به گزارش خبرنگار ایرنا از لندن، نمایندگان حزب محافظهکار، از نخست وزیر انگلیس میخواهند که به طور ویژه برای کاهش مالیاتها و آمار مهاجرت، طرح اساسی ارائه کند. اما چالشها و مشکلات کشور به حدی گسترده و عمیق هستند که سوناک ناگزیر باید همه مسائل را در کنار هم سنجیده و اقدام کند.
طبق آخرین افکار سنجی صورت گرفته محبوبیت حزب محافظهکار ۲۵ درصد نسبت به حزب کارگر (به رهبری آقای کییر استارمر) عقبتر است و سوناک هم چهره محبوبی در داخل نیست. او در شرایطی نخست وزیر شد که حزب محافظهکار در انتخابات سال ۲۰۱۹ به رهبری بوریس جانسون اکثریت قاطع کرسیهای پارلمان را کسب کرده بود و سوناک، در خلاء رهبری حزب، سکان دولت را بدست گرفت.
روزنامه دیلی تلگراف چاپ لندن روز شنبه در گزارشی به چالشهای سوناک برای پیروزی در انتخابات پیشرو پرداخت و نوشت که او برای ادامه حضور در داونینگ استریت باید از سد مشکلات عدیده کشور در حوزه خدمات درمانی، مالیات، اقتصاد، مشکلات زیست محیطی، انرژی، تغییرات اقلیمی ، آموزش، هزینههای دفاعی، رفاه، جرم و جنایت و مهاجرت عبور کند.
این روزنامه انگلیسی نوشت: کاهش لیست انتظار برای دریافت مراقبتهای درمانی یکی از پنج وعدهای بود که ریشی سوناک اوایل پارسال برای راستیآزمایی عملکرد دولت خود مطرح کرد. او به احتمال زیاد با تکرار این وعده در انتخابات حاضر خواهد شد؛ بهویژه که تلاشهای او برای کاهش لیست انتظار بیماران، به دلیل اعتصاب کارکنان درمانی محقق نشد.
در خصوص مالیاتها دیلی تلگراف نوشت: نخست وزیر و وزیر دارایی بارها تمایل خود را برای کاهش مالیاتها به محض اینکه بودجه عمومی اجازه دهد، ابراز کرده اند. بوریس جانسون با وعده «اقتصاد کم مالیات» وارد انتخابات ۲۰۱۹ شد، اما در نهایت بیشترین مالیاتها را در تاریخ پارلمان اعمال کرد. از این منظر نمایندگان حزب محافظهکار از سوناک میخواهند تا با کاهش ۲ درصدی مالیات بر درآمد و بیمه عمومی نظر رایدهندگان را جلب کند.
اما اقتصاد یکی از اصلیترین چالشهای دولت سوناک است. برگزیت، مشکلات ناشی از همه گیری کرونا و همچنین افزایش قیمت انرژی در پی جنگ اوکراین ضربه سنگینی را به اقتصاد انگلیس وارد کرده است. این کشور با مشکل تورم بالا دست و پنجه نرم میکند و بانک مرکزی طی دو سال گذشته نرخ بهره را ۵۲۵ واحد پایه افزایش داده است.
ناظران معتقدند که گزینههای سوناک در حوزه اقتصاد به دلیل ارتباط آن با تحولات سیاسی، زیاد نیست و شاید او برای تحقق وعدههای دولت ناگزیر به کاهش بیشتر هزینههای عمومی شود؛ رویدادی که میتواند منجر به نارضایتی مردم و در نهایت به ضرر حزب شود.
از جرم و جنایت و تغییرات اقلیمی که بگذریم، مسائل دفاعی یکی دیگر از حوزههایی است که دست سوناک برای جلب نظر رای دهندگان در سایه جنگ اوکراین و تهدید ادعایی ناشی از روسیه باز است. انگلیس دومین کشور تامین کننده تسلیحات اوکراین بعد از ایالات متحده است و رابطه نزدیکی با کییف دارد. به نوشته دیلی تلگراف، سوناک میتواند با افزایش حمایت تسلیحاتی از اوکراین، آراء نسبتا ً مناسبی را درحوزه مسائل مرتبط با امور دفاعی و امنیتی کشور کسب کند.
و اما مهاجرت که همواره مورد توجه دولتهای انگلیس بوده است. سوناک طی نزدیک به یک سال و نیم گذشته طرحهای متعددی را در زمینه ارائه کرده اما به دلیل موانع حقوقی با اقبال مواجه نشده است.
دیلی تلگراف نوشت: سوناک تحت فشار زیادی از سوی هم حزبیهای خود قرار دارد تا وعده محکمی را برای کاهش چشمگیر مهاجرت در انتخابات مطرح کند. حتی برخی از نمایندگان از او میخواهند که با وعده برگزاری همهپرسی خروج از کنوانسیون اروپایی حقوق بشر موانع حقوقی در این زمینه را رفع کند، اما بعید است که دولت تن به چنین اقدام پرحاشیهای بدهد.
سوناک در گفتوگو با نشریه تایمز چاپ لندن که امروز (شنبه) منتشر شد وعدههایی را به ویژه در خصوص کاهش مالیاتها و آمار مهاجران مطرح و ادعا کرد که برای مبارزات انتخاباتی آماده است. اما مهمترین پرسش در میانه همه چالش های موجود این است که آیا او میتواند از توطئه پشت پرده برخی از هم حزبیهای خود که برای برکناری وی پیش از برگزاری انتخابات خیز برداشتهاند جان سالم به در برد؟
نظر شما