جمهوری اسلامی ۲۰۰ قانون مرتبط با زنان و خانواده تصویب کرد

 شیراز - ایرنا - رئیس پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی گفت: جمهوری اسلامی تا کنون ۲۰۰ قانون مرتبط با زنان و خانواده بر اساس دین اسلام تصویب کرده است که موجب افتخار این نظام است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نیره قوی عصر چهارشنبه در نشست سالانه اندیشمندان انقلاب اسلامی اظهار کرد: بنابراین نمی‌توان گفت قانون در این زمینه ها وجود ندارد بلکه باید بر اجرای قوانین از سوی دستگاه‌های مختلف نظارت شود.

وی یادآور شد: امام خمینی (ره) در نامه‌ای پس از تصویب حق رای زنان در ۱۳۴۱ از سوی محمد رضا پهلوی اعلام کردند که زنان ایران بر اساس قانون و اسلام از حق رای برخوردار بودند و این حق را پهلوی به آنها نداده است.

قوی ادامه داد: در این نامه حضرت امام به این نکته اشاره شد که رضا شاه و سپس محمدرضا شاه این حق را از آنها گرفتند.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی اظهار کرد: هرچند امروز شمار زنان حاضر در مجلس شورای اسلامی موضوعیتی ندارد اما هیچ عیبی ندارد که بانوان توانمند و شایسته به عنوان نماینده مردم به مجلس راه یابند.

وی عنوان کرد: در زمان حاضر ۴۲ درصد از نمایندگان مجلس سوئد، ۳۶ درصد مجلس فنلاند، ۳۶ درصد در هلند و ۲۵ درصد در استرالیا را زنان تشکیل می‌دهد، اما در امریکا تنها ۱۴ درصد از سناتورها را زنان تشکیل می‌دهند.

قوی اضافه کرد: این در حالی است که همین کشور بیشترین اظهارنظر را در مورد نمایندگان ایران می‌کند.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی با اشاره به جایگاه و نقش زنان در نظام اسلامی ایران، گفت: رهبر معظم انقلاب بر اهمیت انتخاب زنان به عنوان نماینده و وزیر تاکید کردند و امام خمینی (ره) زنان را رهبران خود خواندند.

بیان ضوابط قانونی پوشش در ۴۰ دانشگاه معتبر جهان

وی در ادامه با اشاره به نگارش و بروز روسانی کتابی درباره قوانین پوشش در ۴۰ دانشگاه برتر جهان گفت: بسیاری از محدود سنت‌های پوشش و خالکوبی برای دانشجویان در دانشگاه های سراسر جهان وجود دارد.

قوی اضافه کرد: چنین قوانینی برای اساتید و کارکنان دانشگاه‌ها نیز در قوانین کشورهای مختلف اروپایی، آمریکایی، اتحادیه عربی و دیگر نقاط جهان تعیین شده است.

دانشجویان سراسر دنیا دروس عمومی می‌خوانند

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی گفت: تدرریس دروس عمومی (مانند انقلاب اسلامی) تنها در دانشگاه های ایران رایج نیست بلکه دانشگاه های دنیا به طور میانگین ۳۶ واحد درس عمومی را به دانشجویان خود ارائه می‌کنند.

قوی عنوان کرد: به عنوان نمونه دانشگاه استنفورد ۳۶ واحد عمومی مانند اندیشه‌های انسانی، باورها و خلاقیت، فرهنگ جهانی در قرن ۲۱، منطق اخلاق، جامعه جهانی، محیط زیست و قدرت فرهنگی نرم را به دانشجویان خود ارائه می‌کند.

وی اضافه کرد: دانشگاه ماساچوست ۳۴ واحد، دانشگاه کالیفرنیا ۴۵ واحد، دانشگاه علم و تکنولوژی ژاپن ۵۴ درصد درس عمومی را در میان واحدهای درسی دانشجویان خود گنجانده‌اند.

قوی یادآور شد: دانشگاه‌های آمریکا بسیاری از واحدهای عمومی را با هدف آموزش فرهنگ آمریکایی در میان واحدهای درسی دانشجویان کارشناسی خود قرار داده‌اند.

چهاردهمین نشست سالانه اندیشمندان و استادان درس انقلاب اسلامی دانشگاه‌های کشور صبح امروز (چهارشنبه) با حضور حدود ۲۵۰ نفر از استادان انقلاب اسلامی و اندیشمندان و نویسندگان این حوزه در حرم مطهر شاهچراغ (ع) شیراز برگزار شده است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و اساتیدی از جمله دکتر مصطفی ملکوتیان، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، دکتر شفیعی فر استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، منوچهر متکی وزیر اسبق امور خارجه و دکتر یعقوب توکلی استاد انقلاب اسلامی دانشگاه معارف اسلامی قم، دکتر نیره قوی رئیس پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی تهران، مرزوقی استاد دانشگاه شیراز، دکتر مؤذنی رئیس دانشگاه شیراز، دکتر حسین رویوران استاد دانشگاه تهران و تحلیل‌گر ارشد مسائل منطقه غرب آسیا و دکتر سعدالله زارعی استاد علوم سیاسی دانشگاه و کارشناس مسائل بین‌الملل از سخنرانان این نشست علمی هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha