک خانواده که از سال ۱۳۹۱ در مازندران و فارس به عنوان ۲ استان پایلوت "نمونه" آغاز به کار کرد، برنامه ای سلامتمحور و مبتنی بر پیشگیری از ابتلا به بیماریها است، به طوری که آموزش و پیشگیری در آن اولویت اصلی اجرای طرح محسوب میشود تا به این شکل هزینههای بخش درمان در کشور کاهش یابد.
در طرح پزشک خانواده برای گروه های مختلف سنی و جنسی مانند مادران باردار، نوزادان و کودکان، افراد بالای ۵۰ سال و مسن بسته های ویژه مراقبتی در نظر گرفته شده است و جمعیت این گروه ها برای این که قطار نظام سلامت محور به حرکتش در مسیر ادامه دهد، باید طبق برنامه زمان بندی به پزشک خانواده خود مراجعه کنند.
نظر شما