جوانه‌های پس از طوفان الاقصی ؛ گفت وگویی درباره آنچه در جبهه مقاومت می‌گذرد

شیراز - ایرنا - سعدالله زارعی  کارشناس مسائل منطقه خاورمیانه و حسین رویوران استاد روابط بین‌الملل دانشگاه تهران در نشست سالانه اندیشمندان انقلاب اسلامی که در شاهچراغ (ع) برپاست در گفت‌و گویی به برخی سئوالات پیرامون مسائل فلسطین و عملکرد جبهه مقاومت پرداختند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اکنون بیش از ۱۲۰ روز از عملیات غیورانه طوفان الاقصی علیه رژیم اشغالگر می‌گذرد؛ طوفانی که بسیاری از معادلات جهانی و محاسبات سران استکبار را دستخوش تحول کرد.

به اعتقاد حسین رویوران، استاد دانشگاه تهران، این جنگ برای رژیم صهیونیستی از چند جنبه سنگین بوده است.

او گفت: طوفان الاقصی از سوی یکهزار و ۲۰۰ نفر نیروی آموزش دیده رقم خود و رژیم صهیونیستی نتوانسته بود آن را رصد کند، این ضربه بزرگی برای دشمن بود که در شناسایی پروازها و این تحرکات با شکست مواجه شد و یک لشکر هزار و ۲۰۰ نفری توانست لشکری بزرگ با ۲۲ پایگاه نظامی را از هم بپاشاند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: گذر طوفان الاقصی از دیوار آهنین با همه تکنولوژی‌های هوش مصنوعی موجود نطامی، اولین شکست نظامی برای اسرائیل بود.

رویوران یادآور شد: نیروهای فلسطینی در طوفان‌الاقصی تا عمق ۲۰۰ کیلومتری سرزمین‌های اشغالی پیش رفتند و این نشان می‌دهد که فلسطین می تواند با نیروی بیشتر آزاد شود.

او اضافه کرد: گرفتن اسرای صهیونیستی کار بزرگی بود و این ارزشمند است که پس از ۱۲۶ روز نیروهای مقاومت هنوز توان جنگ دارند، از دشمن تلفات می گیرند، موفق به انهدام بهترین تانک‌های نظامی می‌شوند و توفیقات بزرگی دارد.

ایثار همدلانه مقاومت در پی پیمانی نانوشته

از نظر استاد روابط بین الملل دانشگاه تهران نقطه‌ای که در روزهای پس از این عملیات خودنمایی کرد، ایثار محور مقاومت بود. در جهان پیمان‌ها و قراردادهایی مانند ناتو شکل گرفته، اما نکته محور مقاومت بدون هیچ پیمانی در حمایت از غزه وارد عمل شدند.

رویوران یادآور شد: حزب الله در شرایط بد اقتصادی لبنان مدلی از جنگ تعریف کرد و در روز دوم وارد جنگ شد، یمن پس از هشت سال جنگ در حمایت از فلسطین اقدامات موثری کرد و نیروهای مقاومت در عراق از جان مایه گذاشتند؛ همه اینها ایثار و اتحاد محور مقاومت را نشان می‌دهد.

او اظهار کرد: جبهه مقاومت با عبور از شبهه‌های طرح شده، در کنار هم قرار گرفتند، چون این وحدت حقیقی است.

سازماندهی جبهه مقاومت در طوفان‌الاقصی

این استاد دانشگاه افزود: نکته دیگری که در ارتباط با تحولات محور مقاومت وحود دارد اینکه در طوفان الاقصی تحولی در سازماندهی و مدیریت رخ داده است؛ پیش از این گروه‌های مقاومت به نوعی تشکل بودند اما امروز به ملتهای مقاوم تبدیل شدند.

او به عنوان نمونه بیان کرد: هنگامی که آمریکا علیه نیروهای انصارالله اقدام کرد، مردم در حمایت، به خیابان آمدند و در حالی که ۶۰ درصد غزه ویران شده اما مردم این باریکه اعتراضی نمی‌کنند و مصداق حسبی الله و نعم‌الوکیل شده‌اند.

رویوران یادآور شد: جنایت در غزه قابل تصور نیست و همه انچه به تصویر کشیده شده ۱۰ درصد از این جنایات است؛ این رژیم اشغالگر به هیچ چیز رحم نکرده است.

خنثی کردن برتری دشمن در نبرد هوشمندانه جبهه مقاومت

به گفته استاد روابط بین‌الملل دانشگاه تهران بزرگترین موفقیت جبهه مقاومت در این جنگ این است که برتری نظامی رژیم صهیونیستی را خنثی کرده است.

ویوران اظهار کرد: اینکه مقاومت فلسطین توانسته مکتب جنگی نامتقارن را طراحی کند که رژیم برتر نظامی شکست بخورد، فوق العاده است.

او توضیح داد: رژیم صهیونیستی در عرصه نظامی برتری هوایی دارد، اما جانمایی تجهیزات حزب اللله در زیر زمین این توان آنها را خنثی کرده است.

این استاد دانشگاه یادآور شد: در جنگ کلاسیک یک طرف شکست می خورد و یک نفر پیروز می‌شد، اما در این جنگ نامتقارن آمریکا و رژیم اشغالگر باید به نیزوهای فلسطینی امتیاز بدهند.

جوانه‌های پس از طوفان الاقصی ؛ گفت وگویی درباره آنچه در جبهه مقاومت می‌گذرد

شاخصه‌های جبهه مقاومت برای شکستن هیمنه استکبار

در دیگر سوی سعدالله زارعی کارشناس مسائل منطقه خاورمیانه به تحلیل شاخصه‌های جبهه مقاومت پرداخت که هر یک مبنا و زیربنای برای عملکرد موثر و کارآمد آن در سطح ملی، بین‌المللی و منطقه‌ای است؛ شاخصه‌هایی که شخصیت و شاکله آن را می‌سازد.

او عنوان کرد: یکی از خصوصیات جبهه مقاومت توافق و موافقت در داخل کشور آنها است و مورد پذیرش عمومی هستند، دیگر اینکه اجزای آن در حد توانایی از یکدیگر پشتیبانی می کنند و مورد حمایت واحدهای ملی است.

به گفته زارعی این حمایت با توجه به شرایط و مسائل ملی نیروهای جبهه مقاومت در هر کشور انجام می‌شود.

او افزود: اصل سوم درباره جبهه مقاومت اینکه اعضای مقاومت باید مسئولیت پذیر باشند و در مسیر مشخص در اندازه توان خود مسئولیت به عهده گیرند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل اضافه کرد: اصل دیگر نیروهای محور مقاومت این است که بر اساس راهبری و تهییج و مسئولیت پذیری ملی انجام می شود.

این کارشناس مسائل منطقه گفت: جبهه مقاومت به مسائل معنوی و الهی توجه دارند و شاخصه بعدی آنها شرعیت است، اقدام خودسرانه نمی‌کند .

از نظر او خودکفایی و خوداتکایی اصل دیگری است که درباره جبهه مقاومت حائز اهمیت است و در دستیابی سلاح و دیگر امکانات خوداتکا هستند.

او عنوان کرد: جبهه مقاومت از حمایت ملت برخوردارند، مقاومت وجهه دیکتاتوری و کودتاگری ندارد و فرقه ای نیز نیست.

گسترش دایره فعالیت محور مقاومت

به گفته سعداله زارعی تا پیش از حمله محور مقاومت به پایگاه آمریکا در اردن؛ درگیری‌ها داخل جغرافیای جبهه مقاومت بود اما طی ۲ هفته اخیر این دایره گسترده شد.

او افزود: این گستره دایره وحشت بسیاری در امریکا ایجاد کرد، آنها پیشتر نیز تلقات داده بودند اما پس از این گسترش دامنه، حساس شدند چون دایره فراتر از جغرافیای مقاومت رفت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha