به گزارش شامگاه شنبه ایرنا، آلکسی دِدوف در مصاحبهای با شبکه تلویزیونی ایزوستیا به مناسبت ۱۰ فوریه روز دیپلمات در تقویم روسیه افزود: احترام به حقوق بین الملل، احترام متقابل و حق داشتن مسیر توسعه مستقل برای هر کشور، اصول بنیادین گروه بریکس هستند.
سفیر روسیه در تهران با اشاره به ریاست دورهای کشور متبوع خود بر گروه بریکس در سال ۲۰۲۴ میلادی و میزبانی مسکو از نخستین نشست نمایندگان ملی اعضای بریکس (شرپاها) با هدف تدوین برنامههای این گروه اظهار داشت: برنامههای کاری این گروه در سال جاری میلادی در سه بخش "سیاست و امنیت"، "اقتصاد و دارایی" و "فعالیتهای بشردوستانه" برنامهریزی شدهاند.
وی از تعامل در موضوع مبارزه با تروریسم، قاچاق مواد مخدر و امنیت اطلاعات به عنوان برخی مصادیق همکاری کشورهای بریکس در بخش سیاست و امنیت یاد کرد.
دِدوف ادامه داد: فعالیتهای بشردوستانه نیز شامل ارتباط بین کشورهای گروه بریکس در سطح مردمی و جوامع، تقویت مناسبات فرهنگی، ورزش و بهداشت میشود.
سفیر روسیه در تهران در بخش دیگری از این گفت و گو با اشاره به سیر رو به رشد مناسبات تهران – مسکو گفت: روسیه عمدتا در ایران به عنوان یک دوست شناخته می شود و حسن نیت، صداقت و آمادگی برای انواع مختلف همکاری ها قابل مشاهده است.
به گزارش ایرنا، طرح ایجاد گروه بریکس با نزدیکی چهار قدرت اقتصادی در حال ظهور جهان شامل برزیل، روسیه، چین و هند در دوران اوج یکجانبهگرایی آمریکا در اواسط دهه ۱۹۹۰ میلادی شکل گرفت. «گروه بریک» در ۱۶ ژوئن ۲۰۰۹ میلادی ( ۲۶ خرداد ۱۳۸۸ شمسی) بهطور رسمی تأسیس شد و با اضافه شدن آفریقای جنوبی در ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۰ (۳۰ شهریور ۱۳۸۹) نام آن پس از پیوستن این کشور از «بریک» به «بریکس» تغییر یافت.
در اجلاس سران بریکس در آفریقای جنوبی در تابستان ۱۴۰۲، سیریل رامافوزا رئیس جمهور این کشور اعلام کرد که اعضای این سازمان تصمیم گرفته اند از آرژانتین، مصر، اتیوپی، ایران، عربستان سعودی و امارات برای عضویت کامل بریکس دعوت کنند. رئیسجمهوری جدید آرژانتین در ماههای اخیر اعلام کرد که کشورش به این گروه نمیپیوندد.
نشست سهروزه نمایندگان ملی کشورهای عضو گروه اقتصادهای نوظهور موسوم به «بریکس» که از آنها به عنوان «شِرپا» یاد میشود، بعدازظهر پنجشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ با تصویب ۲۳۹ رویداد و برنامه کاری این گروه در سال ۲۰۲۴ میلادی به پایان رسید.
نظر شما