به گزارش خبرنگار ایرنا، صنعتی شدن در استان فارس به عنوان یک رویکرد سرنوشتساز به منظور توسعه اقتصادی و اجتماعی استان به شمار میرود چرا که استقرار صنایع در شهرکهای صنعتی افزون بر تأمین امکانات زیربنایی به شکل مناسب، کامل، توجیهپذیر و اقتصادی این زمینه را فراهم میکند تا ضمن حفظ مسائل زیستمحیطی با تجمیع واحدهای صنعتی در کنار یکدیگر، شرایط ایجاد همکاریهای جدید میسر و همافزایی واحدهای صنعتی بیشتر شود.
شهرک صنعتی قیروکارزین؛ از توسعه زیرساختها تا جذب سرمایهگذار
در حقیقت ایجاد شهرکهای صنعتی میتواند در تثبیت و نگهداشت جمعیت در نواحی مختلف، تأمین اشتغال و افزایش درآمد مؤثر باشد.
یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار در جذب سرمایهگذار و رونق تولید، ایجاد زیرساختهای لازم اعم از برق، بهسازی و آسفالت معابر و تأمین آب و گاز در شهرکها و نواحی صنعتی است.
یکی از شهرکهای صنعتی فارس که توسعه زیرساختهای آن در دستورکار قرار گرفته، شهرک صنعتی قیروکارزین است؛ هر چند که متولیان اقتصادی استان معتقدند بخش عمدهای از این امر تحقق یافته و این شهرک آماده سرمایهگذاری است.
با این حال هنوز هم توسعه زیرساختها در این شهرک صنعتی در دستورکار قرار دارد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس در این باره گفت: هماکنون بخش عمدهای از زیرساختها در این شهرک مهیا شده و همه ظرفیتها برای استقرار صنایع و جذب سرمایهگذاران فراهم است.
سید مسعود عظیمی افزود: در ۲سال گذشته ۱۵۰میلیارد ریال به این شهرک صنعتی اختصاص یافته و در این مدت سه پروژه زیرساختی شامل زیرسازی، جدولگذاری و آسفالت با اعتبار هشت میلیارد و ۷۰۰میلیون تومان در شهرک صنعتی قیروکارزین هزینه شده و ۲پروژه فیبر نوری و ایستگاه آتش نشانی با اعتبار ۶.۵میلیارد تومان نیز در دست اجراست.
وی اضافه کرد: شهرک صنعتی قیروکارزین با مساحت ۷۵هکتار گنجایش استقرار ۲۶۰ واحد صنعتی با کاربریهای مختلف در حوزه صنایع مختلف با پیشبینی اشتغال افزون بر یک هزار و۳۰۰ را در خود دارد.
انعقاد ۵۹ قرارداد با سرمایهگذاران
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس ادامه داد: در این شهرک صنعتی تاکنون ۵۹قرارداد با سرمایهگذاران منعقدشده که از این تعداد ۱۴واحد صنعتی با اشتغال ۱۸۰نفر بهرهبردار شدهاند.
عظیمی همچنین بر حمایت از ایجاد ناحیه صنعتی دوم در این شهرستان با محوریت بخش خصوصی و در قالب شهرک صنعتی غیر دولتی تأکید کرد و گفت: باتوجه به اینکه مجوزهای قانونی احداث و بهرهبرداری شهرکهای غیردولتی در استان توسط این شرکت صادر میشود آماده همکاری با سرمایهگذاران بخش خصوصی هستیم.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس که معتقد است مزیت اصلی شهرستان قیروکارزین بر پایه تولیدات کشاورزی و محصولات سبک باغی است افزود: به همین علت نیز بخش زیادی از صنایع موجود در شهرک صنعتی را صنایع تبدیلی و تکمیلی تشکیل میدهند، البته با مشکل تکمیل ظرفیت زون صنایع غذایی مواجه هستیم.
وی با اشاره به وجود متقاضیان صنایع غذایی،از آمادگی این شرکت برای تغییر کاربری برخی زونهای این شهرک صنعتی به زون صنایع غذایی خبر داد و گفت: در این زمینه نیاز است دانشگاه علوم پزشکی شیراز و اداره کل محیط زیست فارس همکاری و مساعدت لازم را داشته باشند تا ظرفیت این شهرک صنعتی برای استقرار و جذب سرمایهگذاران این بخش فراهم شود.
عظیمی در خصوص تسریع در رفع نواقص خط انتقال برق شهرک صنعتی قیروکارزین توسط شرکت توزیع برق فارس گفت: انتظار میرود مشکلات این طرح هرچه سریعتر رفع تا زمینه تأمین برق پایدار شهرک صنعتی فراهم شود.
چه اقداماتی در دستورکار است؟
به گفته مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس مقرر شده که شرکت توزیع برق فارس تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳نسبت به رفع نواقص خط انتقال و دانشگاه علوم پزشکی و محیط زیست نیز نسبت به تغییر کاربری بخشی از اراضی شهرک صنعتی به صنایع غذایی اقدام کنند.
بدونشک ایجاد شهرکهای صنعتی و حل مشکلات زیرساختی و مالی این شهرکها با هدف کاهش تصدیگری بخش دولتی، اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و در جهت استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی برای ایجاد زیرساختهای استقرار واحدهای صنعتی در قالب این شهرکها ضرورت دارد و نیاز است تدابیر کافی برای تحقق این مهم اندیشیده شود.
نظر شما