به گزارش ایرنا، جان کربی سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز پنجشنبه به وقت محلی در نشستی خبری افزود: ما معتقدیم که هرگونه عملیات نظامی که امنیت بیش از یک میلیون فلسطینی دررفح را در نظر نگیرد، فاجعه خواهد بود و ما از آن حمایت نخواهیم کرد.
کربی ادامه داد که یک میلیون فلسطینی در رفح حضور دارند و ارتش اسرائیل مسئول حفاظت از غیرنظامیان در این منطقه است.
این سخنگوی کاخ سفید در عین حال مدعی شد: ما هیچ نشانه ای از اینکه اسرائیل قصد انجام عملیات گسترده در رفح را دارد، نمی بینیم
مذاکرات ادامه دارد
کربی همچنین گفت: ما شبانه روز در تلاش هستیم و نسبت به دستیابی به توافق خوشبین هستیم. پاسخ حماس به پیشنهاد توافق بخش های بسیار مثبتی دارد. بخشهایی از پاسخ حماس بسیار مثبت بود و به اعتقاد ما بخش دیگری از این پاسخ نیاز به کار بیشتری دارد. مذاکرات در مورد آزادی گروگان ها و توافق آتش بس در غزه ادامه دارد.
هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی درباره محتوای توافق جدید اسرائیل و حماس بار دیگر تصریح کرد: «ما خوشبین هستیم که همچنان بتوانیم به توافقی دست یابیم و ترجیح میدهم وارد جزییات توافقی که در حال بحث است، نشوم».
وی افزود: "رئیس جمهور آمریکا معتقد است که این توافق بالقوه میان حماس و اسرائیل امکان واقعی دارد.اینگونه نیست که دو طرف همه گزینه ها را رد کرده اند ، رئیس جمهور خوشبین است که دو طرف می توانند به توافق برسند."
کربی همچنین گفت: «ما اطمینان خواهیم یافت که اسرائیل آنچه را که برای دفاع در برابر حماس نیاز دارد، در اختیار داشته باشد.»
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا، چندی پیش ویلیام برنز مشهور به بیل برنز رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) را برای گفتگو در مورد طرحی که شامل آزادی مرحلهای تمام اسرای باقیمانده در غزه همراه با تعلیق دو ماهه جنگ میشود، به پاریس فرستاد و پس از آن آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه این کشور، سفری به خاورمیانه داشت.
بر اساس گزارش ها، مذاکرهکنندگان اسرائیلی، آمریکایی، مصر و قطر در پاریس بر سر چارچوبی برای آزادی سایر گروگان ها به توافق رسیده اند که شامل آزادی گروگان های آمریکایی و اسرائیلی باقیمانده می شود که به صورت مرحله ای است و ابتدا زنان و کودکان آزاد می شوند.
این توافق همچنین شامل توقف های مرحله ای در جنگ و ارسال کمک به غزه و تبادل اسرای فلسطینی است که پیش نویس آن به حماس ارائه شده و حماس نیز پاسخ داده است و اکنون طرفین در حال بررسی پاسخ حماس و ادامه گفتگوها هستند.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است. وزارت بهداشت غزه اعلام کرد از هفتم اکتبر شمار شهدای غزه به ۲۷ هزار و ۷۰۸ نفر و مجروحان به ۶۷ هزار و ۱۴۷ نفر رسیده است.
نظر شما